Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 aug 2012 - Anul XVII, nr. 198 (5103)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Imobiliare

Austriecii de la Immofinanz vor să reia lucrările la cartierul de locuinţe Adama, din spatele Primăriei Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una dintre principalele investiţii imobiliare demarate la Suceava ar putea fi reluate chiar de anul viitor de austriecii de la Immofinanz, care au preluat dezvoltatorul imobiliar Adama.

Amenajarea unui cartier de locuinţe şi spaţii comerciale în spatele sediului Primăriei Suceava, pe un teren de două hectare achiziţionat în apropierea stadionului Areni, era unul dintre principalele proiecte ale Adama Grup, care a plătit peste 3 milioane de euro pentru achiziţia terenului.

Lucrările de construire au început în 2008, dar au fost abandonate după doar câteva luni, din cauza lipsei de fonduri, într-o perioadă în care criza economico-financiară abia începuse să se facă simţită.

Conform proiectului iniţial, cartierul Adama din apropierea stadionului Areni prevedea amenajarea a aproximativ 550 de apartamente, cu spaţii comerciale şi parcări. La momentul autorizării acestor construcţii, cele trei blocuri Adama urmau să fie cele mai înalte clădiri din toată Suceava, cele 15 etaje urmând să ajungă la o înălţime de 50,8 metri.
Cert este că noii proprietari ai dezvoltatorului imobiliar, austriecii de la Immofinanz, cu active imobiliare în România de peste un miliard de euro, sunt decişi să reia anul viitor construcţia de locuinţe pe piaţa românească.

"Piaţa rezidenţială din România este caracterizată de un nivel redus al ofertei de locuinţe noi. Preţurile s-au redus continuu de la începerea crizei economice, cu excepţia unei perioade scurte din 2011. (...) Planurile companiei pentru anul financiar 2012/13 sunt reluarea activităţii de construcţie de locuinţe în România de către Adama, companie care a fost restructurată, şi începerea a două proiecte rezidenţiale. În plus, proiectele din portofoliul existent vor fi pregătite pentru construcţie în scopul de a acoperi cererea în creştere pentru apartamente mai mici", spun aceştia într-un raport citat de Ziarul Financiar.

Practic, o parte din proiectele demarate vor fi ajustate pentru a le adapta condiţiilor pieţei şi, după ce va fi asigurată finanţarea, va începe construcţia şi vânzarea acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Austriecii de la Immofinanz vor să reia lucrările la cartierul de locuinţe Adama, din spatele Primăriei Suceava.
 Vizualizări articol: 1094 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Austriecii de la Immofinanz vor să reia lucrările la cartierul de locuinţe Adama, din spatele Primăriei Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei