Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 aug 2012 - Anul XVII, nr. 178 (5083)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ca-n filme

Şicane în trafic şi baraj al poliţiei spart, în timpul urmăririi unui convoi de contrabandişti, cu cinci maşini de teren

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Contrabandiştii de ţigări au ajuns să se deplaseze în convoi prin localităţile din apropiere de frontieră, fiind din ce în ce mai greu de oprit şi dispuşi să-şi asume riscuri maxime. Un astfel de caz s-a petrecut în noaptea de marţi spre miercuri, în urma unei acţiuni de filaj a poliţiei pe raza comunelor Ulma şi Brodina, care a dus la identificarea unui convoi format din cinci maşini de teren, toate înmatriculate în Marea Britanie, încărcate cu ţigări de contrabandă.

 

Au obstrucţionat maşina poliţiei, apoi au spart un baraj  

În jurul orei 2.30, o patrulă de poliţie aflată la Ulma a reperat cele cinci maşini de teren, toate ieşind de pe un drum paralel cu frontiera de stat cu Ucraina, şoferii, care se deplasau cu farurile stinse, luând-o spre direcţia Brodina. Poliţiştii au plecat în urmărirea maşinilor de teren, toate marca Mitsubishi Pajero. La un moment dat, ultima maşină de teren din convoi a încetinit şi s-a băgat în faţa maşinii de poliţie, pentru a le permite celorlalte patru să se îndepărteze. Şoferul care a obstrucţionat autospeciala poliţiei a reuşit să scape, însă a fost identificat ulterior în persoana lui Laurenţiu Ursache, în vârstă de 25 de ani, din Vicovu de Sus.    

Între timp, alte echipaje de poliţie au dispus un baraj pe DJ 209G, pe raza comunei Brodina, cu două autoturisme Logan, pentru oprirea convoiului. Nici de această dată contrabandiştii nu au renunţat la cursă.   

Primul autoturism de teren nu a oprit şi a încercat să spargă blocajul celor două autospeciale ale poliţiei, lovind-o pe una dintre ele. În urma impactului, autoturismul de teren a ricoşat în şanţul de la marginea drumului şi s-a răsturnat. Un poliţist l-a somat cu pistolul din dotare pe conducătorul autoturismului, care încerca să fugă de la faţa locului, şi a reuşit să-l imobilizeze. Individul a fost identificat ulterior, fiind vorba tot de un vicovean, Ion Dumitrescu, în vârstă de 29 de ani. O a doua maşină trecută prin baraj a oprit în apropiere, şoferul reuşind să fugă. 

 

Aproape 70.000 de pachete de ţigări abandonate în pădure

Urmărirea celorlalte maşini a continuat şi pe drumurile forestiere din Brodina, contrabandiştii încercând să profite de puterea maşinilor de teren. Până spre dimineaţă, celelalte trei maşini au fost găsite abandonate. Una în albia râului Suceava, una pe DJ 209G şi una ascunsă în curtea unei case în construcţie din zonă. Continuând investigaţiile, poliţiştii suceveni au descoperit pe un drum forestier patru grămezi cu colete care conţineau 137 de baxuri de ţigări de contrabandă, mai precis 68.500 de pachete de ţigări. Marfa a fost abandonată de contrabandişti pe parcursul urmăririi, în încercarea disperată de a-şi pierde urma. 

 

Maşinile de teren, prevăzute doar cu scaunul şoferului, pentru a putea transporta cât mai multe ţigări 

Toate cele cinci maşini de teren sunt prevăzute doar cu scaunul conducătorului auto, fiind special modificate pentru a transporta o cantitate cât mai mare de ţigări de contrabandă. În aceste condiţii, pentru anchetatori este clar că au de a face cu o grupare de contrabandişti bine închegată, care acţiona organizat de ceva vreme în zonă.

Inspectorul principal Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat: „Cercetările continuă în vederea identificării celorlalte persoane suspectate de comiterea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă. Totodată, s-a dispus ridicarea şi indisponibilizarea celor cinci autoturisme de teren implicate, iar ţigaretele au fost ridicate în vederea confiscării”.   

Acţiunea poliţiştilor a fost condusă de adjunctul şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, comisar-şef Ioan Crap.

Aseară poliţiştii continuau acţiunile de căutare ale contrabandiştilor, surse judiciare precizând că urmează a fi emise ordonanţe de reţinere pe numele tuturor suspecţilor care vor fi prinşi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şicane în trafic şi baraj al poliţiei spart, în timpul urmăririi unui convoi de contrabandişti, cu cinci maşini de teren.
 Vizualizări articol: 2364 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 11 voturi
Şicane în trafic şi baraj al poliţiei spart, în timpul urmăririi unui convoi de contrabandişti, cu cinci maşini de teren5.0511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 2 aug 2012, 11:09:21
Poliţiştilor le cam bate fundu-n călcâie (când merg)
Nici ei nu ştiu cum sunt într-adevăr (dar se prefac că sunt )
Uneori nu văd evidenţa nici când se lovesc de aisberg
Da’ greşim când afirmăm : toţi îs o apă şi-un pământ !

Gradele de comparaţie nu-i diferenţiază ..prin grade
Educaţia-i separă , şi (uneori ) satul în care au crescut
Nu tre’ să fii ofiţer sau sărjent pentru-o a fi “cumsecade”
Şi nici nu contează imaşul unde oile le-ai păscut

Împotenţa în erecţie a poliţiei române tot mai des refulează
Dorind ca cetăţeanu’ să nu ridice tonul ..mai mult de-o şoaptă
Sunt f. rare cazurile când un poliţist ( CONCRET ) te salvează
El e atent cine/ce comite şi-apoi se concentrează pe “faptă”

Şi mai are o specialitate (poliţistul) : creator de alibiuri
El împarte fiecăruia o parte neechitabilă de ghinion
Nu meseria , caracteru’ personal îi face să mimeze că-s duri
D-AIA UNUI POLIŢIST ÎI ŞADE PROST … CU PAPION
1.1  RE: * trimis de
( 2 aug 2012, 12:58:20
Uăi abecedare, ci bini-i fără postaci mercenari.
Mai poate omul schimba o vorbă, o slovă, un număr de telefon, o rețetă culinară sau o biserică trântită-n cap.
Ai vazut ieri da Daniela? Aia da COCOȘ, nu ca libovnicul lui Hellen WoodrEA.
Abia aia fimeie cu sânge-n instalație, nu pițigoii din politichia românească.
Aia, prin argintul cucerit, a făcut mai mult pentru imaginea NAȚIUNII decât ultimele 4 legislaturi parlamentare la un loc.
Da amu’ se prefigurează o nedumerire:
DaniELA Cocoșoaica are cică 69 de kile. Și rădică la stilul aruncat 140. De frumușică e frumușică iar la câtă modestie are în ea pare-mi-se că nici proastă nu-i.
S-atunci întrebarea e – oare ce-o să pățască barbac-su când o să declanșeze o grevă spontană de avertisment și n-o să vrea să spele vasele? Oare îl aruncă de vro trii ori pe fereastră, se duce după el, îl culege cu fărașul și repetă aruncarea până la baremul recordului personal?
----------
Da’ de puștiul celălalt de la haltere – Răzvan Martin, ce zici? MARFĂ, nu? Altul care parcă-i picat din lună, n-are tupeu de borfaș în el, e modest și-și vede de treaba lui.
Oare băieții ăștia, chiar dacă n-au doftoratul, n-or fi buni să ocupe ceva funcții publice după ce n-or mai fi sportivi? Măcar pentru ATITUDINEA demonstrată!
----------
p.s. da’ de demonii șI diavolițele Australiene, ai văzut ce ghinion au avut? Să rateze aurul la o sutime sau la cateva sutimi?
Hai Romania! Hai Australia! Hai Tasmania! Hai Marea Britanie!
(dă-o-n powlă de politică!)
1.2  RE: * trimis de
( 2 aug 2012, 13:26:23
grozavi ambasadori al sportului vor fihappy
şi ce păcat că vor fi ... doar pe hârtie ?!
în intelijenţa lui românu-i uită a II-a zi
FIINDCĂ NOI TRE' SĂ LĂUDĂM ... CE N(M)U E

Să fiu sincer am fost fudul , o ţâră
mai ales pt. gimnaste ( am bătut China,frate )
da' cin' să simtă asta într-atâta ură ?
nouă ne place sportul "olimpic" politic : karate

ne-au înfrânt voinţa părelnic gracilă ,ăştea
pâcla din ipresia şi expresia politică-i peste sport
ministra cu neuronu' blond s-a dus , dar "poşta "
încă ne domină gusturile printr-un "necesar" avort

1.3  RE: * trimis de
( 2 aug 2012, 14:00:06
Ei vezi matele (chiar dacă pare că vorbim discuții … teziste cum spuse cândva unu’) că tocmai acesta este numitorul comun al conștiinței și al comportamentului la care au vrut să ne aducă leaderii noștri – DIN ABSOLUT TOATE FORMAȚIUNILE.
Cuvântul de ordine este –„BISERICA MĂ-TII” sau „BA PE-A MĂ-TII CĂ-I MAI NEAGRĂ!”
Privații îi înjură pe bugetari, pacienții pe doftori și asistenți, cetățenii pe polițiști, polițiștii pe president, presidentul pe parlamentari, părinții pe profesori, profesorii pe magistrați, magistrații pe săraci, săracii pe politicieni și politicienii dau UE la toată lumea.
Nimeni nu mai vorbește de medaliile românești de la olimpiada de matematică sau chimie. Sau olimpiada astrofizicienilor al căror lot e condus de suceveanul nostru Crăciun.
Nu s-a consumat nici o zecime din fervoarea referendumului pentru a o omagia pe Alina Dumitru.
Alin Moldoveanu este doar un jalnic pițigoi a cărui statură morală pălește înaintea tunurilor băieților deștepți sau dinapoia bikinilor „doamnelor cu ascensiune și atitudine right politicaly correctness” ( sub masă sau în poziția capră).
Mai știe cineva cine a fost Ionela Danciu? Acea FEMEIE luptătoare care s-a luat la trântă cu întregul sistem social din România reușind să lase în urma ei O ATITUDINE SCHIMBATĂ?
Nu mai știe nimeni! Oare acea luptătoare nu ar fi binemeritat postul de ministru la muncă, familie și protecție socială?
Dar nu, nouă trebuie să ne fie servite în mod constant și exasperant lături politice, chiloți și ciorapi duhnitori cu finalitate publică, tampoane mustinde și prezervative uzate aruncate-n capul cetățenilor urbei.
Ca mai apoi aceștia să-și confirme statutul biologic și să-și înfigă colții și ghearele unul altuia în gât, fără vreun motiv întemeiat și numai doar așa de dragul procentelor statistice ale persuasiunii manipulatorii.
1.4  RE: * trimis de
( 2 aug 2012, 14:01:39
Nu știu de ce, dar eu cred foarte ferm ( am simțit-o-n pișulețul de dimineață) că suntem în pragul unei conflagrații civile interne. Prea multă ură adunată, prea multă sciziune socială, prea multă intoleranță și prea multă iresponsabilitate din partea așa zisei „clase politice”.
Gloată „elitistă” care va avea ocazia, în perioada următoare, să-și probeze măsura vizionarismului.
Dacă iese urât de tot, atunci e numai vina lor.
Pentru că au semănat numai vânt și dihonie.
-----------
Oare ce-o să facă azi Camille Potec? Se cocoță pe podium?
1.5  RE: * trimis de
( 2 aug 2012, 15:23:54
Potec ? nu , nu cred . E dură competiţia "acolo "
asiaticii ăştea-s băgaţi în mama mă-siihappy
rebeliune socială va fi (şi io cred) un pic mai încolo
că s-a ajuns cu furatu-n dosu' căsii

dintre noi lipsesc (azi) toţi oamenii interesanţi
oamenii-s fără memorie,parcă, şi groaznic se plâng
BANU' se-nvârte ( a dreq chestie)printre diletanţi
oare fiindcă always deşteptu-i la curu' celui nătâng ?!
( îmi luxez limba de ani buni ASTA explicând )happy

1.6  RE: * trimis de
( 2 aug 2012, 15:37:18
Păcat de echipajul de 8+1 feti.
locul 4. bun și așa.
Cine știe că în echipaj este și Irina dorneanu - suceveancă de-a noastră?
poate doar sportivii șuceveni și vreo 2-3 jurnaliști.
Că restul „jurnaliștilor” sunt prea ocupați să-mi bage pe gât povestiti horror cu țîgani, rakeți, găști, interlopi și mardeiași.
Te mai miri de ce se siktiresc norvegienii de noi.
păi dacă ne siktirim singuri, oamenii sunt politicoși și ne respectă opțiunea.
------------
da fetili de la gimnastică trebuie să producă ceva metale pe la aparate.
acum stau să văd câte parale o să le dea +Victoraș. Dacă o face cumva pe-a chitrosul că nu-s bani, după ce s-au aruncat cu bani în câni la referent, să vezi ce organe îmi bag în căpușorul lui!
Să dea parale MULTE la oamenii ăștia că merită!
1.7  RE: * trimis de
( 2 aug 2012, 16:27:13
Victoraş e-n proba de "paralele viteză" cu euroiul
olimpicii "vin" ca nişte etichete ecvestre .. peste asta
Băselinio e-n vacanţă până-n septembrie.Adă uischiul !
să privim cum PeDe(Leul) face "pe" gimnasta

înfăşurat în epidermă porcină remuneraţia-i mută
olimpicii-şi trăiesc visul purtându-ne şi pe noi în el
ar merita (olimpicii) o tranşă din ce FMI-u' ne-mprumută
dar tare mă tem că vor primi un pliculeţ mititelhappy

văd (culmea , pe TVR ) că nobleţea se câştigă prin fapte
văd CUM se câştigă şi (mă repet) mi-s un român fudul
puţine lucruri mă fac (în general) să fiu treaz ..în noapte
ţopăi cu ochii umezi , prin casă , ca un pendulhappy

2.   Contrabanda trimis de
( 2 aug 2012, 14:00:44
Fratii "GJ" din Vicov , fratii "LERTZ" din Straja si altii ca ei trebuie sa-si termine vilele incapute.Muncesc si ei,saracii,din greu....
Pana acuma le-a mers bine.Noua conducere de la judet nu-i agreaza,ca au fost "turnati"?
Parca,cu vechea echipa le mergea mai bine.(Lertz=consilier local PDL.)
La cate dosare de ultraj au,poate li se infunda odata,ca prea si-au batut joc de politie,cu tupeu si bani.
2.1  RE: Contrabanda trimis de
( 2 aug 2012, 18:31:50
BRAVO POLITIEI LOCALE si RUSINE pentru POLITIA DE FRONTIERA. LERTZ=POLITIA DE FRONTIERA. Ghinion-ul lor**CONTRABANTII**a fost , ca i-a zarit POLITIA LOCALA,ei **CONTRABANDISTII**,aveau aranjament cu POLITIA DE FRONTIERA ,alt fel nu se mai riscau ei cu 200 de baxuri odata. Nu-i problema , DACA o sa fie arestati ,peste 30 de zile o sa fie liberi si atunci POLITIA DE FRONTIERA o sa trebuiasca sa le mai faca iarasi niste* blaturi*, ca de na ,au pierdut baietii niste bani si trebuie s-ai recupereze..
3.   Gata cu contrabanda!!! trimis de
( 2 aug 2012, 14:57:03
Cu Nichifor nu le mai merge la baieti...o sa inceapa sa apara si dosarele ascunse prin sertare.Vine vremea sa plateasca toti...
4.   Ai dreptate trimis de
( 2 aug 2012, 15:48:23
Va veni si ziua cea dreapta a judecati pentru uni . Bani, puterea, functia le-a luat minntile unora.
Uni vorbesc ,alti filmau , cine , cat, de cat timp , pentru cine, si cine lea ajutat in faimoasa contrabanda de munte.
5.   Nu cade contrabanda trimis de
( 2 aug 2012, 21:15:21
pentru ca astora nu le merge mana la munca ca i slaba loveaua/ei vor mult intr o noapte, dupa aia shi baga  ☭  n restu

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei