Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 aug 2012 - Anul XVII, nr. 189 (5094)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gordon: SUA susţin cele 11 puncte formulate de CE la adresa României

 

Philip Gordon, reprezentantul guvernului american, a declarat, luni seară, că SUA susţin cele 11 puncte redactate de CE la adresa autorităţilor de la Bucureşti, precizând că a auzit "ceea ce trebuia" de la oficialii români cu care a discutat, rămânând de văzut dacă aceştia vor respecta ce au spus.

"Ne pasă de România, de viitorul ei, de democraţia ei", a spus Gordon.

El a precizat că SUA sunt preocupate de recentele evoluţii legate de referendum şi de procesul prin care acesta este revizuit.

"Am venit şi pentru a exprima aceste preocupări. Au existat, aşa cum se ştie, acuzaţii credibile de vot ilegal masiv la referendum, au fost demersuri de schimbare a listelor cu votanţi, care ar schimba cvorumul de vot şi, se pare, încercări de presiune asupra Curţii Constituţionale privind validarea referendumului. Toate aceste acuzaţii au ridicat semne de întrebare privind legitimitatea oricărui rezultat care este aşteptat", a spus Philip Gordon.

El a mai spus că SUA susţin pe deplin cele 11 puncte exprimate de Comisia Europeană pentru a ajuta România pe calea democratică a acesteia.

"Ambasadorul Gitenstein a exprimat aceste poziţii atât public cât şi privat, iar eu am venit să întăresc faptul că el vorbeşte în numele Washingtonului, în numele administraţiei Obama, când face aceste comentarii publice şi private", a spus Gordon.

El a ţinut să sublinieze că nu este de partea cuiva şi nu a venit pentru a susţine vreun partid sau vreun lider politic, ci a venit pentru a exprima necesitatea respectării statului de drept şi a funcţionării instituţiilor.

Gordon a spus că guvernele vin şi pleacă, iar ce este important este relaţia dintre cele două ţări, precum şi funcţionarea instituţiilor şi a statului de drept.

Întrebat dacă este mulţumit de răspunsurile primite luni de la oficialii români, Gordon a spus: "Cred că este cinstit să spun că am auzit ce trebuia", a spus Gordon.

Oficialul american a precizat că liderii cu care a vorbit şi-au exprimat susţinerea faţă de valorile pe care el le-a prezentat.

"Evident, e mai important ce fac oamenii decât ce spun. Dar tot ceea ce pot să sper, după aceste întâlniri, este că ei conştientizează importanţa acestor lucruri şi că vor respecta aceste principii", a adăugat oficialul SUA.

El a mai spus că România are instituţiile necesare pentru a trece prin situaţia actuală, dar acestea trebuie utilizate corect.

"E un test. De aceea sunt aici (...) Vrem să ajutăm România să treacă acest test. Nu este în interesul României să pice acest test", a spus Gordon.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gordon: SUA susţin cele 11 puncte formulate de CE la adresa României.
 Vizualizări articol: 951 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Gordon: SUA susţin cele 11 puncte formulate de CE la adresa României1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Philip Morris Gordon Pym Tobacco... trimis de
(15 aug 2012, 11:25:54
... sau jointul națiunii naște monștri.

Careva să-l ciupească de vârful nasului pe derbedeul trimes de zâmbăreața de Lady Hillary, să-l trezească din sevraj și să-i pună sub nări Constituția României care grăiește:

Statul Român
Articolul 1
alin. (1) „România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.”
[...]

Suveranitatea
Articolul 2
„(1) Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum.”
[...]
------------
La cât de slobod le glăsuiește gurița, atât drogatul ăsta ce se crede în Alaska, cât și ovreiul cela sodomit de 'tute-nGîttenstein ar trebui să primească în 3,1415 secunde „Visa” de PERSONA NON GRATA.

Dar cine să le-o ofere în simultaneitate cu a treia cizmă-n koor, atâta timp cât România a fost și este condusă numai de SLUGOI; slugoi ai Kremlinului, slugoi ai biroului ovar, slugoi ai kabbalei, ai tichiuțelor, ai bozgorimii, ai țigănimii ...?
----------
AM ZIS!
(Părerea mea! Hâc!)
1.1  RE: Philip Morris Gordon Pym Tobacco... trimis de
(15 aug 2012, 12:13:22
(nu vreau să taci,da'..) e aproape inutil să te mai zbaţi
cărţile-s cu faţa-n sus,pe masă . Ştim câştigătorul
am pierdut CLAR (la jocu' ăsta) şansa de a fi bogaţi
aşadar ... HAI CĂ NU-I AŞA IMPREVIZIBIL VIITORUL !surprise

1.2  RE: Philip Morris Gordon Pym Tobacco... trimis de
(15 aug 2012, 13:09:22
ΑΒΓΔ-are, dau un bănuțmoney eyes la care poate să-mi spună ce număr curent ai tu pe lista băieților răi întocmită de CMM-ul* chatterbox madamei Posastiuc!monkey
------
(p.s. cred că ai belit-o! sau mai degrabă o să vină generăleasa să-ți efectueze operațiunea. Fugi fuguța și te ascunde în puțul fântânii că o să vină Volga neagrăcool să te cetluiască-n lanțuri și să te-arunce-n ocnăsmug )

*CMM – Centul de Monitorizare Mediasurprise - și acum câteva milenii când îi spuneam unuicow BOU că toate tipăriturile sunt centralizatenerd îmi răspundea că divaghezwhistling .
Acum stau și mă întrebi dont know cine e cu picioarele pe pământ și cine e aerianul cu capul în nori?)

N-AMdont tell anyone !
1.3  RE: Philip Morris Gordon Pym Tobacco... trimis de
(15 aug 2012, 13:21:46
cu toţi cei 46 de cromozomi încordaţi
stau şi-aştept să sune ... clopuţelu' doh
să vină băieţii cu ochii-albaştri şi-ntunecaţi
să-mi percheziţioneze prostata şi castelu'happy

1.4  RE: Philip Morris Gordon Pym Tobacco... trimis de
(15 aug 2012, 13:59:13
Doi-zece, doi-zece, probă de microfonie.

Ba eu am auzit dimineață pe holurismug că cică să fie identificat cât de curând unu’ de pe unde se acață harta-n cui, de-și zice iel că e Învățător și postează numai măscării la adresa Matrozului Suprempirate – Domnul Dumnezeul oștirilor serviciilor sicrete
Cică urjent șă fie rădicat cu arcanul și depus în subsolul facultății de pe strada Odăicool , și uitat acolo vreo șăse mii de ani printre barabule, curechi, posmagi și șobolani mutanți crescuți la Scorniceștiwave .
Ai pus-o, prietene, de amushame on you nu te mai cunosc! Nu te știu, nu te-am văzut i dont want to see și nici n-am stat la palavre cu tine.no talking
---------
Nu vine nimenea, oh go on stai liniștit,silly că ș-acolo la SRI sunt tot băiețicool cu capul pe umeri, cu ratemoney eyes , cu familii, cu copchiihiro , cu nevestebilly și cu nevoiwhew la fel ca tăt pipălul. Auzi cică sunt și ei cam iritați de modalitatea acțiunii, unii înjură, unii cârâie iar alții se fac că plouă.
Singurii care sunt slugoi cu patalama not worthy cică-s jeneralii aceia de doo parale, unu coldea – de-i așa de trup și suflet în slujba matelotului de-ar fi în stare să-i văcsuiască ciubotele dictatoriale cu îndărătul limbii.tongue
Apoi ar mai fi alea două babetemonkeymonkey rădicate-n cin de jeneral tot la apelul bocancilor care și ele sunt gata să-și dea viața pe altarul perpetuării obiceiurilor Anvers-iene (sau cât o mai rămas din destinul lor deskull babete asexuate). Și astea sunt disponibile să lustruiască cuphbbbbt papilele gustative, nu cizmele pirate imperatorului suspendat – că astea deja le-o lustruit coldea – ci altcevatongue ce nu pot să nominalizez că p-ormă vineraised eyebrows WMul-torquemada-bețâvanu sleepy și mă taie de la publicare.
1.5  RE: Philip Morris Gordon Pym Tobacco... trimis de
(15 aug 2012, 14:03:30
Da e simpatic căskullskull babele alea jenerălese, când își depun ablația voluntară în genunchi not worthy în fața pirate piratului, nu tac așa cum ar fi normal ci îngână unwhistling cânticel ritualic, cam așa cum îngânau preotesele alea ce aprindeau focurile la templul din Eleusis. Da astea nu aduc osanale la tainele divine ci aduc cinstire continuității desăvârșite a apucăturilor securistice și spun cam așa:
„Ceaușescu nu fi trist,
Secu’ merge înainte
Prin partidul FeSeNist!” dancing
----------------
Oricum io zâc, preventiv și prudențial, să-ț iei concediul de pe ultimii zece ani si s-o ștergi pe-o insulă pustie de prin Karaibe (po să-ț iei și demoazela cu tine, nuskull nevasta, aia las-o naibii acasă că n-ai ce face cu ea.billy ailaltă!)

1.6  RE: Philip Morris Gordon Pym Tobacco... trimis de
(15 aug 2012, 14:35:08
mă gândesc să-mi trag o sosie ... celebră
nu cum e lady Gaga (celebră) ... sosia lu' Alina Plugaru
să-mi desfunde şi să-mi cureţe şi ultima vertebră
sus catargu' ! io vara nu dorm , ridic ( doar) ... paharu'
1.7  RE: Philip Morris Gordon Pym Tobacco... trimis de
(15 aug 2012, 15:53:53
Nu, bre ΑΒΓΔ-are, n-ai noroc…
Fata ce micăchicken a lui Tiller cică s-o cumințit, amu be numai apă plată cu lămâie și se sărută cu băieții numai peblushing obraji. Mai stă vro doi-trii ani pe tușă (la Erotic show-uri) ș-apoi reintră în meserie, adică catindează și ea în vreun coledzi și se alege depupată sau desenatoare.monkey
Nici de serviciile casei de modăapril Manta&Co nu mai poți să beneficiezi că s-or băgatcool talharii luipirate matrozul să destructureze bunătate de activitate filantropică în slujba… statului de drept în genunchitongue sau cu picioarele-n tavan.
Iar ca să mergi la Oha aiurea prin târgrolling eyes e riscant că o-nceput să bântuie sindromul AIDS lansat de cohortae-le electoarelor în bikinibee ale lui Lăducu … Măzăriche (credeai că e celălalt clănțău, al lui mamuța? nuuu!)
Așa nu mai bine meri ti solo în karaibe și-ți închiriezi d-acolo o negresă rasta șikiss buzată, cu tits-uri cât primele doo vârfuri nepaleze, ca să-ț facă vântwhew cu frunza de palmier să nu te-nțepe musca Țețe?
Toată poanta e să nu mai fii prin Rromanica în următoriiwave … 5 ani, nu de alta dar urmează niște tărășenii feeling beat up față de care Vechiul testament devil e carte de colorat iar apocalipsa doar un basm ieftin de speriat crying copchiii obraznici!
Amintește-ți retroactiv de câte ori am avuton the phone gurița aurită, de câte ori am pomenit ceva și imediat s-a-ntâmplat și gânde-te-ai bine la ce DIXI amu’.
Șase peceți sunt desfiletate, mai urmează a șeptea,hurry up pe care văz că se străduiesc scrântiții politici s-o frângă, din toate răsputerile iraționalei lor minți.i dont want to see
1.8  RE: Philip Morris Gordon Pym Tobacco... trimis de
(15 aug 2012, 16:15:30
"amigdálele-mi stau în calea carierei" A. Plugaru
voiesc ( fără perfidie ) s-o iau la ..."specializare"
să fim doar eu,ea,cardu' şi (fireşte ) ...MĂDULARU'
să vedem ÎN MARE SE POATE ... DOAR DIN PICIOARE ?!
1.9  RE: Philip Morris Gordon Pym Tobacco... trimis de
(15 aug 2012, 17:00:38
Mare? Picioare?
Singura posibilitate ce-mi vine iute-n minte e aia a coanei Chirița:
„...și marinarii cum moari
Moari și dă din chicioari!”
1.10  RE: Philip Morris Gordon Pym Tobacco... trimis de
(15 aug 2012, 17:45:31
m-am gândit s-o duc la/în mare
să-i simt ... muntele lu' Venus
valurile mării să mi-o facă marehappy
şi (cu baftă) să primesc un bonus

2.   I-auzi! trimis de
(15 aug 2012, 12:29:36
Ponta e pregatit sa coabiteze...Pfiii...Adicatelea cu guvern, cu presedinte interimar, si cu7,4 milioane de voturi cu tot, n-au reusit sa-l clinteasca pe suspendat. Pai astia sunt leaderi? Mai degraba sunt niste mironosite blege si proaste. Multumim domnilor, tocmai ne-ati(re)confirmat statutul de slugi ale intereselor straine. Era sa uit...asteptati-ne la vot!
3.   TEROAREA PORTOCALIE trimis de
(15 aug 2012, 13:55:01
A fost declansata teroarea. O operatiune nemaintalnita in istoria Romaniei, la care, din informatiile preliminare, rezulta ca participa 181 de parchete, este in plina desfasurare. Sunt anchetati zeci de mii de oameni, sub prezumtia ca ar fi participat la cea mai mare frauda electorala din istoria Romaniei. La operatiune participa, in mod ilegal, si procurori ai Directiei Nationale Anticoruptie. Oamenii sunt pusi pe drumuri si chemati la mari distante pentru a fi anchetati. Altii sunt dusi cu dubele DNA. Dar cei mai multi sunt asaltati la poarta. Din poarta in poarta. Cine a declansat teroarea? Si de ce?Printre metodele non conventionale ale procurorilor se numara juratul pe biblie si extragerea lor din biserica.
4.   PE SURSE trimis de
(15 aug 2012, 14:03:00
Sa vedem cam care ar fi scenariile pe surse:
Curtea Constitutionala sa voteze validarea referendumului cu 6-3.Este o ipoteza fantasmagonica deoarece la Curte sunt 5 basisti si 4 uselisti.
Curtea constitutionala a votat de doua ori invalidarea referendumului cu 5-4.Odata dupa referendum si odata ieri.Au incercat apoi sa introduca la invalidare baremul de 5-4 in lovc de 6-3 dar nu au reusit.Deci se pare ca lucrurile sunt clare.CC nu va reusi niciodata sa invalideze referendumul cu 6-3(daca ar fi reusit ar fi facut-o ieri).Deci in conditii normale CC nu va reusi sa dea o solutie asupra referendumului.
5.   România te iubesc!(în altă viață) trimis de
(15 aug 2012, 14:06:43
România a devenit stat polițienesc!Nu vă puneți cu cei care lucrează afară că vă semnați condamnarea la moarte.
5.1  RE: România te iubesc!(în altă viață) trimis de
(15 aug 2012, 14:28:37
după 8 ani de muncă el-Băse (şi-a lui regim )
stă straight!păi ce ..vă aşteptaţi să fie uşor ?
ştim bine ( noi ,cei puţini,care mai gândim )
care-i finalul ( în general ) oricărui dictator

5.2  RE: România te iubesc!(în altă viață) trimis de
(15 aug 2012, 14:41:25
Școala peripatetică sovietică sau Cincinnatus - o anomalie a istoriei universale.

- Lenin - ieșit din viața politică doar cu picioarele înainte;
- Stalin, Brejnev, Andropov, Cernenko - ieșiți din viața politică doar cu picioarele înainte;
------------
- Pătrășcanu, Dej, Ceaușescu - ieșiți din viața politică doar cu picioarele înainte;
- Ilici - The smiling owl nici el nu se simte prea bine;
Oare băsescu ce atitudine tradițională ar trebui să adopte? să se retragă onorabil astfel încât istoria să-i menționeze numele favorabil?
Nuuuuuu! Din viața politică și publică, scelerații ce ne conduc, iremediabil afectați de BOALA PUTERII, IES NUMAI CU PICIOARELE ÎNAINTE!
Nu-i nevoie nici de oracolul din Delphi și nici de stâlpul din Delhi ca să se întrevadă finalul imediat!
------------
P.S. - dom' jeneral coldea, madam jeneral posastiuc, asta-i istorie și nu opinie personală! Vă rog să nu mă treceți pe lista dușmanilor matrozului, că eu îl iubesc la nebunie ... (ca pe-un porc cu diaree).
5.3  RE: România te iubesc!(în altă viață) trimis de
(15 aug 2012, 16:21:37
SUBSCRIU (cu reticenţă,să nu urc pe listă)
"vânturile" doctrinare nu pariază pe viitor
se strânge laţu'! foamea va fi sigur finalistă
+haosul.Da!Asta sigur va rămâne-n urma lor
6.   ARMISTITIU CU BASESCU???? trimis de
(15 aug 2012, 14:38:10
Derutantă şi excesiv de concesivă, chiar şi ambiguă, declaraţia făcută de premierul Victor Ponta ziarului The Guardian, potrivit căreia ar fi dispus să coabiteze cu Traian Băsescu, dacă acesta, revenit la Cotroceni, ar respecta Constituţia. Derutantă. Pentru că aduce cu un soi de abandonare a luptei, după ce, în repetate rânduri, a afirmat că e imposibilă o coabitare cu un om care, de opt ani, calcă în picioare Constituţia, îşi face preş din separaţia puterilor în stat, batjocoreşte un întreg popor, pe care, cu încrâncenare, parcă, l-a supus unor privaţiuni insuportabile, distrugând pas cu pas caracterul constituţional de stat social al României, negând duşmănos obligaţia acestuia de a fi responsabil pentru soarta cetăţenilor săi.
7.   ARMISTITIU CU BASESCU???? trimis de
(15 aug 2012, 14:41:14
Când ai de-a face cu Băsescu, nu tratezi purtând ramura de măslin, în timp ce el ţine într-o mână diversiunea şi dezinformarea, în cealaltă cohorta de slugi implantate de mult prin instituţii fundamentale ale statului, iar în dinţi cuţitul pe care e gata oricând să ţi-l înfigă în spate. Lupul şi-ar putea schimba părul, dar în nici un caz năravul. Un armistiţiu cu Băsescu ar fi un coşmar naţional. O demonstrează chiar în aceste zile, când, evident că la ordinul lui, procurorii hăituiesc alegătorii prin ţară, anchetându-i abuziv, mar rău ca într-un stat totalitar.
8.   Obrazul desfigurat al democratiei va fi spalat! trimis de
(15 aug 2012, 16:23:03
Daca va iesi Basescu, ceea ce este mai mult ca sigur, urmeaza ca :

,,Parlamentul sa fie "obligat" sa respecte decizia Curtii Constitutionale privind referendumul, chiar si in cazul in care verdictul ar fi o "enormitate", spune intr-un interviu la RFI ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Dan Sova. Un nou referendum nu poate fi organizat, in opinia lui. Singurul lucru posibil in cazul in care Traian Basescu revine la Cotroceni si continua sa incalce Constitutia este reluarea unei proceduri de suspendare, precizeaza senatorul PSD, care spune insa ca nu s-ar hazarda sa discute "atat de departe".

Se vede ca singurul obiectiv al tuturor este indepartarea lui Basescu. Inseamna ca declaratiile lui Ggordon si ale ambasadorului SUA au fost minciuni pt. presa si ochii lumii, altfel nu se pot explica pozitiile lui Ponta si Sova. Una s-a spus in public, alta s-a hotarat in spatele usilor inchise.
Mai cred ca de ochii lumii CCR va invalida referendumul, Base se va intoarce la Cotroceni doar pt. a-si da demisia oficial.
Si uite asa, obrazul desfigurat al democratiei va fi spalat.
8.1  RE: Obrazul desfigurat al democratiei va fi spalat! trimis de
(15 aug 2012, 16:51:18
Señor, știu că nu cadrează cu stilul dumitale elegant de a vedea esența problemelor, dar în tratatul de la Varșovia singura demisie valabilă este cea cu comând, picioarele înainte, capul la apus și privirea la răsărit de unde, nu-i așa, vine Eterna Lumină Ideologică!
Iar AM ZIS!
(hai să pariem un nasture de manta contra o soldă de-a mea că eu voi avea dreptate!)
8.2  RE: Obrazul desfigurat al democratiei va fi spalat! trimis de
(15 aug 2012, 17:07:16
sunt un rumân norocos ( are cin' mă f*t* )
căci vibrează pipota-n naţia asta de beduini
sigur , el-prezidente va demisiona-n 5 minute
imediat după ce va fi-ngropat ... sub vişinibig grin

de data asta ostilităţii nu-i succede bucuria
fiindcă mergem 'nainte cu capul 'napoi nu vedem
ce distanţă mare-i între noi şi ROMÂNIA
ce perfect mergem noi cu ghinionu-n tandem
9.   PE SURSE trimis de
(15 aug 2012, 18:12:44
Colegii mei de mai sus s-au referit si la alta teorie pe surse:
Băsescu s-a înţeles cu Philip Gordon: revine la Cotroceni şi apoi demisioneaza.
Practic, după ce Curtea Constituţională va invalida referendumul, Traian Băsescu se va întoarce la Cotroceni, unde va petrece aproximativ o lună, pentru ca apoi să-şi anunţe o demisie cu imunitate inclusă. Preşedintele ar urma să primească o misiune oficială internaţională ca raportor NATO, postură din care va beneficia de imunitate internaţională.Dar si aceasta teorie pare fantasmagonica.
9.1  RE: PE SURSE trimis de
(15 aug 2012, 18:41:31
”Colegii mei de mai sus”-de unde și până unde?Putem fi colegi doar într-o singură ipostază:de celulă,după ce statul polițienesc își va face treaba.Eu am răbdare să vină iarna și atunci vom mai vorbi cât de colegi suntem.De dragul postăcelii te rog schimbă aceste apelative.
10.   Catre Fantomas trimis de
(15 aug 2012, 19:28:46
N-am inteles ce ti-a sarit mustarul in halul asta.N-am zis nici prieteni nici tovarasi.Am zis colegi in sensul de forum.Daca te crezi superior si nu accepti sa fii coleg cu muritorii atunci e ok.Cat despre celula de care vorbesti eu zic ca in ea trebuie sa stea persoanele corupte si nu persoanele care tin la tara lor si vor sa fie instaurata democratia.
11.   Bleax trimis de
(16 aug 2012, 00:03:21
Gordon il saruta frantuzesc pe Basescu, dupa ce 7.5 mil de romani s-au  ☭ it in gura acestuia din urma.
12.   Ostasi romani va ordon: SALVATI NATIA ROMANA! trimis de
(16 aug 2012, 07:27:37
Traiasca REGELE SI-ARMATA! Numai ei ne pot scoate din belea. Politicienii actuali trebuiesc sa ia o pauza de doua mandate si la munca cu ei.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei