Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 aug 2012 - Anul XVII, nr. 189 (5094)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Limita de viteză ar putea fi ridicată la 70 km/h în mai multe localităţi, pe drumuri europene

 

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii ar putea mări limita de viteză la 70 de kilometri pe oră în mai multe localităţi, pe drumurile europene E81, E58, E578, E581 şi E70, în condiţiile în care măsura, instituită deja pe DN 1, a avut rezultate favorabile, potrivit ministerului.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale şi Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) vor demara discuţii privind extinderea implementării limitei de viteză de 70 kilometri pe oră în localităţi, se arată într-un comunicat de ieri al MTI.

Potrivit reprezentanţilor ministerului, vor fi analizate proiectele de semnalizare rutieră pentru drumurile europene aflate spre finalul lucrărilor de reabilitare.

Tronsoanele pe care se are în vedere ridicarea limitării de viteză sunt E 81 (Halmeu - Livada - Satu Mare), E 58 (Livada - Baia Mare - Dej), E 578 (Sărăţel - Reghin), E 581 (Bârlad - Albiţa) şi E 70 (Craiova - Caracal - Alexandria).

"În anii care au trecut de la ridicarea limitei de viteză la 70 kilometri pe oră în localităţile de pe DN 1, între Bucureşti şi Predeal, şoferii români au dat dovadă de maturitate şi nu au abuzat, în marea lor majoritate, de această prevedere. Dacă în localităţi precum Comarnic, Azuga sau Buşteni se circulă în condiţii bune cu limita de 70 km/h, nu văd de ce nu am putea extinde această prevedere şi pe alte drumuri", susţine Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, citat în comunicat.

MTI are în vedere implementarea acestei măsuri şi în alte coridoare de drum european, cum ar fi E 671 (Satu Mare - Timişoara), E 60 (Oradea - Braşov), E 81 (Satu Mare - Piteşti), E 58 (Dej - Suceava), E 85 (Suceava - Bucureşti), E 583 (Săbăoani - Iaşi), E 68 (Nădlac - Braşov), E 578 (Reghin - Chichiş) şi E 70 (Moraviţa - Craiova), mai precizează sursa citată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Limita de viteză ar putea fi ridicată la 70 km/h în mai multe localităţi, pe drumuri europene.
 Vizualizări articol: 1614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Limita de viteză ar putea fi ridicată la 70 km/h în mai multe localităţi, pe drumuri europene5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   La noi bagam sloganul:"Alege viaţa!" trimis de
(15 aug 2012, 13:39:34
Si la noi pe DN 17- Suceava-Oradea!

Speram sa avem oameni competenti si nu vom continua sa mergem cu trotineta !

2.   Garcea trimis de
(15 aug 2012, 14:16:58
Băi voi sunteți nebuni?Luați șpaga de la gura cloncanilor(curcani).Ei cu ce vor trăi?Nu de alta dar iar vor da cu cozoroacele de pamânt.Javra e tot aia.
3.   Bravo..... trimis de
(15 aug 2012, 20:22:37
In sfarsit un gest laudabil

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei