Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 aug 2012 - Anul XVII, nr. 185 (5090)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Control rutier

Amenzi una după alta, pentru maşini cu defecţiuni tehnice şi noxe peste limită

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii de la Serviciul Rutier, în colaborare cu inspectorii Registrului Auto Român, au organizat, miercuri, o acţiune de control în trafic care a vizat depistarea autovehiculelor cu defecţiuni tehnice, fiind verificate 120 de maşini şi aplicate 67 de amenzi.

În prima parte a zilei, echipele de control au acţionat în zona municipiului Rădăuţi, în timp ce după-amiază s-au mutat pe DN 2, la Fântâna Mare. Controlul în trafic s-a desfăşurat concomitent în şapte judeţe în care s-au produs accidente rutiere pe fondul defecţiunilor tehnice.

 

Şoferi amendaţi şi lăsaţi fără certificate de înmatriculare

Inspectorul Mihai Gabinat, şeful Biroului Drumuri Naţional Europene din cadrul Serviciului Rutier, a declarat:

„Din totalul amenzilor, 27 au fost aplicate pentru defecţiuni tehnice, şapte pentru autovehicule care emiteau noxe peste limitele legale, două pentru lipsă ITP, una pentru neconcordanţă între datele reale şi cele din certificatul de înmatriculare, în timp ce restul sancţiunilor au vizat abateri de la regimul rutier”. El a explicat că în cadrul aceluiaşi control au fost ridicate 26 de certificate de înmatriculare şi şapte permise de conducere.

În multe cazuri, poliţiştii şi inspectorii RAR au descoperit mai multe nereguli la acelaşi şofer.

De exemplu, Emilian Dorin C., în vârstă de 31 de ani, din Volovăţ, aflat la volanul unui Audi, tras pe dreapta pe Calea Bucovinei din municipiul Rădăuţi, a fost sancţionat pentru că autoturismul pe care îl conducea avea emisii de noxe peste limitele legale şi defecţiuni la sistemul de iluminare.

Într-un alt caz, Vasile M., în vârstă de 30 de ani, din municipiul Rădăuţi, oprit pe aceeaşi stradă din Rădăuţi, conducea un VW Golf cu emisii de noxe peste limita admisă şi folii de obturare a vizibilităţii pe geamurile laterale faţă, fapt interzis de legislaţia rutieră.

Numai pentru foliile ilegale, şoferul a fost sancţionat cu o amendă în cuantum de 630 de lei.

În toate cazurile în care au fost depistate defecţiuni tehnice grave sau vehicule cu emisii poluate, poliţiştii au retras certificatele de înmatriculare ale maşinilor.

Conform legislaţiei, şoferii cărora li s-a luat certificatele de înmatriculare trebuie să remedieze problemele maşinii şi apoi să se prezinte la Registrul Auto Român, care să confirme că deficienţele depistate în trafic nu mai există.

 

Peste 1.500 de amenzi pentru defecţiuni tehnice de la începutul anului

Acţiunile de control în trafic care urmăresc depistarea maşinilor cu defecţiuni tehnice sunt în număr foarte mare în acest an. Practic, săptămânal, s-a organizat cel puţin câte un control concentrat pe aceste probleme, la care se adaugă verificările zilnice ale agenţilor din trafic.

„De la începutul anului, numai poliţiştii de la Serviciul Rutier şi de la Biroul Drumuri  Naţional Europene au depistat în trafic peste 1.500 de autovehicule cu defecţiuni tehnice, aplicând sancţiuni contravenţionale”, a mai declarat inspectorul Mihai Gabinat, subliniind atenţia deosebită ce se acordă acestor probleme de ordin tehnic, care pot duce oricând la producerea de accidentelor rutiere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi una după alta, pentru maşini cu defecţiuni tehnice şi noxe peste limită.
 Vizualizări articol: 1128 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Amenzi una după alta, pentru maşini cu defecţiuni tehnice şi noxe peste limită1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Miltia trimis de
(10 aug 2012, 16:12:23
corect
2.   Comentariu trimis de
(10 aug 2012, 19:52:56
militianul din poza nu-i senciuc ,cel cu folii la toate geamurile pasatului? poate doamna din imagine il amenda pe el

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei