Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 aug 2012 - Anul XVII, nr. 185 (5090)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eugenia Barna: Oficialii FMI sunt deschişi la măsurile propuse, dar trebuie făcute studii de impact

Vineri, 10 August 2012 (19:00:24)

Preşedintele Comisiei de buget, Eugenia Barna, a declarat, vineri, că pentru măsurile economice propuse de Guvern oficialilor FMI trebuie realizate "studii de impact" până în toamnă, la momentul construirii bugetului pe 2013, delegaţia FMI arătându-se deschisă la propunerile Executivului.

"Cei de la FMI şi Comisia Europeană sunt foarte deschişi la propunerile pe care le are şi Guvernul şi în aceeaşi măsură şi o serie de parlamentari, însă trebuie făcute studii de impact, adică să vedem toate aceste măsuri, când vom construi bugetul dacă sunt sustenabile sau nu. Dânşii nu au nimic împotriva ideii respective, dar trebuie făcute studii şi calcule (...) Nu sunt împotriva acestor măsuri, ci sunt foarte deschişi la orice propunere", a declarat Barna pentru MEDIAFAX, făcând referire la reducerea TVA la 9% pentru alimentele de bază, plata TVA la încasare şi impozitarea regresivă a veniturilor.

"Nu s-a aprobat deocamdată nimic, deocamdată se discută toate propunerile Guvernului şi decizia va fi luată în toamnă", a mai precizat preşedintele Comisiei de buget din Camera Deputaţilor.

Barna a mai precizat că oficialii FMI şi CE au constatat o execuţie bugetară bună în primele 6 luni ale acestui an, Guvernul aflându-se în parametrii stabiliţi.

După întâlnirea cu misiunea de experţi internaţionali, Barna a fost întrebată de jurnalişti care a fost poziţia oficialilor faţă de măsura de reducere a TVA la 9% pentru alimentele de bază.

"Opiniile exprimate nu sunt favorabile, mai bine ar fi să existe subvenţii pentru producătorii agricoli pentru a evita producerea unei evaziuni fiscale. (...) Se fac studii şi, până la momentul noiembrie, când vom avea proiectul de buget, putem să vedem ce anume putem face în domeniul fiscalităţii", a spus preşedintele Comisiei de buget, menţinând faptul că discuţiile vor fi reluate la momentul realizării proiectului de buget pe 2013.

În ceea ce priveşte impozitul regresiv pentru salarii, preşedintele Comisiei de buget a precizat că trebuie realizată o notă de fundamentare foarte clară, pentru că orice procent de scădere trebuie luat de altundeva şi atunci fie sunt reduse cheltuielile pentru investiţii, fie sunt reduse alte cheltuieli.

De asemenea, Barna a susţinut că oficialii FMI sunt de acord în principiu cu plata TVA la încasarea facturii, care să fie aplicată pentru IMM-uri în cazul afacerilor de până în 500.000 de euro.

"Dânşii sunt de acord cu ideea în general, iar pragul şi categoriile de întreprinzători care vor intra în această măsură îl vom stabili ulterior", a afirmat Barna.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, afirma în luna iulie că bugetul pentru 2013 va include cu siguranţă TVA de 9% la alimente, dacă această măsură nu va fi implementată din acest an.

Premierul Victor Ponta anunţa în luna mai că Guvernul va propune pentru anul viitor un proiect de buget incluzând cote diferenţiate de impozitare pentru veniturile persoanelor fizice, de 8%, 12% şi 16%, sistem care ar urma sã fie introdus de la 1 ianuarie 2013 dacă USL va câştiga alegerile din toamnă.

Guvernul a redus prognoza de creştere economică pentru acest an, de la 1,5% la 1,2% din PIB, potrivit proiectului de rectificare bugetară.

Experţii FMI aflaţi la Bucureşti au parcurs şi cadrul macroeconomic pe care se va fundamenta bugetul pe 2013, iar opiniile converg spre o creştere economică de 2,5%, sensibil mai jos faţă de estimarea anterioară a Comisiei Naţionale de Prognoză, de 3,1%, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate negocierilor cu instituţia financiară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eugenia Barna: Oficialii FMI sunt deschişi la măsurile propuse, dar trebuie făcute studii de impact.
 Vizualizări articol: 877 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eugenia Barna: Oficialii FMI sunt deschişi la măsurile propuse, dar trebuie făcute studii de impact0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei