Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 aug 2012 - Anul XVII, nr. 189 (5094)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Se strânge laţul

Acţiunile firmelor primarului Aurel Olărean, puse sub sechestru de un executor judecătoresc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Situaţie penibilă la Primăria Rădăuţi, acolo unde edilul Aurel Olărean a ales să-şi bată joc de angajaţii administraţiei locale, călcând în picioare hotărâri judecătoreşti şi tot ceea ce înseamnă lege. Neculai Bujdei, şeful Poliţiei Comunitare din Rădăuţi, este exemplul cel mai elocvent al acestor abuzuri pe care Olărean le comite de ani de zile fără ca nimeni să intervină.

Epopeea umilinţei unui om a cărui singură vină a fost aceea că a fost numit în funcţie de Mihai Frunză, predecesorul lui Aurel Olărean în fruntea Primăriei Rădăuţi, a început imediat după alegerile din 2008.

Chemat la raport, Neculai Bujdei a fost înştiinţat că trebuie să-şi dea demisia, deşi nu avea nici o abatere sau vreo sancţiune pe linie profesională. Cum omul a refuzat să dea curs cererii noul şef al administraţiei locale din Rădăuţi, au urmat repercusiunile şi calvarul care nu a încetat nici până în ziua de astăzi.

Din funcţia de şef al Poliţiei Comunitare, Neculai Bujdei a fost detaşat la Serviciul Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Rădăuţi, fără să i se ofere vreo explicaţie plauzibilă şi coerentă.

În mod firesc, a contestat această decizie, iar instanţele de judecată i-au dat dreptate şi l-au obligat pe Aurel Olărean să-l reangajeze în funcţia de şef al Poliţiei Comunitare. Se întâmpla în vara lui 2009, iar după trei ani de tracasări situaţia este la fel de încâlcită.

Obligat de instanţă să-l repună în funcţie pe Neculai Bujdei, primarul din Rădăuţi s-a dovedit consecvent în ideile sale. După numai câteva zile l-a schimbat din nou, şi l-a trimis la un alt serviciu din cadrul Primăriei Rădăuţi. În cei trei ani de zile, acest adevărat ping-pong s-a dovedit unul aproape fără final. Aşa se face că în acest moment, Neculai Bujdei are nu mai puţin de 34 de hotărâri favorabile din partea instanţelor de judecată privind repunerea sa în drepturi ca şef al Poliţiei Comunitare.

 

Părţile sociale ale SC Apollo SRL şi SC Bucovina TEX Rădăuţi vor fi scoase la licitaţie

După aceste 34 de acţiuni câştigate integral, Neculai Bujdei s-a decis să-şi recupereze şi banii cheltuiţi în sălile de judecată. La începutul acestui an a apelat la un executor judecătoresc, cu ajutorul căruia speră să încaseze banii cheltuiţi de-a lungul celor trei ani de procese împotriva lui Aurel Olărean. În momentul de faţă, numai din cheltuielile de judecată, fostul, actualul şi probabil viitorul şef demis al Poliţiei Comunitare Rădăuţi are de primit 38.745 de lei. La această sumă se adaugă şi cheltuielile de executare de circa 5.000 de lei.

Dosarul de executare silită a ajuns la executorul judecătoresc Sarmis Câmpulungeanu, care a demarat procedurile legale pentru recuperarea banilor. Într-o primă fază, acesta a cerut Primăriei Rădăuţi să pună poprire pe indemnizaţia primarului Aurel Olărean. Aproape în mod firesc, oamenii din subordinea acestuia au refuzat să se conformeze, astfel încât executorul judecătoresc a cerut Judecătoriei Rădăuţi să valideze această poprire.

Între timp, pentru ca Neculai Bujdei să nu rămână păgubit de banii pe care îi are de primit, executorul Sarmis Câmpulungeanu a întreprins şi un alt demers: a pus sub sechestru părţile sociale ale firmei Apollo SRL Rădăuţi şi activele SC Bucovina TEX SA, ambele aparţinând primarului Aurel Olărean.

„Pentru validarea popririi pe indemnizaţia domnului primar avem termen de judecată în luna septembrie, dar în paralel continuă procedura de valorificare a acţiunilor firmelor acestuia. Primul pas este desemnarea unui expert care să stabilească valoarea acţiunilor celor două firme ale domnului Aurel Olărean, iar mai apoi vom trece la vânzarea acestora prin procedură de licitaţie deschisă”, a explicat Sarmis Câmpulungeanu.

 

Primarul Olărean crede că executorul judecătoresc a făcut „un mic abuz”

Situaţia în care este pus primarul Aurel Olărean prin deciziile sale pare una extrem de jenantă. Totuşi, edilul din Rădăuţi pare extrem de relaxat şi nici nu ia în considerare că ar avea de pierdut prea multe lucruri dacă executorul judecătoresc va pune în practică tot ceea ce este legal. „Faptul că a pus sub sechestru părţile sociale şi acţiunile firmelor mele este un mic abuz din partea domnului executor judecătoresc”, a declarat Aurel Olărean. În ceea ce priveşte celelalte probleme legate de mutările succesive ale lui Neculai Bujdei, primarul din Rădăuţi a preferat să ne trimită la secretarul instituţiei, deşi în toate hotărârile judecătoreşti apare numele său şi implicarea sa directă, cu alte cuvinte şi responsabilitatea sa vizavi de aceste decizii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acţiunile firmelor primarului Aurel Olărean, puse sub sechestru de un executor judecătoresc.
 Vizualizări articol: 1144 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Acţiunile firmelor primarului Aurel Olărean, puse sub sechestru de un executor judecătoresc5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(15 aug 2012, 11:07:14
Un alt primar trebuia să fie acolo
Tătar e numele lui ( ..mare păcat )
e-un joc unde nu poţi câştiga solo
Rădăuţiule,o bună şansă ţi-ai ratat
2.   Organele abilitate??? trimis de
(15 aug 2012, 16:51:27
Situatia penibila nu este la Primaria Radauti si cred cu hotarare ca undeva la nivelul organelor abilitate ale statului respectiv, DNA si procuratura deoarece acest primar este lasat de mai bine de 5 ani sa-si faca de cap .
Domnil;or procurori de la DNA ,domnule procuror general Mandici cat timp mai trebuie sa treaca?????
3.   Tatar la lopata cu el... trimis de
(15 aug 2012, 19:49:05
Cat a facut Olarean in 4 ani pentru Radauti,nu au facut ultimii 4 primari la un loc. Asa ca sssst USListilor!!!
4.   Comentariu trimis de
(16 aug 2012, 08:09:16
cat a facut de care ne putem folosi?
PISTA DE BICICLETE cat a costat ?
nu dureaza mult si se spanzura si asta cu basescu si flutur
prosti de astia care comenteaza pusi de taranoiul asta vedem toata ziua
cine vrea sa i-o suga in continuata SUCCESURI.hai pa pdl-istilor si la botosani cu voi
5.   Alexei trimis de
(16 aug 2012, 11:00:25
un mucos marginean, pricopsit si pripasit, ajuns din bisnitar de blugi mare om de afaceri prin inselatorii si manipulari grosolane, un betivan ratat si FOST afemeiat, actual homo betivus. o rusine pentru BUCOVINENI, o masea stricata care contamineaza societatea!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei