Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 aug 2012 - Anul XVII, nr. 198 (5103)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Clasament

USV, pe locul 20 într-un top al universităţilor întocmit pe baza articolelor publicate în reviste ştiinţifice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava se situează pe locul 20 într-un clasament naţional întocmit pe baza articolelor pe care instituţiilor de învăţământ superior le-au publicat în reviste de specialitate. Clasamentul a luat în calcul cele 47 de instituţii de învăţământ superior de stat din România.

Clasamentul a fost întocmit de asociaţia ştiinţifică Ad Astra, care şi-a propus, în ultimii ani, să întocmească o Carte Albă a cercetării din România, folosind baza de date ISI Web of Science a Thomson Reuters.

Platforma ISI include cele mai importante reviste ştiinţifice selectate de un comitet internaţional de profil, iar scorul relativ de influenţă este calculat pe baza citărilor obţinute în revistele de top din fiecare domeniu.

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a reuşit să urce treptat 11 poziţii, începând cu anul 2009. Dacă în acel an, pe baza cotării articolelor din 2008, USV a ocupat locul 31, în anul 2010 s-a plasat pe locul 24, iar în 2011 a urcat alte două locuri. În prezent, Universitatea „Ştefan cel Mare” se află pe poziţia 20, cu un Scor Relativ de Influenţă Individual (SRII) cumulat pe universitate de 5.268, depăşind instituţii precum Academia de Studii Economice din Bucureşti, Academia Tehnică Militară, Universitatea „Ovidius” din Constanţa, Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iaşi şi multe alte instituţii de învăţământ superior incluse de Ministerul Educaţiei în categoria universităţilor centrate pe educaţie şi cercetare ştiinţifică.

 

Rezultatele, o dovadă în plus privind încadrarea incorectă a universităţii din Suceava

Potrivit clasamentului, Universitatea „Ştefan cel Mare” are publicate, în anul 2011, 28 de articole în revistele de cercetare ştiinţifică.

De asemenea, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava ocupă primul loc în clasamentul naţional al universităţilor privind numărul de brevete acordate de Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), precum şi în ce priveşte numărul de cereri de brevete înregistrate de OSIM în perioada 2007-2011.

Prorectorul USV prof. univ. dr. Mihai Dimian, care se ocupă de activitatea ştiinţifică din universitate, a declarat că „această dinamică pozitivă se datorează reorientării cadrelor didactice sucevene spre publicarea rezultatelor activităţii ştiinţifice în reviste de prestigiu din străinătate, implicării largi a doctoranzilor şi post-doctoranzilor în procesul de cercetare şi de valorificare a ideilor şi investigaţiilor aferente, atragerii unor cercetători recunoscuţi pe plan mondial, stimulării materiale şi financiare a publicării articolelor cu factor de influenţă”.

Potrivit acestui clasament, conducerea USV este de părere că „rezultatele constituie o dovadă în plus în privinţa încadrării incorecte a universităţii din Suceava în categoria universităţilor centrate pe educaţie. „Aceasta justifică încă o dată acţiunea în instanţă intentată Ministerului Educaţiei pentru nepublicarea scorurilor oficiale care au stat la baza clasificării universităţilor şi a documentelor aferente organismului internaţional care ar fi trebuit să efectueze o astfel de clasificare”, a subliniat prorectorul Mihai Dimian.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USV, pe locul 20 într-un top al universităţilor întocmit pe baza articolelor publicate în reviste ştiinţifice.
 Vizualizări articol: 1673 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
USV, pe locul 20 într-un top al universităţilor întocmit pe baza articolelor publicate în reviste ştiinţifice1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei