Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 nov 2012 - Anul XVII, nr. 270 (5175)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Şedinţă scurtă

Unanimitate în Consiliul Judeţean la împărţirea banilor pentru arieratele primăriilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Împărţirea banilor trimişi de Guvernul României pentru plata arieratelor acumulate de primăriile sucevene a consemnat un eveniment unic în istoria recentă a şedinţelor de Consiliul Judeţean. Consilierii prezenţi la şedinţa de ieri au votat în unanimitate alocarea celor 14 milioane de lei veniţi de la nivel central. Datoriile totale pe care primăriile din judeţul Suceava le aveau la această oră se ridică la 47 de milioane de lei, ceea ce înseamnă că s-au plătit circa 27% din restanţele acumulate, o serie de facturi nefiind plătite încă din 2008-2009.

„Ce a fost azi în şedinţa de Consiliu Judeţean demonstrează că respectăm în mod egal localităţile şi nevoile comunităţilor locale. Noi suntem serioşi şi ne preocupăm să asigurăm resurse tuturor localităţilor, indiferent de culoarea politică. Este pentru prima dată când un Guvern dă bani pentru arierate. Vrem să aducem economia la suprafaţă pentru că, atâta timp cât primăriile vor avea datorii către firme, se va bloca sistemul”, a declarat Cătălin Nechifor, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava la finalul şedinţei.

Acesta a exemplificat cu cifre că nu s-a făcut nici o discriminare pe criterii politice, aducând în faţă situaţia de la Vatra Dornei.

„Dacă locuitorii din Vatra Dornei au fost condamnaţi la frig de Gheorghe Flutur în perioada când în fruntea primăriei se afla un liberal, acum lucrurile s-au inversat, iar un primar din partea PDL va primi 2,1 milioane de lei pentru plata furnizorilor, dintr-un total de opt milioane de lei cât însumează datoriile totale”, a precizat Cătălin Nechifor.

Pentru plata arieratelor Primăria Suceava a primit 660.000 de lei, la Câmpulung s-au direcţionat 100.000 de lei, Rădăuţiul va primi 220.000 de lei, Gura Humorului, 450.000 de lei, în timp de la Siret vor ajunge 360.000 de lei.

Mai trebuie menţionat că de la nivel central s-au alocat direct o serie de fonduri pentru mai multe primării sucevene. Este vorba de Brodina-716.000 de lei, Udeşti-536.000 de lei, Frătăuţii Noi-367.000 de lei, Ulma-868.000 de lei şi Vatra Dornei-250.000 de lei.

 

S-a aprobat achiziţia unui hectar de teren pentru aeroport

Tot în şedinţa de ieri, consilierii judeţeni au acceptat achiziţionarea a zece parcele de teren din apropierea Aeroportului Suceava însumând un hectar, pentru accesul la facilităţile areoportuare pe perioada şi după lucrările de modernizare, în scopul asigurării zonei de protecţie a sistemului de balizaj. Preţul pe care Consiliul Judeţean îl va plăti nu poate depăşi 9 lei/mp, potrivit unei evaluări făcută de un expert în domeniu.

Aeroportul Suceava urmează să fie modernizat prin POS Transporturi, licitaţia pentru desemnarea câştigătorului fiind programată pentru luna decembrie a acestui an.

Valoarea investiţiei este de 39,5 de milioane de euro, din care 20,9 milioane de euro vin de la Uniunea Europeană, 9 milioane de euro de la bugetul naţional, iar restul de la bugetul judeţean şi Regia Autonomă Aeroportul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unanimitate în Consiliul Judeţean la împărţirea banilor pentru arieratele primăriilor.
 Vizualizări articol: 2223 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.44/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 9 voturi
Unanimitate în Consiliul Judeţean la împărţirea banilor pentru arieratele primăriilor4.459

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Demagogia domnului Flutur trimis de
(17 nov 2012, 12:37:19
Gheorghe Flutur a spus că banii pe care Consiliul Judeţean urmează să-i împartă în şedinţa de ieri nu trebuie să fie distribuiţi „pe ochi frumoşi”, „doar pentru că vin alegerile din data de 9 decembrie”.Da domnule Flutur,asa a procedat PDL tot timpul.A dat banii "pe ochi frumosi"doar primariilor conduse de primari PDL.Celelealte localitati erau formate din cetateni second hand care doar plateau taxe si impozite si nu primeau nimic.Uite ca USL poate demonstra ca se poate cu seriozitate ,respect si dorinta de a avea un judet prosper indiferent de culoarea politica.Este un moment unic si istoric ca sa se voteze in unanimitate.Imi aduc aminte de scandalurile care erau in CJ pe vremea domnului Flutur la impartire.

2.   Demagogia domnului Flutur trimis de
(17 nov 2012, 12:46:33
Domnul Flutur a spus ca Adomnitei si Fenechiu de la Iasi au furat banii pentru aeroportul Suceava.Asa se proceda la PDL,se luau banii de la unul la altul si se loveau sub centura.Uite ca Iasul nu a luat banii Sucevei.S-a achizitionat ieri un hectar de teren pentru balizaj.CJ Suceava a lansat în luna octombrie licitaţiile pentru modernizarea Aeroportului Suceava, iar în 7 decembrie urmează să fie selectată firma care va executa lucrările.Aeroportul Suceava este primul care se modernizează prin POS Transporturi, urmând ca după investiţii, care vor fi finalizate în 2014, să poată opera avioane de tipul Boeing 767 seria 300, cu 290-350 de pasageri, sau cargo, care pot transporta 100 de tone de marfă, avionul actual de referinţă pentru aeroportul sucevean fiind ATR 42.
3.   Demagogia domnului Flutur trimis de
(17 nov 2012, 12:48:55
Prin acest proiect pista va fi prelungită de la 1.800 de metri la 2.460 de metri, iar lăţimea acesteia de la 30 la 45 de metri, urmând să fie construită o pistă elastică ce va permite aterizarea şi decolarea unor aeronave mari. Sistemul de balezaj va fi înlocuit cu un sistem cu lumină reglabilă şi dirijabilă şi va fi instalat şi un sistem automat ILS ce va aduce aeronavele la pistă pe vreme nefavorabilă sau de ceaţă la sol. Proiectul prevede construcţia unui nou turn de control cu o înălţime de 20 de metri, dar şi montarea unui grup electrogen special care să producă energie electrică în cazul unei avarii la reţeaua electrică.
4.   Comentariu trimis de
(17 nov 2012, 15:02:41
felicitari domnule Nechifor ptr.starea de normalitate adusa in aceasta institutie fundamentala a judetului.de trecut,mai bine sa nu mai pomenim....
5.   Comentariu trimis de
(17 nov 2012, 16:54:01
''Tovarase'' raducu, ai omis sa specifici ca "
Aeroportul Suceava este primul care se modernizează prin POS Transporturi'', proiect depus si castigat de fosta conducere a judetului!?! Nu era corect asa sa spui?
De ce va asumati merite la ceva ce nu aveti nici o contributie?
Ca au fost ticalosi cei dinainte, chiar nu mai conteaza, dar aratati voi ca sunteti mai buni;deocamdata praful s-a ales de tot pana acum, iar noi romanii de rand o ducem din ce in ce mai prost!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei