Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 iul 2012 - Anul XVII, nr. 170 (5075)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Jurnal de călătorie

Suceveanul plecat în turul Europei cu Dacia 1300, în Franţa, printre 30 de „surate” Renault

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceveanul Dănuţ Crainiciuc, marele colecţionar de Dacii 1300 plecat într-un tur al Europei cu o maşină din 1969, primul an în care s-a fabricat modelul la Uzina de Automobile Piteşti, şi-a petrecut ultimele zile în Franţa. Cel mai mult a poposit în oraşul La Châtre, unde a participat la reuniunea pasionaţilor de Renault 12, eveniment la care s-au adunat peste 30 de colecţionari ai modelului.  

Dănuţ Craniciuc, plecat în turul Europei cu soţia sa, s-a aflat în cea mai mare parte a săptămânii trecute la Londra, unde a participat la alte întruniri ale colecţionarilor de maşini retro, iar pe 19 iulie a traversat Canalul Mânecii şi s-a îndreptat spre Paris. 

Colecţionarul este încântat de cum a fost primit pe teritoriul Franţei:

“Steagul României a fost arborat pentru traversarea capitalei Franţei cu Dacia. Am fost surprinşi plăcut de reacţia călduroasă a parizienilor la vederea maşinii, mulţi aplaudând la trecerea noastră”.

 

Dacia 1300, printre automobilele franceze Renault 12

A doua zi, vineri, pe 20 iulie, colecţionarul a ajuns în oraşul La Châtre, locul reuniunii colecţionarilor de Renault 12.

Dănuţ Crainiciuc ne-a transmis prin jurnalul său de călătorie online: „Am fost mişcaţi de primirea călduroasă pe care entuziaştii colecţionari ne-au făcut-o acolo, mulţi au rămas fără cuvinte şi pur şi simplu nu se mai puteau dezlipi de Dacia noastră”.   

La această întrunire au participat maşini Renault 12 şi Renault 12 Gordini, ultimele fiind modele adaptate pentru curse, şi Dacia 1300 a lui Dănuţ Crainiciuc. Pentru cine nu ştie, Daciile 1300 au fost realizate după modelul Renault 12, cel puţin maşinile din primii ani de fabricaţie, 1969-1972, fiind aproape identice cu automobilul francez.

 

Turul început pe 8 iulie se apropie de final

Sâmbăta trecută, toate maşinile participante la întrunire au fost prezente la o paradă pe un circuit de raliu, fiind aliniate şi fotografiate pentru marcarea evenimentului, după care duminică, 22 iulie, a urmat o plimbare de promenadă în jurul oraşului gazdă.

Dănuţ Crainiciuc ne-a transmis că pentru ziua de ieri a fost programată plecarea spre Marsilia, după care Dacia 1300 va ajunge şi la Cannes.

Plecat din Suceava pe 8 iulie şi traversând Ungaria, Austria, Germania, Belgia, Anglia şi Franţa, colecţionarul se pregăteşte de drumul de întoarcere în România, convins că prin locurile în care a fost Dacia sa, „Coana Mare”, cum îi place să o alinte, a atras atenţia şi a impresionat.

 

Un vehicul istoric impecabil

Colecţionarul şi-a propus ca prin acest tur să arate europenilor calitatea maşinii Dacia 1300.

Dacia cu care Crainiciuc a plecat la drum este maşina cu numărul 90 din istoria modelului, autoturismul vechi de 43 de ani arătând impecabil şi fiind aproape în totalitate original. De altfel, pentru faptul că are toate piesele originale, maşina a fost atestată oficial ca vehicul istoric.   

Dănuţ Crainiciuc are în colecţie şapte maşini Dacia 1300, din perioada 1969-1972, consideraţi anii de glorie ai modelului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanul plecat în turul Europei cu Dacia 1300, în Franţa, printre 30 de „surate” Renault.
 Vizualizări articol: 2641 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 5 voturi
Suceveanul plecat în turul Europei cu Dacia 1300, în Franţa, printre 30 de „surate” Renault4.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei