Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 aug 2012 - Anul XVII, nr. 185 (5090)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Zilele Culturii Urbane

Trei zile de manifestări cultural-artistice, la Uzina de Apă a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Uzina de apă a Sucevei, care împlineşte zilele acestea 100 de ani de la darea în folosinţă, găzduieşte una dintre cele mai interesante şi complexe manifestări culturale organizate până acum – Zilele Culturii Urbane.

Ediţia din acest an marchează inaugurarea Centrului de Arhitectură, Cultură Urbană şi Peisaj "Uzina de Apă", la exact 100 de ani de la darea în folosinţă a acestui obiectiv reprezentativ pentru procesul de modernizare urbană de la începutul secolului XX.

Uzina de Apă Suceava (Wasserwerk der Stadt Suczawa), a fost proiectată în anul 1908 şi construită în anul 1910 de firma „Thiem und Sohn”.

Dată în folosinţă la data de 12 august 1912, Uzina de Apă este în prezent monument istoric care face parte din patrimoniul naţional, graţie demersurilor  arhitecţilor suceveni din cadrul Ordinului Arhitecţilor din România - Filiala Teritorială Nord-Est, care au iniţiat un proiect de reabilitare a clădirii, transformată acum în Centrul de Cultură Urbană, Arhitectură şi Peisaj.

 

Inaugurarea oficială, concert şi expoziţii

Zilele Culturii Urbane la „Uzina de Apă” Suceava debutează astăzi, cu inaugurarea Centrului de Cultură Urbană, Arhitectură şi Peisaj.

Ceremonia de sfinţire va fi oficiată de reprezentanţi ai cultelor religioase din zonă - creştin ortodox român şi armean, catolic şi mozaic.

Tot astăzi va avea loc vernisajul mai multor expoziţii: „Uzina de Apă - actul de naştere al oraşului modern Suceava”, “Patrimoniul arhitectural industrial şi echipamente publice în Suceava”, „Proiectul şi realizarea Centrului de Arhitectură, Cultură Urbană şi Peisaj” şi “Integrarea în comunitatea locală a Centrului de Arhitectură, Cultură Urbană şi Peisaj”.

Spre seară, Uzina de Apă va găzdui un concert inaugural, într-un spaţiu neconvenţional, urmat de un tur de vizitare a echipamentelor publice şi industriale de patrimoniu.

 

Bal cu ţinută muncitorească

Mâine, ideile vor fi expuse şi analizate în cadrul conferinţei-dezbatere cu tema „Rolul şi funcţionarea Centrelor Culturale”, precum şi al mesei rotunde cu tema „Schiţă de proiect pentru un program de activităţi şi funcţionare a Centrului de Cultură Urbană, Arhitectură şi Peisaj <Uzina de Apă> Suceava”, la care sunt invitaţi viitori parteneri, reprezentanţi ai organizaţiilor de arhitecţi, reprezentanţi ai unor ONG-uri şi ai unor instituţii de învăţământ şi cultură.

Seara va avea loc Balul „Uzinei de Apă”, cu „ţinută muncitorească” obligatorie, la care se vor acorda premii pentru cea mai adecvată ţinută feminină şi masculină, după moda de acum o sută de ani. La miezul nopţii se va ciocni un pahar de „apă” pentru a cinsti împlinirea unui secol de la punerea în funcţiune a uzinei.

 

Uzina de Apă, deschisă spre vizitare publicului

Duminică este Ziua Porţilor Deschise la „Uzina de Apă” Suceava, de la ora 11.00 până la 14.00 fiind permisă vizitarea obiectivului şi a expoziţiilor de toţi cei interesaţi.

Acţiunile de inaugurare şi aniversare vor fi încheiate “la iarbă verde”, în curtea uzinei.

Uzina de apă va fi deschisă spre vizitare publicului şi săptămâna viitoare, de luni până vineri, între orele 17.30 – 20.00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei zile de manifestări cultural-artistice, la Uzina de Apă a Sucevei.
 Vizualizări articol: 1407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Trei zile de manifestări cultural-artistice, la Uzina de Apă a Sucevei5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Schimbati gustul apei cu clor in Sv.! trimis de
(10 aug 2012, 14:00:05
La 100 de ani de la darea în folosinţă,"Uzina de Apă", schimbati gustul apei cu clor in Suceava!
Tratati apa potabila cu hipoclorit de sodiu in loc de clor. Hipocloritul de sodiu este mai eficient în combaterea microflorei patogene, distruge viruşii, germenii, inclusiv microbacteriile de tuberculoză şi hepatită. Tratarea reprezintă un procentaj nesemnificativ în calculul de tarif fata de clor.
2.   Citeste trimis de
(10 aug 2012, 18:02:08
LAtau se dicuta despre "Rolul şi funcţionarea Centrelor Culturale”, precum şi al mesei rotunde cu tema „Schiţă de proiect pentru un program de activităţi şi funcţionare a Centrului de Cultură Urbană, Arhitectură şi Peisaj Suceava. NU STIU SA TRADUC DENUMIREA ASTA POMPOASA CE O FII AIA CULTURA URBANA? DAR ORICUM N-ARE TREABA CU APA PE CARE O BEI
CE TREABA ARE CLORUL CU ARHITECTURA SI SCHITA NU ARE A FACE CU ACETUL SI APROPO HIPOCLORITUL DE SODIU NU ARE REMANENTA IN APA DE LA TRATARE PANA IN PARARUL DIN CARE BEI APA SI AI PUTEA SA BEI CROCOBAURI SI PLUS E STUDIAT E ff CANGERIGEN, ATACA FICATUL.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei