Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 nov 2012 - Anul XVII, nr. 270 (5175)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Flutur: Instituţiile statului din Suceava pleacă bucăţică cu bucăţică la Iaşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul democraţilor suceveni, Gheorghe Flutur, care candidează din partea ARD pentru un mandat de senator în Colegiul nr. 2 Suceava, spune că nu este de acord cu transferul unor instituţii ale statului din judeţul Suceava la Iaşi. Gheorghe Flutur a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că una dintre instituţiile înfiinţate în Suceava în perioada în care a fost ministru al Agriculturii şi pădurilor, Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoresc, este transferat la Iaşi printr-o Hotărâre de Guvern.

„În urmă cu câteva zile ceream punctul de vedere al USL în legătură cu regionalizarea. Nu aş fi vrut să am dreptate. Doresc să informez opinia publică suceveană că ITRSV a fost transferat printr-o Hotărâre de Guvern la Iaşi. Această instituţie a fost înfiinţată în anul 2005, când eram ministru al Agriculturii şi Pădurilor. Şi am discutat deja cu oameni din Ministerul Mediului, care mi-au confirmat faptul că ITRSV Suceava va fi transferat la Iaşi. Hotărârea de Guvern nu e publicată încă, dar e o certitudine”, a declarat candidatul ARD pentru mandatul de senator din Colegiul nr. 2 Suceava. Gheorghe Flutur a mai spus că ITRSV Suceava avea o arie de competenţă care acoperea cinci judeţe, respectiv Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău şi Suceava. Flutur a explicat că după ce va fi transferată la Iaşi, această instituţie va avea atribuţii în judeţul Vaslui.

„Asta înseamnă întreaga Regiune de Nord-Est. Ce nu am înţeles şi nu voi înţelege niciodată este de ce Suceava este vitregită de ce are şi i-a dat Dumnezeu. Adică un judeţ care are aproape 40% din pădurile din regiunea de Nord-Est, adică 430.000 de hectare de fond forestier, pleacă într-un judeţ care are circa 90.000 de hectare de pădure. Asta nu înţeleg eu, şi probabil nu înţelege foarte multe lume”, a arătat preşedintele PDL Suceava.

Gheorghe Flutur a declarat că a solicitat liderilor USL Suceava „să se trezească” deoarece instituţiile statului din judeţul Suceava pleacă „bucăţică cu bucăţică” la Iaşi. „Nu sunt de acord cu aşa ceva şi cred că nimeni din judeţul Suceava nu poate să fie de acord cu aşa ceva. Cer public punctul de vedere al liderilor USL Suceava cu privire la această nouă organizare, care este începutul pentru plecarea de la Suceava a instituţiilor statului. Şi dacă o să continue aşa, Suceava o să rămână un oraş ca Dorohoiul, fără instituţii şi fără personalitate juridică. Îmi exprim îngrijorarea şi dezacordul cu astfel de hotărâri care nu au nimic comun cu realitatea”, a încheiat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Instituţiile statului din Suceava pleacă bucăţică cu bucăţică la Iaşi.
 Vizualizări articol: 3175 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 14 voturi
Flutur: Instituţiile statului din Suceava pleacă bucăţică cu bucăţică la Iaşi3.6514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   DEZASTRUL PADURILOR SUCEVENE trimis de
(17 nov 2012, 12:13:13
Din ce inteleg aceasta institutie ITRSV a fost infiintata in 2005 cand domnul Flutur era ministru .De ce a fost infiintata cand exista o institutie care are exact aceleasi sarcini ,Romsilva ,e greu de spus si nu comentez aici.Dar daca totusi s-a mai creat o institutie paralela atunci trebuiau sa se vada rezultatele in combaterea distrugerii padurilor.ori acest lucru nu s-a vazut .Deci domnul Flutur trebuia sa aiba grija padurilor in primul rand si nu a unei institutii.În ultimul deceniu, în Moldova au dispărut două hectare de pădure pe zi.Suceava şi Neamţ vor avea nevoie de zeci de ani ca să se refacă la nivelul anului 1989. Judeţul Suceava, unde suprafaţa împădurită era, în urmă cu 17 ani, de 450.000 de hectare, a fost ţinta defrişărilor masive din ultimii ani.Nimeni nu ştie, cu exactitate, cât s-a tăiat în codrii din Suceava. . De exemplu dintr-o pădure de 10 hectare care fusese retrocedată Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor şi era administrată de Protopopiatul din Rădăuţi, au mai rămas câteva pâlcuri de copaci. Restul au dispărut.
2.   DEZASTRUL PADURILOR SUCEVENE trimis de
(17 nov 2012, 12:16:21
PDL a gestionat "decapitarea pădurilor sucevene", iar iniţiatorul unei legi prin care 2.480 de hectare de pădure din Suceava au fost trecute la Bistriţa Năsăud pentru a fi rase este Augustin Zegrean, preşedintele CCR.In anul 2008, trei deputaţi PDL, Augustin Zegrean, actualul preşedinte al Curţii Constituţionale, Ioan Oltean şi Daniel Buda au iniţiat o lege prin care 2.480 de hectare de pădure din proprietatea comunei Poiana Stampei au fost transferate la Bistriţa Năsăud.Defrişări masive sunt în Cârlibaba sau în Stulpicani, în zona Codrilor seculari de la Slătioara.Sa mentionam ca domnu Gheorghe Flutur, a fost şef al Direcţiei Silvice Suceava, şef ocol silvic, dar şi inginer silvic al DS Suceava, ascensiunea sprijinită pe politic culminând cu numirea ca ministru al agriculturii şi pădurilor.
3.   DEZASTRUL PADURILOR SUCEVENE trimis de
(17 nov 2012, 12:20:19
. O fundație la care Înalt Prea-Sfinția Sa Pimen Suceveanul, arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților apare drept președinte revendică in jud Suceava de la Statul Român peste 192.000 de hectare de pădure, plus cantoanele silvice de pe raza suprafața respectivă. Toate ar fi bune și frumoase, dacă acțiunea ar avea pic de temei legal.Nea Pimen de-abia asteapta sa ia drujba in spate si sa rada codrii Bucovinei.
4.   Dubla masura! trimis de
(17 nov 2012, 12:32:24
E laudabil pentru d-l Flutur ca ia atitudine dar vreau sa-l intreb de ce, in vremea guvernarii PDL, i-a permis d-lui Igas, pe atunci ministru de interne si colegul de partid al domniei sale, sa mute Inspectoratul politiei de frontiera de la Radauti la Sighet, cu toate ca palaria aceasta era mult prea mare pentru cei de la Sighet??? E bine sa arunci cu pietre dar trebuie sa fii imaculat pentru asta si ma indoiesc ca domnia sa este!
5.   * trimis de
(17 nov 2012, 12:55:20
programul "o vrăjeală pentru bobor" e-n plină acţiune
serios ca un atac de cord Flutur ne-nfăţoşază
o stare ( ce încă nu e ) o faptă ( da' .. fără infracţiune )
săracu' face eforturi , da'... pe bune , cin' să-l crează ?happy

6.   Comentariu trimis de
(17 nov 2012, 14:24:21
Ati fost rand pe rand la guvernarea aceste-i tari ,si fiecare ati urmarit intr-un fel sau altul doar interesele personale ,si cu mici exceptii si ceva pentru "prostime" .Asadar in concluzie toti sunteti niste oameni de nimic,sa de-a Dumnezeu sa va iasa banii furati pe ochi, blestematilor
7.   Comentariu trimis de
(17 nov 2012, 15:16:58
pe timpul cand era pdl la putere plecau banii alocati Suceavei la Botosani prin diferite contracte incheiate cu firmele din acel judet.parca in suceava nu erau firme si forta de munca.m-as bucura sa aud ca si pdl suceava ...se muta in alt judet pentru ca aici in suceava a facut mult rau oamenilor.in privinta itrsv cred ca s/a furat mai multa padure de cand s/a infiintat decat inainte.
8.   AVERTISMENT trimis de
(17 nov 2012, 15:49:01
DACA TOT VENI VORBA DE IASI,MAI ADAUGAM SI INVESTITIILE DE LA SPIT. JUDETEAN SI MAI ASTEPTAM CU NERABDARE SOSIREA STUDENTILOR SI A PROFESORILOR DE LA IASI,
SA NE ,,HACUIASCA'' EXPERIMENTAL.
ODATA CE UN INTREG JUDET DEVINE ,,FURNIZOR DE COBAI'',-SA NTOT FACI INVESTITII IN ,,SANATATE''!
,,DRAGI TOVARASI SI PRETINI''-NU UITATI UN SINGUR LUCRU:
COPIII NOSTRI NU SUNT DE VANZARE SI NU SUNT NICI COBAII VOSTRI,MAI DEVREME SAU MAI TARZIU ,CINEVA VA TREBUI SA ,,DECONTEZE'' AFACEREA!
A SE VEDEA COMPONENTA A.S.P.-2006!!!
9.   ? trimis de
(17 nov 2012, 15:52:57
APROPO DE PADURI,NU CUMVA UNIVERSITATEA HARVARD ESTE CEA ,,PREJUDICIATA'',DE PE URMA ATACULUI GANGANIILOR ASUPRA ARBORLOR DIN ZONA FALTICENI???
10.   Patriotism declarativ trimis de
(17 nov 2012, 17:14:07
Domnul Flutur sub Boc a fost primvicepresedinte PDL.Sub Blaga a fost ales secretar general PDL iar domnul Balan secretar general adjunct.Vorbind de patriotism as fi curios cum califica cei doi urmatoarele:respingerea candidaturii lui ludovic Orban
pentru Curtea Europeana de Conturi de catre europarlamentarii PDL .Orban era un tehnocrat de excepţie şi un om foarte bine pregătit când Traian Băsescu şi PDL-ul l-au nominalizat într-un guvern, după care acceptând să continue în celălalt guvern nu se mai bucura de aceleaşi aprecieri.In felul acesta tara a pierdut un loc foarte important la Bruxelles.
11.   Patriotism declarativ trimis de
(17 nov 2012, 17:24:23
Vorbind de patriotism as fi curios cum califica cei doi urmatoarele:, la Consiliul European se discută bugetul UE pe urmatorii şapte ani. Alocările pentru 2007-2013 au fost de 35,5 miliarde de euro pentru tara noastra.Propunerea preşedintelui Consiliului European Van Rompuy privind bugetul UE este cu 8 miliarde mai puţin pentru România.De ce PDL si Basescu sunt de acord cu aceasta reducere a fondurilor europene?
12.   Catre BAUBAUSV trimis de
(17 nov 2012, 17:42:08
Domnule,te rog sa vorbesti civilizat si decent ca nu suntem pe tarla comunala si nici in padure.Suntem la un ziar respectabil.Nu pti sa vii aici si sa improsti cu cuvinte obscene si indecente.Vino cu argumente si vorbeste civilizat.
13.   Itrsv trimis de
(17 nov 2012, 18:55:34
ce paguba mare, mutarea spagarilor la iasi, nu vor avea bani de benzina probabil, e cea mai idioata si nesimtit institutie aparuta la ordinul d-lui Flutur, cu ei a disparut mai multa padure, ..... niste lipitori
14.   DEZASTRUL PADURILOR SUCEVENE trimis de
(17 nov 2012, 19:31:33
Costel Girigan, şeful Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare, este un profesionist adevărat. În anii 90, Girigan, în calitate de inginer şef al regiei, era o sperietoare pentru toţi cei care exploatau pădurile. Când anunţa că vine în control, maiştrii de exploatare şi pădurarii care erau implicaţi în marcările şi exploatarea unor U.A-uri, transpirau până dădeau explicaţii pentru orice cioată care părea în neregulă.Dacă Girigan a fost aşa cum îl descriem noi, atunci totuşi ce se-ntâmplă? Astăzi, puterea şi responsabilitatea conferită de funcţia pe care o are îl autorizează să impună aplicarea legii în codrii Bucovinei.Mai mult decât atât, cel care l-a pus în funcţie pe Girigan este Gheorghe Flutur, un om care a fost în fruntea Romsilva Suceava.
14.1  RE: DEZASTRUL PADURILOR SUCEVENE trimis de
(18 nov 2012, 15:30:53
SUNT O MULTIME DE INCOMPETENTI LA ITRSV CARE AU DAT O MULTIME DE EURO SA AJUNGA IN FUNCTI.GIRIGAN ESTE MAFIA LEMNULUI.DACA SE MUTA ITRSV LA IASI SA VEZI CUM IES CA CIUPERCILE TOTI MAFIOTI CARE SAU OCUPAT CU LEMNUL.SA SE FACA O PUSCARIE PENTRU MAFIA LEMNULUI NUMITA"GIRIGAN".
15.   DEZASTRUL PADURILOR SUCEVENE I trimis de
(17 nov 2012, 19:37:18
Ne-am fi aşteptat ca Flutur şi Girigan, să devină un adevărat „bici” în judeţul Suceava. Am respirat uşuraţi când Flutur & Co. au preluat puterea deoarece am sperat că în sfârşit în codrii Bucovinei, din care facem şi noi parte, va domni ORDINEA şi LEGEA.Ne aşteptam de la Flutur să se lupte şi pentru o lege care să treacă pădurile patriei la „RESURSE STRATEGICE”, resurse care nu pot fi înstrăinate. Atunci cum a fost posibil să se accepte un devorator de păduri de talia celor de la Schweihoffer? Acestei firme nu i s-a permis accesul în unele ţări din estul Europei, însă la noi a fost primită cu braţele deschise.Închei cu unul dintre sloganurile pe care le găseam în perioada comunistă la intrarea în orice pădure: „Cine va avea în viitor pădure, va avea aur!” Aşa e! Oare noi ce vom avea?
16.   Jos cenzura! trimis de
(18 nov 2012, 00:16:25
Inteleg ca a fost sters comentariul unui forumist (baubausv) la cererea, probabil a imbuibatului de la restaurantul Catalan, tov. Prim secretar al judetului. Radumasturboni are voie posteze orice, desi toate comentariile lui au un iz puternic fecaloid si, daca nu sunt copy-paste de la alte articole (un obicei de la un oltean mincinos) sunt fantasmagorii. Jos cenzura practicata de monitorul! Lasati forumistii sa se exprime liber. Banati-l pe radumasturboni care este obisnuit din vremea puscariasului adrian nastase sa aiba presa sub control.
17.   Catre Aburitu trimis de
(18 nov 2012, 05:25:37
Domnule Aburitu parca esti Che Guevara cu lozinci revolutionare.Fiecare cetatean poate sa comenteze orice si sa zica orice.Poate sa critice si sa arate aspectele care il supara si care nu i se par corecte ca doar suntem societatea civilaDar sa vorbeasca civilizat ,sa nu vorbeasca obscen si pornografic.Sa-si exprime ideile,conceptiile,orientarea politica,dorintele si cum vede el situatia politico-economico,dar nu folosind cuvinte,obscene,vulgare si pornografice.Suntem la un ziar serios si nu pe tarlaua comunala,nu suntem la bodega de pe ulita satului.
17.1  RE: Catre Aburitu trimis de
(18 nov 2012, 16:20:52
Che Gargara e premierul copy-paste. Eu nu stiu cum e pe tarla sau pe la bodega, pentru ca nu frecventez astfel de locuri. Pentru țăranul român însă, am tot respectul. Se pare ca tu esti vidanjorul USL-ului, pentru ca fiecare comentariu al tau are iz fecaloid.

Mai am o neamurire! Care este diferenta dintre obscen, vulgar si pornografic? E aceeasi ca dintre secretara lui Liviu Dragnea si Andreea - Ioana Lambru, cea care cunoaste oral foarte bine politica usl, asimilata in biroul repetentului?
18.   Din inima ,ca la turnul Babel. trimis de
(18 nov 2012, 10:14:13
D-nul Flutur trebuie sa anteleaga , ca politica interna a Romaniei este ca la turnul Babel,domnia sa a fost seful directiei silvice ,o functie destul de mare, a intrat in politica , liberal, sustinut de dl. Stolojan ,dupa acea pd-list, ministru al agriculturii (sa nu uitam gripa aviara ) presedintele de cons. judetean Suceava -Bucuresti acum o ARD-e cu tupeul DIN INIMA , toate acestea sunt rezultatul guvernarii si a color care SI-AU LUAT ROMANIA ANAPOI , de parca ar fi proprietari de neam si tara. In timpul guvernarii, tot din inima ,a-ti taiat pensiile si salariile a-ti investit banii in telegondole ,sali de sport ,monumente , sau statui false etc. lucruri care in vremuri de asa ziza CRIZA ,nu erau necesare( numai cetatea de scaun inghite 14 milioane de euro ) - o alta investitie controversata si costuri mari parcarea subterana, ramane cu semnul intrebarii ; dar cum lucrurile sunt facute sa treaca dintr-o mina in alta ,nimic nu este imposibil.In acest caz d-l Flutur daca doreste sa rezolve problema de transfer, sa se intoarca la profesia de inginer silvic ,pentru ca functia de senator ar putea sa devina o trambulina, si istoria se repeta.
19.   LUI FLUTUR E FRICA CA RAMINE FARA SPONSORI........ trimis de
(18 nov 2012, 15:15:38
CE O SA FACA AMĂRITI DE LA ITRSV:SEF GIRIGAN,MARTIN VASILE,NEVASTA LUI MARTIN,CHIRA DUMITRU SEF LA MARCARI ILEGALE.......TREBUIE SA SE TERMINE ODATA CU MAFIA ASTA DE LA ITRSV.LA PUSCĂRIE CU EI TOTI DE LA ITRSV.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei