Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 aug 2012 - Anul XVII, nr. 189 (5094)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cetatea de Scaun

Festivalul de artă medievală, ediţia a VI-a, debutează mâine la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Festivalul de artă medievală „Ştefan cel Mare”, ediţia a VI-a, debutează mâine, 16 august, la Cetatea de Scaun a Sucevei, şi se va încheia duminică seară. Mâine, de la ora 18:00, la Muzeul Satului Bucovinean, va avea loc recitalul extraordinar susţinut de actorul Ion Caramitru şi de Victor Octav Popa, prim-solist al Filarmonicii „George Enescu” Iaşi.

De la ora 19:30, este programat concertul No’Mads, iar de la 20:25, concert cu trupa suceveană Odyssey.

 

Mâine, de la ora 20:30, Parada cavalerilor cu făclii

După cum este tradiţia, în prima zi a Festivalului de artă medievală „Ştefan cel Mare”, începând cu ora 20:30, va avea loc Parada cavalerilor cu făclii, pe traseul Obcini – George Enescu – primărie – strada Ana Ipătescu – Cetate. Vineri, la ora 17:30, va avea loc, în Cetatea de Scaun a Sucevei, deschiderea oficială a Festivalului medieval, urmată de spectacolul „Răzbunarea” („Fericirea îi este sfărâmată în focul bătăliei. Când cavalerul ei cade în luptă, ce mai rămâne decât revanşa?”), pus în scenă de Asociaţia Gladius Dei.

Nu vor lipsi, în cele patru zile de festival, jongleriile cu steaguri, spectacole interactive cu publicul, spectacole cu foc, concurs de lupte,  spectacol cu dresaj de cai (Vali Vasilescu Production) – vineri, de la ora 19:20, în şanţul de apărare al Cetăţii de Scaun, jocuri medievale, dansuri medievale, concurs cu publicul: tras cu arcul, turnirul cavalerilor (sâmbătă, 18 august, ora 11:30, în Cetate), dans ţigănesc (Ansamblul artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava), prezentare de arme (Garda de Bistriţa), turnir cavaleresc (Zidul de Vest al Cetăţii, sâmbătă, ora 18:20).

 

Lupte, teatru, muzică, turnir, spectacole cu foc

Pe 18 august, de la ora 22:30, începe noaptea supravieţuitorilor în Cetate. Nu vor lipsi de la această ediţie a festivalului medieval trupele Lupus Dacus, No’Mads, Grupul de muzică veche Truverii, actorii Teatrului pentru copii şi tineret „Vasilache” din Botoşani, care vor susţine la Cetate mai multe spectacole, trupa Arleking de la Teatrul din Giurgiu, trupa Hypnosis cu un spectacol cu foc, Ordinul Cavalerilor argotici (Argotica), tot cu spectacol de foc (duminică, de la ora 21:45), Coco Fachirul, zilnic, de la ora 21:00.

În ultima zi a festivalului, duminică, 19 august, vor continua activităţile în pulberărie: lupte, teatru, muzică, turnir, la ora 19:20 - Cal în flăcări, de Vali Vasilescu, de la 22:30 - Ordinul Cavalerilor argotici (Argotica) – Spectacol cu foc.

După cum a declarat directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, festivalul din acest an are un buget de circa 300.000 de lei, din care 100.000 de lei alocaţi de Primăria municipiului Suceava. Organizatorii Festivalului medieval sunt Consiliul Judeţean Suceava, Muzeul Bucovinei şi Primăria municipiului Suceava.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul de artă medievală, ediţia a VI-a, debutează mâine la Suceava.
 Vizualizări articol: 1066 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Festivalul de artă medievală, ediţia a VI-a, debutează mâine la Suceava4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei