Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 aug 2012 - Anul XVII, nr. 198 (5103)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Nu intră în plasă nici acolo

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ceea ce aţi citit în ultimele mele patru articole de la această rubrică a fost scris cu o zi înainte să plec, ca în fiecare an, în Deltă. Desigur, la pescuit. Anul trecut, pe vremea asta, transmiteam telefonic un fel de Jurnal de Deltă, în care cei care l-au citit integral mi-au spus ulterior că am exagerat (nu, nu în privinţa capturilor, asta se petrece în primii ani de pescuit, nu după ce ai împlinit mai bine de juma’ de secol cu băţul în mână) în ceea ce priveşte starea drumului dintre Tulcea şi Pardina, frecuşul cu permisele necesare, obligaţia de a campa numai în locurile indicate la sediul Rezervaţiei, şi multe altele. Despre amintitul drum n-au mai fost comentarii după ce PRO TV a realizat prin aprilie, anul acesta, un reportaj în care se vedea tot dezastrul şi cum s-au evaporat 7 milioane de euro, bani europeni prăduiţi acolo. Ei bine, la un an distanţă, pot spune că lucrurile s-au schimbat radical. Nu, n-a reparat nimeni panarama de drum cu milioane de gropi, ci s-a redeschis circulaţia pe digul de pământ, închisă după darea în folosinţă a cataclismului! Aşa că ne-am hurdicat infinit mai puţin, iar drumul a durat o oră în loc de aproape trei. Cât priveşte pescuitul, e cam ca în fotbalul românesc: în general nu se înscrie decât întâmplător, iar atunci când e totuşi gol, e unul spectaculos (ce aţi zice de o... cegă!?, e drept că mică, dar cegă, din care mai prinsesem una, tot la râmă neagră, „şerpească”, în 1969, că ăstea-s întâmplări atât de rare încât ţi le aminteşti toată viaţa). La fotbal se zice că „n-a intrat în aţe / plasă”, şi să ştiţi că aşa era şi acolo anul acesta: nu intra nimic nici în plasele pescarilor (ăia cinstiţi, profesionişti, nu braconierii cu monofilamente), astfel încât nici măcar de cumpărat nu s-a putut găsi peşte. Permise? Da: de pescuit, de acces în Rezervaţia Biosferei, de pescuit de graniţă. Iar când te aşezi acolo, mai vine o dată agentul Rezervaţiei şi te amendează (70 de lei pentru 7 zile) pentru că n-ai campat într-unul din cele 4 campinguri!!! Şi-ţi mai trage şi un 15 lei că n-ai luat permis de acces şi pentru... autoturism!! Menţionez că Delta Dunării se află în România, o ţară locuită.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nu intră în plasă nici acolo.
 Vizualizări articol: 930 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Nu intră în plasă nici acolo5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Salutare trimis de
(26 aug 2012, 00:14:07
Fir intins domnule doru, astept cu nerabdare articolele cu delta de anul acesta....Sincer esti singurul colaborator al acestui ziar ce merita citit cuvant cu cuvant

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei