Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 aug 2012 - Anul XVII, nr. 198 (5103)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lipsă de interes

Muzeul de artă al Sucevei, paralizat de patru ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul unui muzeu în care să fie expuse colecţiile de artă ale Muzeului Bucovinei a rămas înţepenit la stadiul în care se afla în urmă cu patru ani, adică în faza în care se stabilise inclusiv amplasarea prizelor şi a întrerupătoarelor, cu costurile adiacente. De patru ani, depozitele muzeului de istorie din Suceava sunt supraaglomerate de colecţiile de artă. În acelaşi timp, spaţiile în care ar fi trebuit să funcţioneze muzeul de artă, aflate în administrarea Consiliului Judeţean, sunt nefolosite.

Potrivit directorului Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, proiectul tehnic de amenajare a fost făcut pentru o suprafaţă de 3.400 mp şi, conform acestuia, costurile s-ar fi ridicat la 24 de miliarde de lei vechi (circa 670.000 de euro).

 

Muzeul Bucovinei are în patrimoniu lucrări valoroase ale unor pictori celebri

Chiar dacă imobilul nu este cel mai nimerit pentru un muzeu, în sensul că accesul este dificil pentru autocare şi parcarea are foarte puţine locuri,  înfiinţarea unui muzeu de artă ar rezolva o mare parte a problemelor cu care se confruntă actualmente instituţia.

„Ideea muzeului de artă a fost promovată şi susţinută de PSD, şi din 2008 totul a stagnat. Actuala administraţie a spus că va identifica o soluţie”, a mai spus directorul Ursu.

În patrimoniul muzeului se află lucrări valoroase semnate de Theodor Aman, Gheorghe Tătărescu, Emanoil Panaiteanu Bardasare, Constantin D. Stahi, Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Ion Andreescu, Nicolae Vermont, Ştefan Dimitrescu, Nicolae Tonitza, Gheorghe Petraşcu, Theodor Pallady, Jean Al. Steriadi, Nicolae Dărăscu, Iosif Iser, Dumitru Ghiaţa, Ion Ţuculescu, Rudolf Schweitzer Cumpănă, Camil Ressu, Ion Balomir, Octav Băncilă, Epaminonda Bucevschi, George Lövendal, Ion Irimescu, Mişu Popp, Dimitrie Loghin, Nicolae Pentelescu şi artişti de importanţă locală.
De asemenea, muzeul a primit donaţii semnate Corneliu Baba, Alexandru Ciucurencu, Henri H. Catargi, Oscar Han, Ion Irimescu, Michaela Eleutheriade, Ion Pacea, Constantin Piliuţă, Horia Bernea, Ion Grigore, precum şi lucrările premiate anual la Festivalul-concurs de pictură şi grafică „Voroneţiana”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Muzeul de artă al Sucevei, paralizat de patru ani.
 Vizualizări articol: 1600 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Muzeul de artă al Sucevei, paralizat de patru ani5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Muzeul Bucovinaa trimis de
(25 aug 2012, 12:09:58
Domnule Ursu...de ce nu faceti un proiect care sa includa ruinele fostei cuti domnesti din Suceava?Le-ati putea incastra intr-o noua constructie,acoperindu-le cu sticla si astfel punandu-le in valoare,dupa care ,deasupra,o constructie din otel si ca sa nu depasiti regimul de inaltime al zonei,inca trei etaje...ar fii ultrasuficiente,ati avea in vecinatatea liceul de arta,bisericile monumente istorice,Sf.Dumitru si cea a domnitelor,superba si grandioasa parcare facuta in domnia voievodului Lungu si-ar gasi astfel utilitatea si toata lumea ar fi multumita...un astfel de proiect pe otel/sticla,la suprafata mentionata nu poate depasi 700.000 de euro.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei