Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 aug 2012 - Anul XVII, nr. 178 (5083)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pe două roţi

Agent acuzat că a furat bicicleta cu girofar din postul de poliţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un agent de poliţie este cercetat de superiorii săi, fiind acuzat că a furat bicicleta cu girofar din sediul postului de poliţie la care lucra.

Bicicleta respectivă se află, în acte, în dotarea Postului de Poliţie Arbore, acolo unde agentul Vasile Juravle (42 de ani) a lucrat o perioadă. Potrivit regulamentului intern, vehiculul pe două roţi  trebuia ţinut în incinta postului de poliţie, însă acum două zile a fost găsit la Brodina, la domiciliul fostei soţii a poliţistului.

De altfel, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, inspectorul principal Gabriel Panţiru, femeia şi tatăl ei, fostul socru al poliţistului, au fost cei care au făcut reclamaţia referitoare la înstrăinarea bicicletei cu girofar.      

Agentul cu pricina, Vasile Juravle, va ajunge acum în comisia de disciplină a IPJ Suceava.

„A fost declanşată cercetarea prealabilă a agentului respectiv”, a anunţat, ieri, purtătorul de cuvânt al poliţiei.

 

Bicicletele cu girofar, priponite de gard

În primăvara lui 2005, la IPJ Suceava ajungeau aproximativ 100 de biciclete cu girofar, care au fost împărţite posturilor de poliţie din mediul rural. 

Dotate cu sirenă, schimbător de viteze Shimano-Japonia, cu jante duble, far cu dinam, geantă pentru acte, lanţ antifurt, pompă caucicuri şi trusă de scule, bicicletele cu pricina au fost priponite de gard, la scurt timp după ce, în vara lui 2006, mai marii Poliţiei judeţene au distribuit prin judeţ 170 de “Logan-uri”, achiziţionate în cadrul strategiei de modernizare.

 „Cine mai foloseşte, dom’le, bicicleta. Râde lumea de noi… E în magazia din spatele postului, de anul trecut. Mergem cu Logan-ul, dacă e ceva”, recunoaşte un poliţist.

„Înainte, când aveam de dus o citaţie, mai mergeam şi cu bicicleta. Acum, însă, n-o prea folosesc, nici eu şi nici colegii mei. Se luau câinii după noi şi ne lătrau…”, râde un alt agent de poliţie dintr-o comună limitrofă Sucevei.

 

I-au interzis să poarte pistol şi să instrumenteze doare penale

Agentul Vasile Juravle, care lucrează în prezent la Poliţia Rădăuţi, a mai avut probleme cu şefii săi, tot din cauza fostei sale soţii.

Poliţistul  a fost dezarmat de şefii IPJ Suceava, care i-au suspendat dreptul de a mai purta armamentul din dotare, după ce fosta soţie, Adriana Juravle (34 de ani), l-a reclamat la Parchet că îi trimite mesaje de ameninţare şi o terorizează atât pe ea, cât şi cei doi copii minori pe care îi au împreună.

Acelaşi agent a fost acuzat şi de un sătean din Arbore, comuna în care a lucrat ca poliţist, că l-a lăsat cu datorii, după ce i-a închiriat casa timp de un an. Săteanul lucra în străinătate şi povesteşte că s-a înţeles cu poliţistul ca acesta să stea fără nici un leu de chirie. Vasile Juravle a vrut să facă contract de închiriere, pentru a încasa alocaţia oferită de stat poliţiştilor care stau în chirie. Proprietarul a fost de acord, cu condiţia să-i plătească şi impozitele pe chirie.

 „Am început să mă trezesc cu somaţii de plată acasă. Cu tot cu penalizări, suma a ajuns la vreo 14 milioane de lei vechi”, explică păgubitul Ioan Josan.

O altă cumpănă a poliţistului Juravle a fost atunci când a fost amendat de colegii lui şi lăsat fără certificat de înmatriculare, după ce, în urma unei sesizări primite de conducerea IPJ Suceava, s-a constatat faptul că pe geamurile lateral faţă ale maşinii personale a poliţistului, un Audi A4, erau aplicate folii negre.

La propunerea procurorilor, date fiind reclamaţiile împotriva lui Vasile Juravle, acestuia i s-a retras avizul de poliţie judiciară, situaţie în care nu mai are voie să instrumenteze dosare penale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agent acuzat că a furat bicicleta cu girofar din postul de poliţie.
 Vizualizări articol: 2840 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Agent acuzat că a furat bicicleta cu girofar din postul de poliţie3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 2 aug 2012, 11:21:22
cu mintea umbrită de cozorocul lucios
mereu în stare latentă .. de veghehappy
mereu indispus pentru mersul pe jos
acesta-i poliţistu'român(într- ureche)
2.   Comentariu trimis de
( 2 aug 2012, 12:36:08
domnule Sergiu Rus, documenteazate bine si apoi mananca la caca, certificatul ma masina e in mana lui Juravle, a fost luat cu japca de sefii lui fara sal identifice in trafic, cauta la judecatorie si vei vedea contestatia, cerei rezolutia lui Josan si-ai sa te lamuresti ca si ala a mincat tot ca tine, iar bicicleta a luat-o baiatul lui nicidecum nu a vandut-o.
3.   Ai dreptate trimis de
( 2 aug 2012, 12:51:14
se vede foarte bine ca ii poarta sambetele marele reporter cu barba si comandantul Alistar de la Radauti, pentru o bicicleta care i-a dato fiului sau il da in toate zearele , dar de ei Dabaca care au dosare de contrabanda , furt de lemn din padure, taiere lemnului fara autorizatie la domiciliu ,accidentul cu masina cu victime care a fost anuntat la acel reporter barbos si care se da foarte corect si la politie lui Ciotau de ce nu apare nicaeri ? Sau Dabaca e chiar asa de pilos cum se lauda ca pe toti ii are la mana lui sil rezolva pe fosul ginere il da afara de la lucru, ca de la arbore la zburat .
4.   Rusine trimis de
( 2 aug 2012, 13:03:20
Il cunosc foarte bine pe Dabaca, era un betiv notoriu, dormea pe toate santurile dupa ce bea rachiu de pufoaica de la Ghe Meu, Canciuc, Posmaga si alte bombe, fostul ginere si alti sateni il carau acasa tot  ☭  pe el si acuma e marele sfant, si-a luat banzic , fura lemn din padura si taie fara sa aiba un ar de padure, cara tigari de rupe. A vazut ca fostu ginere s-a debarasat de ei, nu vrea sa se impace cu ficasa dupa ce au umblat si s-au rugat aproape un an de el il reclama cu toate nimicurile. De ce nul reclama ca ia si hranit ?
5.   Bravo nenea Juravle trimis de
( 2 aug 2012, 13:18:55
Ai fost un om cuminte ca te-ai debarasat de gunoaie, daca erau normali nu reclamau ce le-ai carat. Se vede ca l-ea lasat flamanzi ca nici dupa un an de zile dupa divort nul lasa in pace, ii pune pe contrabandista dea lui Bardon Doina si ficasa , Josan si Sletari sal urmareasca . Toata ziua se impiedica in fata porti lui in Arbore se holbeaza, se intereseaza de viata lui pentru ai da raportu lui fosta zisa nevasta . Ce face cu cine sta si altele. Mai fratilor eu daca stiu ca nu ma intereseaza de-o persoana nu ii port grija, dar foamea face revagi , nu mai e sotia politistului e fata lui taxu Dabaca .
6.   Comentariu trimis de
( 2 aug 2012, 13:24:14
se vede ca e un om cuminte si nusi pune mintea . nu se injoseste la niste gunoaie.
7.   Comentariu trimis de
( 2 aug 2012, 13:32:08
adevarul si numai adevarul va fi prezentat la o televiziune din capitala ca in judet cam isi bat joc uni de alti dupa ce prind functii.
8.   * trimis de
( 2 aug 2012, 13:32:22
scumpă şi iubită naţie ( de papagali )
pâra nu vă desăvârşeşte saltul valoric
de ce vreţi (musai) cu fraierii să fiţi egali ?
de ce CETĂŢEANU' N-ARE COD DEONTOLOGIC ?
9.   Stau si ma interb trimis de
( 2 aug 2012, 13:47:20
Oare cine are curaj sa intre intr-o astfel de familie renumita de reclamangii.
ATENTIE !!!!!! VIITORII GINERI SI NURORII SA VA GANDITI BINE CA DE NU VETI BLESTEMA ZILELE >
PISICA BLANDA ZGARIE FOARTE RAU ,
Daca pe cel ce ia carat si hranit la reclamat si la facut de caca in toate ziarele ?
ma mir cum sa nu vina sfarsitul lumi RUSINE. MARE

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei