Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 aug 2012 - Anul XVII, nr. 185 (5090)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Când premierul e puturos, cum să fie subalternul ?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Plagierea vine dintr-o lene intelectuală; iar dacă şeful este plagiator, adică hoţ şi leneş cu capul, e firesc ca şi subordonaţii să fie la fel. Faptul că unul dintre miniştrii lui Ponta a afirmat că pogromul de la Iaşi, din iunie 1941, nu a existat, vine din incultură, din pură prostie. Dar ca să-ţi pui cultura la punct îţi trebuie timp şi bunăvoinţă. Sau îţi trebuie subalterni bine puşi la punct, care să se informeze în beneficiul tău.

Se ştie că ministrul lui Ponta nu şi-a prezentat scuze pentru gafa sa, care datează din martie, pe când insul era purtător de cuvânt al PSD. Absolut firesc, dacă ne gândim că fudulia fără prostie e ca şi cum ai urina fără să tragi măcar un pârţ. Adică n-are farmec. Fiindcă aceste două calităţi nu pot trece nerecompensate în politica românească, berbecul respectiv a fost avansat ministru al relaţiei cu parlamentul.

Apropo, oare asta include şi relaţiile sexuale cu unele membre ale parlamentului ? Întreb numai.

Fiindcă suntem ceva mai harnici intelectual ca Ponta şi echipa sa, o să amintim câteva cuvinte despre pogromul de la Iaşi, din iunie 1941. Amintim că la acea dată jumătate din populaţia oraşului era evreiască. 50.000 de evrei avea Iaşul, în total.

E dureros de descris acel măcel. Evreii au fost adunaţi cu forţa în curtea poliţiei, unde s-a tras cu mitralierele asupra lor. Apoi, după ce morţii au fost stivuiţi şi aruncaţi în căruţele care adunau şi cărau gunoiul din oraş, supravieţuitorii au fost conduşi de soldaţi înarmaţi la gară.

Acolo, au fost îmbarcaţi în trenuri speciale, adevărate trenuri ale morţii, cu paie pe jos şi vagoane lipsite de ferestre. Din cauza caniculei şi a aerului care se termina cu rapiditate, ele constituiau adevărate camere de gazare pe şine de cale ferată.

E greu de estimat numărul de vieţi omeneşti secerate în cursul pogromului. Unele surse vorbesc de 13.000 de morţi. Dar numărul precis al celor ucişi nu este cunoscut nici până azi.

Mai cu seamă că seria dezvăluirilor legate de crimele comise în acele zile continuă. În anul 2010, un colectiv de istorici şi arheologi a descoperit noi gropi comune, la Popricani, în apropierea Iaşului.

 Din punctul de vedere uman, cifrele nu au decât o importanţă statistică şi o importanţă relativă. Abandonând aritmetica morţii, chiar dacă o singură persoană nevinovată ar fi fost ucisă, tot crimă inadmisibilă s-ar fi numit.

Dar spune-i asta ministrului de sub mantaua lui Ponta.

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Când premierul e puturos, cum să fie subalternul ?.
 Vizualizări articol: 2533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Când premierul e puturos, cum să fie subalternul ?5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei