Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 nov 2012 - Anul XVII, nr. 270 (5175)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Lucruri bine-venite

Donaţii din Luxemburg pentru Vicovu de Sus şi Voitinel

Donaţii importante pentru oraşul Vicovu de Sus şi comuna Voitinel. Fundaţia  Kiwanis din Luxemburg, prin preşedintele Bernard Altmann, a făcut un cadou constând în două autospeciale pentru pompieri, o ambulanţă şi un microbuz  cetăţenilor din Vicovu de Sus şi o autospecială administraţiei locale din Voitinel. Maşinile de intervenţie ale pompierilor civili, ambulanţa şi microbuzul sunt în stare perfectă de funcţionare şi aproape noi, fiind de mare ajutor pentru localnicii celor două comunităţi.

Primarul oraşului Vicovu de Sus, Gheorghe Schipor, a spus că cele două autospeciale destinate pentru stingerea incendiilor vor intra în dotarea Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, ambulanţa va ajunge la Unitatea Medicală, iar microbuzul va fi destinat transportului elevilor. Colaborarea cu fundaţia amintită mai sus a început imediat după inundaţiile din 2008, când cei din Luxemburg au văzut la televizor ce poate face furia naturii şi pagubele însemnate provocate cu acel prilej. „Am fost contactat de un român pe nume Dan Petruşcă, care lucrează la firma lui Bernard Altmann şi care mi-a spus că acest domn vrea să ajute localitatea. La acea vreme, Fundaţia Kiwanis a trimis obiecte de mobilier pentru şcoala din Plai. Ulterior, relaţiile de colaborare au continuat, iar în luna februarie a acestui an o delegaţie din Luxemburg, condusă de preşedintele acestei fundaţii, a venit în vizită la noi. Atunci au spus că ne vor ajuta cu maşini de intervenţie şi ce vor mai putea. Ideea de a face o donaţie în astfel de maşini le-a venit când au văzut în curtea primăriei că autospeciala de intervenţie a Serviciului de Pompieri Voluntari este foarte veche, din 1984”, a declarat edilul oraşului.

O delegaţie formată din Petru Parasca, Adrian Juravle şi primarul din Vicovu de Sus, Gheorghe Schipor, s-a deplasat în Luxemburg, iar cei doi vicoveni care l-au însoţit pe edil în străinătate au învăţat cum se lucrează cu noile autospeciale.

,,O autospecială este destinată inclusiv stingerii incendiilor de vegetaţie, având la bord 18.000 de km, în timp ce a doua are doar 9.000 de km. Şi celelalte două maşini sunt aproape noi, ambulanţa având 103.000 kilometri, în timp ce microbuzul are parcurşi doar 44.000 de kilometri. La discuţiile purtate cu reprezentanţii fundaţiei am stabilit ca pe viitor voluntarii noştri să meargă într-un schimb de experienţă în Luxemburg, iar cei de acolo să vină la noi”, a adăugat primarul din Vicovu de Sus.

Şi pentru comuna Voitinel donaţia este mai mult decât binevenită, şi asta pentru că Serviciul de Voluntari nu avea în dotare o autospecială de stingere a incendiilor.

Cristina ALEXANDRU

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donaţii din Luxemburg pentru Vicovu de Sus şi Voitinel.
 Vizualizări articol: 2374 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Donaţii din Luxemburg pentru Vicovu de Sus şi Voitinel5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei