Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 aug 2012 - Anul XVII, nr. 198 (5103)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Bilanţ, festival de rock în Cetate

1.200 de bilete vândute, aproape opt ore de muzică live şi zeci de butoaie cu bere golite, doar în prima zi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Festivalul internaţional „Bucovina Rock Castle”, ediţia a II-a, a debutat cu succes. Joi seară, în prima zi de festival, s-au vândut 1.200 de bilete. Numărul celor care au beneficiat de cele aproape opt ore de muzică rock live, în intervalul 19:00 – 03:00, în Şanţul de apărare al Cetăţii de Scaun a Sucevei, a fost mult mai mare, pentru că unii iubitori de muzică au ales să asculte concertul de pe platoul Cetăţii.

Comercianţii din zona Cetăţii de Scaun au fost foarte mulţumiţi de vânzările făcute în prima seară de festival, mai ales la vânzarea de bere. Producătorul local de bere a epuizat zece butoaie a câte 50 de litri în doar câteva ore. Joi, la ora 22:30, a fost nevoie de aprovizionare, astfel că până la finalul petrecerii, în jurul orei 03:00, s-au „topit” aproape 1.000 de litri de bere.

 

Astăzi e zi de rock în Cetate

Dacă în prima seară a plouat, iar concertul celor de la Speak Floyd a început cu întârziere, ieri, după cum ne-a spus directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, au fost turnate în Şanţul de apărare al Cetăţii de Scaun şase camioane cu talaj, pentru ca iubitorii de muzică să nu stea cu picioarele în noroi.

Oricum, astăzi, în ultima zi de festival, se aşteaptă un număr mult mai mare de turişti, de iubitori de muzică rock de calitate, mai ales că se vorbeşte tot mai mult în târgul Sucevei de succesul primelor două seri, când atât artiştii de pe scenă, cât şi publicul au fost „la înălţime”. Amfitrionul celor trei zile de festival rock între zidurile Cetăţii de Scaun este profesorul şi jurnalistul Doru Popovici.

După concertele susţinute joi şi vineri de trupele româneşti Speak Floyd, Acid, D’eagle, Relative, Okra, Alternativ Quartet, Chilli Familli, Implant Pentru Refuz, Travka, Luna Amară, Coma, dar şi de Dubioza Kolektiv, din Bosnia, astăzi sunteţi aşteptaţi în Cetatea Sucevei pentru o nouă porţie de muzică live, după următorul program: de la ora 18:30 la ora 19:00, vor cânta pentru public sucevenii de la trupa rock Crosside, urmaţi, între orele 19:15-19:55, de trupa Astero, Bucureşti, 20:10-20:55 – trupa Mushroom Story din Cluj-Napoca, 21:10-21:55 – trupa Blazzaj, din Timişoara, 22:10-23:10 – trupa Kumm, din Cluj, seara încheindu-se cu evoluţia trupei Alternosfera, din Republica Moldova (23:25-00:25).

Un bilet de intrare la Festivalul internaţional „Bucovina Rock Castle” (organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Muzeul Bucovinei şi Centrul Cultural „Bucovina”, având un buget de aproximativ 1,1 miliarde de lei vechi) este de 5 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru copii.

 

Preţuri mici, muzică de calitate, varietate muzicală

Andrei Teodor Drăguşanul (Andi), directorul artistic al Festivalului internaţional „Bucovina Rock Castle” şi solistul trupei Toy Machines, ne-a spus că „nu trebuie ratată ultima seară de rock în Cetatea de Scaun a Sucevei, unde sunt preţuri mici, muzică de calitate, varietate muzicală. Eu cred că toată lumea va fi mulţumită de tot ce se va întâmpla şi sâmbătă la festivalul de rock din Cetate”.

În spatele organizării acestui festival sunt scriitorul Ion Drăguşanul - „creierul şi inima festivalului”, Emil Ursu, directorul Muzeului Bucovinei, „junele” Andi Drăguşanul, directorul artistic al festivalului, Mihnea Blidariu, preşedintele festivalului, împreună cu alţi câţiva oameni de cultură, care nu numai că au dat viaţă acestui festival internaţional de rock, dar îl şi întreţin pentru a avea o viaţă cât mai lungă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 1.200 de bilete vândute, aproape opt ore de muzică live şi zeci de butoaie cu bere golite, doar în prima zi.
 Vizualizări articol: 1108 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
1.200 de bilete vândute, aproape opt ore de muzică live şi zeci de butoaie cu bere golite, doar în prima zi3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei