Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 nov 2012 - Anul XVII, nr. 271 (5176)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nepăsare

Sute de cereri pentru ajutorul de încălzire a locuinţei, depuse cu mare întârziere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La mai bine de o lună de zile de când s-a început depunerea cererilor pentru ajutoarele de încălzire a locuinţelor, la Primăria Suceava încă mai ajung o mulţime de cereri, depuse după termenul limită. Cei care nu reuşesc să depună cereri cel târziu astăzi sau mâine nu mai au şanse să beneficieze de ajutorul de căldură pentru luna noiembrie, pentru că în această săptămână, primarul Sucevei va semna deja dispoziţiile de plată pentru cei cu dosare în regulă.

Cele 10.000 de cereri de acordare a ajutoarelor de căldură au fost distribuite prin intermediul asociaţiilor de proprietari şi direct din sedile de primărie chiar de la începutul lunii octombrie, dar, deşi termenul limită de depunere a lor era 31 octombrie, cei mai mulţi dintre cei care doresc să fie scutiţi de o parte din costurile de încălzire a locuinţelor nu s-au obosit să le depună la timp.

Astfel, doar 3.100 de cereri din partea celor racordaţi la Termica au fost depuse la termen, până la finele lunii octombrie, astfel încât, pentru ca oamenii să nu rateze această şansă, termenul limită a fost prelungit, până pe 10 noiembrie.

Nici această dată nu a fost respectată de suceveni, deşi este în interesul lor să se găsească pe lista de beneficiari ai ajutoarelor de căldură, pentru că astfel sunt scutiţi de o parte din costurile de încălzire a locuinţelor, cuprinse între 10 % şi 90%, în funcţie de venituri.

Drept urmare, de la primul termen limită şi până vineri au mai fost depuse peste 2.100 de cereri de acordare a ajutoarelor de încălzire numai la Termica, numărul total al acestora ajungând la 5.214, la care se mai adaugă 885 de cereri la ajutoare de încălzire de la cei cu centrale termice de apartament şi încă 285 de cereri de la sucevenii care se încălzesc pe bază de lemne, cărbune sau produse petroliere.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că deşi au mai fost acceptate şi solicitările întârziate, cele care nu sunt depuse cel târziu mâine nu vor mai putea fi luate în calcul pentru luna noiembrie, deoarece trebuie să emită deja dispoziţiile de plată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de cereri pentru ajutorul de încălzire a locuinţei, depuse cu mare întârziere.
 Vizualizări articol: 1025 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sute de cereri pentru ajutorul de încălzire a locuinţei, depuse cu mare întârziere5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei