Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 aug 2012 - Anul XVII, nr. 189 (5094)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din cauza restanţelor

Apa caldă revine pe 20 august doar pentru o parte din asociaţiile de proprietari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Apa caldă va reveni de luni la robinetele locuitorilor Sucevei racordaţi la Termica, dar nu pentru toată lumea.

Locatarii a 13 asociaţii de proprietari nu vor avea parte de această facilitate din cauza vechimii datoriilor acumulate către furnizor, Termica Suceava.

Prezentă ieri la şedinţa lunară cu asociaţiile de proprietari, conducerea societăţii de termoficare a Sucevei a anunţat că se pregăteşte ca din data de 20 august să reia furnizarea apei calde în municipiul Suceava.

 

Asociaţiile care rămân fără apă caldă

Totuşi, nu toţi cei care au beneficiat de acest serviciu vor avea în continuare parte de apă caldă după finalizarea reviziei şi reparaţiilor de vară, după cum a precizat directorul de marketing al Termica, Doina Oică:

“Sunt câteva asociaţii ale căror datorii sunt încă la nivelul anilor 2006 – 2007. În urma unei analize, am luat decizia ca furnizarea apei calde să fie reluată doar pentru cei care au ajuns cu datoriile măcar la nivelul lunii noiembrie 2011”.

Asociaţiile care nu vor avea apă caldă începând de luni, 20 august, deşi au beneficiat până de curând de acest serviciu, sunt:

1. Asociaţia 57 – este cu plăţile la nivelul lunii martie 2011 – datorii de 73.000 de lei;

2. Asociaţia 79 – este cu plăţile la nivelul lunii martie 2011 – datorii de 164.500 de lei;

3. Asociaţia 41 – este cu plăţile la nivelul lunii aprilie 2011 – datorii de 1.056.862 de lei;

4. Asociaţia 49 – este cu plăţile la nivelul lunii aprilie 2011– datorii de 79.300 de lei;

5. Asociaţia Cămin Famos – este cu plăţile la nivelul lunii aprilie 2011 – datorii de 66.500 de lei;

6. Asociaţia 38 – este cu plăţile la nivelul lunii iulie 2011– datorii de 628.150 de lei;

7. Asociaţia 33 – este cu plăţile la nivelul lunii octombrie 2011, dar are cea mai mare restanţă dintre toate asociaţiile – 2.030.000 lei (peste 20 miliarde de lei vechi, iar penalităţile sunt la nivelul anului 2006);

8. Asociaţia Ion Vodă Viteazu – este cu plăţile la nivelul lunii noiembrie 2010 -datorii de aproape 60.000 de lei, ca urmare a unei probleme interne, de gestionare defectuoasă a sumelor încasate de la locatari de fosta administraţie.

Acestora li se adaugă alte cinci asociaţii care, din cauza neplăţii facturilor restante, nu beneficiau de apă caldă nici înainte de revizia de vară şi nu vor primi nici acum, la reluarea furnizării:

1. Asociaţia 75 – datorii de 132.570 de lei;

2. Asociaţia 55 MES – datorii de 72.200 de lei;

3. Asociaţia 31 Eroilor – datorii de 485.800 de lei;

4. Asociaţia 62 – datorii de 56.250 de lei;

5. Asociaţia J15 – datorii de 5900 de lei.

Conducerea Termica Suceava le-a transmis reprezentanţilor asociaţiilor de proprietari că “aceasta este prima etapă a măsurilor de recuperare a sumelor restante”, urmând ca în perioada următoare, în funcţie de încasări, să fie făcute noi liste cu cei care riscă să fie debranşaţi de la reţeaua de apă caldă.

“Orice serviciu furnizat se plăteşte, aşa cum se achită consumul de apă, energie termică sau gaz metan. Toate utilităţile care intră în componenţa costurilor de producere a energiei termice sunt la rândul lor purtătoare de penalităţi. La rândul nostru, pentru toate sumele care nu se achită la timp trebuie să punem penalităţi. Asta e legea şi trebuie să o respectăm”, a explicat directorul de marketing al Termica.

 

80 de lei de familie, efortul făcut în iulie la achitarea datoriilor

Obligativitatea legală de penalizare a sumelor restante a fost confirmată şi de primarul Sucevei, Ion Lungu, care a atras atenţia asociaţiilor că nivelul plăţilor efectuate în luna august este cu mult mai mic decât cel de la nivelul lunii iulie.

“Fac apel la asociaţiile de proprietari şi la suceveni, să facă un efort să plătească în continuare, la fel ca în luna iulie, restanţele la Termica. Nu sunt sume enorme de achitat, în medie, la cât s-a plătit în iulie, ar veni câte 80 de lei de familie. Nu cred că este un capăt de ţară sau un efort atât de mare. Am văzut că sunt o mulţime de cazuri de persoane care au posibilităţi, dar nu plătesc. Trebuie determinate să plătească”, le-a spus Lungu preşedinţilor şi administratorilor de asociaţii prezenţi la şedinţă.

Asociaţiile de pe lista neagră, a rău-platnicilor, vor fi debranşate de la reţeaua de termoficare începând de joi, iar furnizarea acestui serviciu le va fi reluat doar atunci când vor achita o bună parte din sumele restante.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apa caldă revine pe 20 august doar pentru o parte din asociaţiile de proprietari.
 Vizualizări articol: 973 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Apa caldă revine pe 20 august doar pentru o parte din asociaţiile de proprietari5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Viata este grea!...oare unii vor fi lichidati? trimis de
(15 aug 2012, 13:18:09
Dupa cum se vede oamenii sunt ingropati de vii in tot soiul de datorii!
Cum sa se mai plateasca datoriile, cind salariile si pensiile, de la o zi la alta, se micsoreaza cu nemsimtire!?
2.   Comentariu trimis de
(15 aug 2012, 13:55:34
Si eu ce vina am, avand in vedere ca sunt cu plata la zi, iar din cauza unor nesimtiti ce nu vor sa plateasca eu si familia mea nu primim apa calda? E drept ca sunt si oameni ce nu au posibilitatea sa plateasca, dar cu cei cu masini scumpe care si-au facut concediul prin afara tarii si au restante ce facem? Ca sa nu mai spun de presedintii de asociatii care nu se implica deloc. Niste libidinosi platiti din banii nostri care efectiv stau degeaba toata ziua!!! La puscarie cu ei!!!
3.   Herr Burgmeister LargeErnte, trimis de
(15 aug 2012, 14:14:00
Cethinking naiba PUTE așa urâtphbbbbt în satul matale?
4.   !? trimis de
(15 aug 2012, 14:56:43
Dumnezeule Doamne, ce titlu oribil. Parca il citesc dintr-o arhiva de zear predecembrist. Si cand ii vezi pe strainezi cum vin ei ingrijorati, sa ne intrebe, sa ne testeze, sa fie concerned about dimocracy. Sa suga p-u-la. La noi nu curge apa calda. Luati-o pe asta.
5.   Dom Premar, trimis de
(15 aug 2012, 15:28:52
SMART SOLUTIONS: pune batalioanele alea de pochi puturoși, care-ți tot cerșăluiesc matale cu mana întinsă milioane de dinari, să scoată flamurile și steagurile alea de luptă decorate de Sân Chetru cu ordinul Serviciu Credincios în grad de milog-iobag, puneți-vă în genunchi și faceți un târâș pe coate și genunchinot worthy până la șcheia și mitoc, răstimp în care urlați ca nebunii

„Paparudă rudă,
Vino de ne udă,
Ca să-nceapă ploaie,
Să curgă șiroaie,
Cu galeata, leata,
Peste toată gloata...”

Apă n-aveți, gunoaiele vă sufocă, ciuma lui Caragea e joacă de sugari pe lângă meningita Bocovineană, centrală termică n-aveți, la iarnă o să vă înghețe și putzulica în nădragi, transport public ioc, asistență socială canci dar VOI, INCONȘTIENȚII SECOLULUI XXI - RELIGIOS SAU DELOC, FACEȚI CATEDRALE!thinking
---------
Șî te-am mai ruga în conferințe de presă să nu mai ridici brațele că-ncepe să pută tare rău. Amu c-o fi de la subsuoara matale, c-o fi de la gunoaiele menajere...phbbbbt
6.   Nu pricep... trimis de
(15 aug 2012, 16:48:14
Mai oameni buni, ce tot o trageti atata cu apa asta calda...? Ca doar daca ai de spalat rufe, apa se incalzeste in masina de spalat, daca pui vreo gobaie in oala, aia fierbe pe aragaz, nu inteleg ce faceti voi cu apa calda...unde mai pui ca si costa a dracului...Lasa, nu va luati dupa dezinformarile comuniste conform carora apa calda ar fi buna la facut dush, baie la cada, sau mai stiu eu ce tampenii. Luati exemplu de la fratii nostri romani, care din cauza zbuciumului politic actual, stau acum pe la semafoare prin Italia, Franta, Anglia, etc.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei