Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 aug 2012 - Anul XVII, nr. 178 (5083)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Diferenţa de vârstă, obstacol sau atu?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Diferenţa mare de vârstă între doi parteneri poate fi o problemă pentru sănătatea relaţiei, dar poate fi, în egală măsură, şi un atu pentru longevitatea cuplului. Mulţi dintre cei implicaţi în astfel de relaţii îşi fac probleme şi se frământă, încercând să îşi dea seama dacă diferenţa de vârstă este într-adevăr de o importanţă vitală sau doar un detaliu care nu are puterea de a împiedica bunul mers al relaţiei.
Potrivit site-ului healthyandbeloved.com, răspunsul la această dilemă diferă de la relaţie la relaţie. De fapt, răspunsul depinde de fundamentul pe care este construită relaţia respectivă. Diferenţa de vârstă nu are prea mare importanţă dacă, de la bun la început, intenţiile celor doi parteneri sunt sau au fost sincere. Dacă relaţia se bazează pe interese comune şi preţuirea aceloraşi valori şi dacă, în plus, există şi o anumită chimie între cei doi, atunci cuplul are toate şansele să reziste probei timpului, în ciuda diferenţei de vârstă.
Pe de altă parte, cuplul este condamnat din start dacă un bărbat în vârstă caută compania unei femei mult mai tinere doar pentru a-şi confirma şi a se linişti că încă mai este atrăgător sau dacă un tânăr are o relaţie cu o femeie mult mai mare decât el pentru că doar aşa ştie să îşi „trateze” insecurităţile personale.

 

Pro şi contra

Psihologii sunt de părere că uneori diferenţa mare de vârstă poate avea un impact pozitiv asupra ambelor persoane implicate. Partenerul tânăr din relaţie este scânteia cuplului, este elementul care aduce energie şi prospeţime în viaţa celui mai în vârstă. La rândul său, acesta are puterea de a-i conferi celui mai tânăr un echilibru spiritual şi stabilitatea emoţională pe care, cel mai probabil, o caută.
Reversul medaliei este faptul că diferenţa mare de vârstă poate fi o adevărată provocare, mai ales în context social, când fiecare dintre cei doi parteneri întâmpină dificultăţi în a se adapta la grupul de prieteni şi la familia celuilalt.

 

Cum se gestionează o astfel de relaţie?

Primul lucru pe care trebuie să îl aveţi în minte dacă sunteţi implicat într-o astfel de relaţie este faptul că „vârsta este doar un număr”, aşa cum se spune. Dacă aveţi un partener mai tânăr evitaţi, în intimitate, să vă comportaţi ca un părinte atotştiutor, iar dacă dumneavoastră sunteţi „aripa tânără” a relaţiei consideraţi-l pe celălalt egalul dumneavoastră.
Diferenţa de vârstă generează foarte multe probleme legate de siguranţă, care frământă atât femeile implicate în relaţii cu bărbaţi mai tineri, cât şi bărbaţii care au o parteneră mai tânără. Principala temere este aceea că cineva mai tânăr ar putea destabiliza cuplul, furând partenerul mult iubit. Cea mai bună abordare în aceste cazuri este ca partenerul mai tânăr să îi dovedească celuilalt, prin vorbe şi fapte, că iubirea este mai puternică decât orice obstacol ce ar putea apărea în calea cuplului.
Toate ca toate, dar o relaţie între parteneri din două generaţii diferite are nevoie de acelaşi grad de iubire, implicare şi respect din partea amândurora - ca orice altă relaţie care intră în categoria aşa-zisei „normalităţi”. Şi aceste relaţii se vor lovi întotdeauna de obiecţii venite din partea unuia sau altuia, dar secretul unui cuplu stă în sprijinirea şi susţinerea reciprocă şi apărarea relaţiei. Compatibilitatea este întotdeauna mai importantă decât orice număr - vârstă sau diferenţă de vârstă - şi acesta este elementul primordial care face o relaţie să funcţioneze.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Diferenţa de vârstă, obstacol sau atu?.
 Vizualizări articol: 1132 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diferenţa de vârstă, obstacol sau atu?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei