Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 aug 2012 - Anul XVII, nr. 198 (5103)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Andronescu:Inspectorii să vadă în şcoli stadiul lucrărilor de igienizare, să nu se ia după vorbe

Duminică, 26 August 2012 (18:25:35)

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a cerut inspectorilor generali şcolari să meargă personal să vadă stadiul lucrărilor de igienizare şi al organizării clasei pregătitoare, şi să nu se ia după vorbe, după raportări pe hârtie.

"Avem în fiecare săptămână videoconferinţă cu inspectorii generali şcolari privind stadiul lucrărilor de igienizare a unităţilor de învăţământ, organizarea clasei pregătitoare şi acoperirea normelor cu personal didactic. Nu mi se pare corect să îi întreb care este situaţia unei anumite şcoli şi să îmi răspundă: «Mi s-a spus că este bine». Ce este aceea «mi s-a spus»? I-am rugat să meargă în şcoli şi să vadă personal care este situaţia. Poate şcolile văd într-un fel, dumnealor în altul", a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, la câteva ore după ce a revenit dintr-o vizită prin mai multe şcoli din judeţele Argeş şi Dâmboviţa.

Potrivit ministrului, achiziţiile mobilierului şi materialelor didactice pentru clasa pregătitoare sunt în derulare, dar este foarte greu într-un timp atât de scurt să organizezi o astfel de activitate.

"Mobilierul pentru clasa pregătitoare este luat în majoritatea cazurilor. Până în 5 septembrie ar trebui să ajungă în toate şcolile. Pentru mobilier, fiecare şcoală şi-a organizat achiziţia. Materialele didactice sunt luate prin licitaţie pe un proiect, sunt cam zece firme câştigătoare. Trebuie să aducă materialele în şcoli până în 10 septembrie. Nu mă aştept să reuşească toate, dar trebuie să se străduiască toată lumea", a spus ministrul Educaţiei.

Ecaterina Andronescu a dat exemplul unor primari pentru care şcoala este principala preocupare.

"Primarul din Câmpulung, de exemplu, are două licee, Colegiul Naţional «Dinicu Golescu» şi Liceul de Informatică, reabilitate prin proiecte europene. El spune că principala lui preocupare este şcoala. Se vede. Un alt exemplu, în Dâmboviţa, comuna Cojasca. Este o şcoală în care se învaţă în trei schimburi, cu 600 de elevi. În 2009 a început construcţia unui corp de clădire. Lucrările s-au oprit la primul nivel, aşa au rămas. În schimb, comuna vecină are un mare stadion cu tribune. Cui trebuia stadion cu tribune, în loc de şcoală?'' a precizat ministrul Andronescu, care săptămâna viitoare va face vizite în şcolile din judeţele Mehedinţi şi Caraş-Severin.

În anul şcolar 2012-2013, cursurile încep în 10 septembrie şi, pentru prima dată, în ciclul primar va fi şi clasa pregătitoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Andronescu:Inspectorii să vadă în şcoli stadiul lucrărilor de igienizare, să nu se ia după vorbe.
 Vizualizări articol: 888 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Andronescu:Inspectorii să vadă în şcoli stadiul lucrărilor de igienizare, să nu se ia după vorbe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei