Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 oct 2012 - Anul XVII, nr. 245 (5150)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţele uzate

Trei cartiere din Suceava, lăsate fără apă caldă şi căldură de avariile care se ţin lanţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Blestemul rețelelor de utilităţi uzate îi loveşte din nou pe suceveni, care au resimţit pe propria piele lipsa căldurii şi apei calde, în trei mari cartiere ale municipiului reşedinţă de judeţ.

Problemele la magistrala de termoficare a cartierului Obcini au început să se manifeste încă de marţi, când pe strada Corneliu Coposu s-a produs o avarie la conducta ce alimentează trei puncte termice. După o intervenţie de 15 ore, în urma căreia a fost înlocuită complet o porţiune de conductă, abia au fost umplute instalaţiile că o nouă avarie a fost descoperită pe aceeaşi magistrală de termoficare, doar la o distanţă de câţiva zeci de metri de cealaltă.

Povestea s-a repetat, în sensul că de abia ce reuşeau să remedieze o avarie la acea conductă, alta se producea în apropiere, încât ieri încă se mai lucra, fără a se şti când lucrurile vor reveni la normal.

„În trei zile am avut cinci avarii la aceeaşi conductă, pe o lungime de 100 de metri. Conducta prezintă un grad avansat de coroziune şi este expusă unor avarii accidentale pe o distanţă de cel puţin 500 de metri. Ea este prinsă pe planul de reparaţii, pentru înlocuire, de mai mult timp, dar din cauza lipsei fondurilor necesare, nu a putut fi efectuată lucrarea”, a explicat directorul de termoficare, Neculai Frunzaru.

 

Trei dintr-o lovitură

Situaţia s-a agravat miercuri, când o altă avarie a apărut pe magistrala II de termoficare, în zona Nordic. Conducta, care alimentează trei mari cartiere, nu a putut fi reparată fără a fi golită de apa clocotită, încât intervenţia a fost posibilă abia spre dimineaţă,  după ce timp de 15 ore a fost aşteptată golirea instalaţiilor de termoficare din cartierele Obcini, George Enescu şi Zamca.

În total, avaria a afectat 15 puncte termice: Zamca 1, 3, 4 şi 5, George Enescu 4/1, 4/3/1,  4/3/2,  4/3,  4/2, George Enescu 1 şi 2, precum şi Obcini 1, 2, 3 şi 4.

În acest timp, locuitorii celor trei cartiere nu au mai beneficiat de căldură în timpul nopţii şi nici de apă caldă, inclusiv ieri, când se spera că li se vor da de capăt problemelor apărute ca urmare a începerii furnizării căldurii.

Directorul de termoficare al Termica, Neculai Frunzaru, a explicat că frecvenţa acestor avarii, în această perioadă, se datorează începerii furnizării căldurii şi la punctele termice neautomatizate, unde, atât din cauza vechimii reţelelor care nu au putut fi înlocuite încă, dar şi a faptului că mulţi consumatori ţin închise repartitoarele sau chiar gigacalorimetrele de bloc, se creează presiune în conducte, care cedează în punctele cele mai slăbite de uzură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei cartiere din Suceava, lăsate fără apă caldă şi căldură de avariile care se ţin lanţ.
 Vizualizări articol: 1053 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Trei cartiere din Suceava, lăsate fără apă caldă şi căldură de avariile care se ţin lanţ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa ca... trimis de
(19 oct 2012, 12:49:30
...sa tinem cont de sfaturile edililor, sa nu ne debransam de la sistemul centralizat unde caldura va fi mai ieftina decat la microcentrala de apartament, sa asteptam sa se construiasca noua centrala a municipiului s.a.m.d. Saraca vaca de muls a inceput sa se cam imbolnaveasca daca in ultimii ani nu prea a fost dusa pe la doctor. Asteptam cu nerabdare taxa de poluare pentru centralele de apartament. Ma gandesc eu asa, daca imi voi pune centrala electrica ce taxa vor mai inventa?!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei