Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 aug 2012 - Anul XVII, nr. 189 (5094)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Finala naţională

Cei mai buni pompieri din ţară au „patinat” pe stadionul Areni sub o ploaie continuă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Cele mai bune echipaje de pompieri de la servicii voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, calificate la etapa naţională a concursurilor profesionale ce se desfăşoară în acest an pe stadionul Areni, din Suceava, au avut parte, ieri, în prima zi de întreceri, de un duşman comun, ploaia, care a căzut aproape continuu şi a scăzut la maximum aderenţa de pe gazon, în timpul probelor de concurs.

La competiţia care va continua şi astăzi participă opt echipaje de la Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU), din care două sunt din judeţul Suceava, SVSU Cârlibaba şi SVSU Brodina. De asemenea, participă şi opt echipaje de la Servicii Private pentru Situaţii de Urgenţă (SPSU), unul fiind din judeţul Suceava, de la SC Forestind SA din satul Falcău, comuna Brodina.

 

Pompierii din Brodina, campionii naţionali de anul trecut

Maiorul Emilian Ţehaniuc, ofiţer în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, a declarat: „La această etapă naţională participă echipaje ale serviciilor voluntare şi private care s-au calificat de pe locurile I la etapele zonale. Cred că ar trebui menţionat faptul că Serviciul Voluntar al comunei Brodina este campion en-titre, obţinând anul trecut locul I la secţiunea Servicii voluntare, iar anul acesta are o misiune extrem de grea, aceea de a-şi apăra titlul”.

Sub o ploaie rece, mai degrabă de toamnă târzie, decât de luna august, concurenţii s-au întrecut la probele „ştafeta 4x100 m” şi „pista de îndemânare şi viteză”.

 

Accidente din cauza ploii

Din cauza ploii mai mulţi concurenţi au alunecat şi au căzut, pierzând şansele de a mai obţine timpii doriţi, dar suferind şi leziuni. Unul dintre concurenţi a fost chiar preluat de o ambulanţă şi dus la Spitalul Judeţean, fiind suspect de fractură de picior. Un alt concurent a avut nevoie de îngrijiri medicale pentru insuficienţă respiratorie.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, locotenent Marian Ruscan, cei doi nu au avut probleme deosebite de sănătate, în cazul concurentului cu probleme la picior, după investigaţii amănunţite constatându-se că este vorba  doar de o luxaţie.

 

Performanţele deosebite de ani de zile ale pompierilor din Brodina 

 

La Brodina există deja o lungă tradiţie a locurilor fruntaşe la întrecerile de acest gen.

Vasile Hasna, unul dintre antrenorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Brodina, a declarat: „E o tradiţie îndelungată, am început să facem performanţă din 1996 şi, de atunci şi până acum, am ratat doar finalele din 2005, 2006 şi 2007. Eu personal am a 11-a finală, întâi în calitate de concurent şi apoi ca antrenor. Am luat de două ori locul I pe ţară cu Brodina şi multiple locuri II, III şi IV şi sperăm să obţinem şi anul acesta un loc fruntaş”.

Vasile Hasna antrenează Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Brodina, dar şi Serviciul Privat de pompieri de la SC Forestind SA Falcău, făcând echipă cu Mircea Cotos.

 

Astăzi dimineaţă este programată ultima probă de concurs

Organizatorii etapei finale din acest an a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi ale celor private de pompieri sunt Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, în colaborare cu Consiliul Judeţean Suceava. Astăzi urmează a se desfăşura a treia şi ultima probă, „dispozitivul de intervenţie”, programată între orele 9.00 şi 11.30, după care, la 12.30, va urma festivitatea de premiere a campionilor naţionali, ediţia 2012.  

Accesul la competiţia de pe stadionul Areni este liber, în incintă fiind amenajat şi un punct de informare, la care se distribuie gratuit materiale cu tematică de prevenire a situaţiilor de urgenţă. 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cei mai buni pompieri din ţară au „patinat” pe stadionul Areni sub o ploaie continuă.
 Vizualizări articol: 1948 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cei mai buni pompieri din ţară au „patinat” pe stadionul Areni sub o ploaie continuă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei