Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 nov 2012 - Anul XVII, nr. 271 (5176)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Şosele însângerate

Drum din lumânări, pentru comemorarea victimelor accidentelor rutiere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţişti din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, au organizat zilele trecute o acţiune cu ocazia Zilei mondiale de comemorare a victimelor accidentelor rutiere, zi stabilită de către ONU în a treia duminică a lunii noiembrie.

Cu această ocazie, aproximativ 200 de copii de la Grădiniţa Gulliver au participat la acţiuni preventiv-educative şi, împreună cu poliţiştii, au aprins lumânări sub forma unui drum public şi au păstrat un moment de reculegere.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, pompierii de la SMURD şi poliţiştii au simulat o intervenţie la un accident rutier, după care i-au învăţat pe cei mici cum să acorde primul ajutor medical victimelor accidentelor rutiere.

„Scopul acestei acţiuni este, pe lângă cel de comemorare, acela de prevenire, dar şi de educare a populaţiei privind modalitatea de intervenţie corectă în caz de accident rutier”, se arată în comunicatul poliţiei.

Potrivit statisticilor IPJ Suceava, în primele nouă luni ale anului 2012 s-au produs 633 de accidente  de circulaţie, din care 247 accidente grave soldate, cu 53 de persoane decedate, 251 de persoane rănite grav şi 125 de persoane rănite uşor. 

Principalele cauze de producere ale acestora au fost: viteza excesivă şi neadaptată – 58 de accidente soldate cu 13 persoane decedate şi 71 de persoane rănite grav; indisciplina pietonală – 57 de accidente soldate cu 16 persoane decedate  şi 41 de persoane rănite grav; abateri biciclişti – 19 accidente soldate cu trei persoane decedate şi 17 persoane rănite grav; neacordare prioritate vehicule – 11 accidente soldate cu cinci persoane decedate şi 14 persoane rănite grav.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drum din lumânări, pentru comemorarea victimelor accidentelor rutiere.
 Vizualizări articol: 1418 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Drum din lumânări, pentru comemorarea victimelor accidentelor rutiere5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pamflet trimis de
(19 nov 2012, 13:09:56
Oamenii ar trebui sa faca demonstratii si manifestatii pentru ca autoritatile sa construiasca autostrazi. Atunci ar scadea numarul victimilor. Si sa se monteze radare fixe si camere de supraveghere. Si sa se faca marcaje ca lumea. Iar agentii de circulatie sa contribuie la fluidizarea traficului nu sa stea la panda pentru stie toata lumea ce... in rest manifestari ca cea prezentata parerea mea e ca nu au nici un sens, decat pierdere de timp si bani.
Suntem in campanea electorala, toate partidele umbla sa prosteasca alegatorii, dar nu spune nimeni concret, cati km de autostrada si drumuri expres (sau macar modernizate) vor sa construiasca, de unde pana unde si in cat timp.
2.   Rectificare trimis de
(19 nov 2012, 13:11:12
victimelor

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei