Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 aug 2012 - Anul XVII, nr. 198 (5103)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Fălticeni

Redeschiderea Muzeului de Artă „Ion Irimescu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ieri, Muzeul de Artă “Ion Irimescu” din Fălticeni s-a redeschis pentru vizitatori. Primii oaspeţi au fost din Iaşi şi Bucureşti, după care au venit şi câţiva fălticeneni curioşi să vadă cum arată muzeul, după ce, timp de aproape zece ani, uşile acestuia au fost închise.

Lucrările de reparaţii şi modernizare au fost finalizate pe data de 25 mai 2012, dar potrivit obligaţiilor contractuale şi prevederilor legale referitoare la colecţiile de artă, muzeul s-a aflat într-o perioadă de stabilizare a microclimatului de trei luni, astfel încât operele de artă să fie expuse în condiţii optime.

Prin Proiectul „Repararea, reabilitarea şi modernizarea obiectivului de patrimoniu – Muzeul de Artă <Ion Irimescu> din municipiul Fălticeni”, finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Regional 2007-2014, a fost restaurată clădirea principală a muzeului, au fost amenajate alei carosabile şi alei pietonale şi au fost achiziţionate dotări pentru expunerea patrimoniului: vitrine, rafturi de bibliotecă, mese pentru sala de studiu, mobilier de protocol, garderobă, banchete pentru vizitatori, echipamente audio-video, sistem de televiziune cu circuit închis.

În afara fondurilor alocate prin proiect, Primăria Fălticeni a finanţat din propriul buget achiziţionarea suporturilor de expunere a sculpturilor şi a altor dotări necesare.

Gheorghe Dăscălescu, directorul muzeului, a declarat: „Printr-un act generos, Ion Irimescu a dorit să ridice pe trepte înalte din punct de vedere spiritual localitatea, să devină un adevărat centru cultural. Muzeul adăposteşte 314 lucrări de sculptură ale maestrului Ion Irimescu şi peste 1.000 de desene. Biblioteca muzeului conţine 7.500 de volume de specialitate, multe dintre ele ediţii rare, şi 1.300 de discuri din vinilin conţinând o istorie a muzicii, pornind de la muzica din antichitate şi terminând cu muzica actuală”.

În cursul lunii septembrie, Primăria municipiului Fălticeni va organiza un eveniment public dedicat redeschiderii Muzeului de Artă “Ion Irimescu”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Redeschiderea Muzeului de Artă „Ion Irimescu”.
 Vizualizări articol: 1398 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Redeschiderea Muzeului de Artă „Ion Irimescu”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei