Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 aug 2012 - Anul XVII, nr. 185 (5090)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nemulţumiri

Sindicaliştii din poşta suceveană declanşează acţiuni de protest

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sindicaliştii din poşta suceveană se raliază colegilor din ţară, care începând de astăzi au demarat ample acţiuni de protest faţă de viitorul instituţiei. În perioada 10-27 august 2012, sindicaliştii afiliaţi la Sindicatul Liber al Poştei Române (SLPR) vor participa la pichetările ce vor fi organizate în toată ţara, începând cu municipiul Bucureşti (10 august 2012) şi terminând cu judeţele din fosta regională de Poştă Timişoara (27 august 2012).

Acţiunea de protest de la Suceava este programată pentru ziua de luni, 13 august, când 50 de sindicalişti sunt aşteptaţi în faţa sediului Oficiului Judeţean de Poştă Suceava. Pichetarea va dura între orele 9.00-11.00, iar principalele îngrijorări ale salariaţilor din acest domeniu sunt legate de viitorul instituţiei.

„Această îngrijorare vine din faptul că în ultimii ani managementul Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) nu a mai încheiat contracte noi prin care să aducă venituri, nu a mai adus activităţi noi, nu şi-a asumat deloc rolul de manager creativ, ci doar pe acela de administrator mediocru ce ţine echilibrul societăţii pe care o administrează exclusiv prin amputarea drepturilor angajaţilor. De asemenea, managementul CNPR a încălcat prevederilor din contractul colectiv de muncă valabil la nivel de unitate, în ceea ce priveşte asigurarea locurilor de muncă cu materialele, consumabilele şi formularistică necesare efectuării serviciului poştal, asigurarea condiţiilor de muncă, acordarea unor drepturi de personal”, se arată într-un comunicat al sindicaliştilor din Poşta Română.

O altă nemulţumire este legată de faptul că salariaţii sunt obligaţi să cumpere din bani proprii diverse materiale şi consumabile necesare prestării activităţii poştale.

Faptul că de peste trei ani CN Poşta Română se află în continuu proces de organizare şi reorganizare cu singur efect instabilitatea şi pierderea de segmente de piaţă, dar şi solicitările managementului CN Poşta Română de reducere a veniturilor cu 20%, precum şi spectrul concedierilor din sistem sunt alte motive de îngrijorare în rândul salariaţilor din acest domeniu.

Poşta Română are în acest moment 33.000 de angajaţi şi peste 12 milioane de beneficiari, şi o tradiţie de peste 150 de ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii din poşta suceveană declanşează acţiuni de protest.
 Vizualizări articol: 1071 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii din poşta suceveană declanşează acţiuni de protest0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei