Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 aug 2012 - Anul XVII, nr. 189 (5094)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Campanie

Un profesor îşi donează gradaţia de merit pentru renovarea sălii de sport de la Şcoala Nr. 3 Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Un profesor de sport de la Şcoala cu Clasele I-VIII Nr. 3 Suceava s-a hotărât să iniţieze o campanie de strângere de fonduri pentru ca sala de sport a unităţii de învăţământ să nu mai arate ca acum douăzeci de ani, adică suprafaţa veche din scândură să fie înlocuită cu una modernă, sintetică, primii bani pentru investiţie fiind chiar din veniturile sale de cadru didactic.

Profesorul de sport Ioan Drăgoiu, în vârstă de 61 de ani, cu peste 35 de ani de vechime în sălile de sport, „profu’ biciclistul”, aşa cum este cunoscut acesta în oraş, deoarece se deplasează zilnic pe două roţi, s-a hotărât să meargă la oamenii de afaceri din oraş, pentru a le prezenta proiectul şi a aduna banii necesari modernizării sălii.

 

Costurile lucrării

„Ştim că este o perioadă de criză şi pentru patronii care au diferite afaceri, dar cu câte puţin de la fiecare se pot aduna nişte bani, pentru că şcoala şi Primăria Suceava nu au cum să ne ajute, nu au prinse în buget sume pentru aşa ceva. Aşa că speranţa e în ajutorul din mediul privat. Costurile ar fi în jur de 8.500 spre 9.000 de euro cu tot cu TVA”, a explicat profesorul. Un sprijin important ar putea veni şi dacă părinţii elevilor de la această şcoală ar pune bani mână de la mână, profesorul sperând şi la o implicare de acest gen.

 

Două gradaţii de merit pentru sala de sport

Profesorul s-a hotărât să dea mai întâi el un exemplu, deşi, cum bine se ştie, salariul de cadru didactic, chiar şi cu toate gradele luate, nu este prea mare.

Ioan Drăgoiu a declarat: „Eu, din salariul meu de bugetar, am zis să dau tonul şi din gradaţia mea de merit, care e de 500 de lei pe lună, sunt dispus să dau o mie de lei. Sigur, ar fi extraordinar ca cei care sunt mai potenţi financiar să ne ajute cu o sumă mai mare”.

 

O suprafaţă sintetică cu marcaje suprapuse, în locul scândurilor vechi între care se adună praful

Din fondurile adunate de şcoală s-au găsit bani pentru zugrăveala tavanului şi a pereţilor, sala fiind acum în şantier, în speranţa înlocuirii suprafeţei de antrenament. Este vorba de scânduri vechi, cu spaţii între ele, între care se strânge praful, praf inhalat zilnic de sutele de elevi care au ore. O sală modernă înseamnă un teren sintetic, cu marcaje suprapuse pentru diferite discipline, mult mai puţin dură şi extrem de uşor de întreţinut.

De altfel, Şcoala cu Clasele I-VIII Nr. 3, de prestigiu în Suceava şi cu mulţi elevi implicaţi în competiţii sportive şcolare, ar fi trebuit să aibă de mult o sală de sport modernă. 

 

„O posibilitate ca elevii să-şi menţină sănătatea, să se dezvolte frumos”

„Şcoala are potenţial, copiilor le place mişcarea, educaţia fizică, avem ramuri de sport la care elevii se pregătesc, echipe reprezentative ale şcolii care au participat şi participă la olimpiada sportului şcolar cu rezultate frumoase. Şi în primul rând e vorba de a face mişcare, o posibilitate ca elevii să-şi menţină sănătatea, să se dezvolte frumos”, a mai spus profesorul, care este chiar el un exemplu grăitor, fiind, la 61 de ani, într-o formă fizică deosebită, dobândită prin mult sport. 

El şi-ar dori ca sala să fie modernizată cât mai curând, iar când va ieşi la pensie să aibă satisfacţia că a ajutat şi a contribuit efectiv la această realizare.

Dacă profesorul nu va reuşi să strângă banii necesari demarării proiectului cât mai curând, reprezentanţii şcolii vor trece la vopsirea actualei suprafeţe din scândură, asta pentru că anul şcolar urmează să înceapă peste mai puţin de o lună de zile.

Cei interesaţi să ajute la schimbarea podelei sălii de sport de la Şcoala Nr. 3 îl pot contacta pe profesor la numărul de telefon 0721.395728 sau pe adresa i.dragoiu@yahoo.com.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un profesor îşi donează gradaţia de merit pentru renovarea sălii de sport de la Şcoala Nr. 3 Suceava.
 Vizualizări articol: 1781 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Un profesor îşi donează gradaţia de merit pentru renovarea sălii de sport de la Şcoala Nr. 3 Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei