Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 iul 2012 - Anul XVII, nr. 170 (5075)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Se porniră

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parcă altădată aşteptam oarecum cu interes etapa de debut a unui nou campionat. Dar de câţiva ani încoace nu-mi aduc aminte ca măcar vreunul dintre cunoscuţii mei să se fi arătat cât de cât interesat de această întâmplare care la alţii constituie un veritabil eveniment.

În fond, ce te-ar putea interesa la ai noştri? Că echipa nu ştiu care şi-a primenit lotul vânzând pe un preţ oarecare un vopsit şi de banii ăia şi-a cumpărat alţi doi maimuţoi care urmează să intre şi ei în procesul de vopsire, cu participarea extraordinară (de fapt, mai mult ordinară) a fraţilor liberi Becali? Că echipa aialaltă se pregăteşte fix de Liga Campionilor, cum o face de vreun deceniu încoace, iar pentru asta nu precupeţeşte nici un efort pentru a-l resuscita an de an pe golgheterul absolut aflat încă în activitate la 114 ani? Că încă una din ăstea, care are drept veşnic obiectiv fix titlul naţional, de data asta îl are în sfârşit ca şi asigurat, din moment ce a reuşit, la spartul târgului, să-l repatrieze pe cel mai comic rebut livrat vreodată la export, trecut şi el binişor de suta de ani?

Dacă la toate astea mai adăugăm şi canicula sălbatică în care se desfăşoară primele 4-5 etape, poate vom înţelege de ce când vine vorba de fotbal românesc, lucrurile de interes maxim sunt: beţia cu nectar de caise, urmată de distrugeri de autoturisme (Steaua), de scandalul din centrul Capitalei provocat de nişte băieţi după antrenamentul de dinaintea debutului în Europa League (Rapid) ori de faptul că la şaormăriile din Miami Beach s-au rărit clienţii în aşa un hal încât a trebuit vândută până şi legenda (Dinamo).

Ajunşi aici, trebuie să remarcăm că legenda, într-un puseu de sinceritate, recunoaşte că a greşit atunci când a jurat că nu va juca vreodată în România pentru altă echipă decât Dinamo. Vina însă, zic eu, nu este a lui, ci trebuie distribuită în mod egal între Real Madrid, Chelsea şi Bayern, care nu l-au observat la timp, adică în ultimii 17 ani de când toacă `mnealui iarba cu crampoanele. Dacă ar fi să-i găsim şi lui o vină, atunci ar trebui să vorbim de graba cu care a plecat la Vaslui, şi când? Tocmai acum când, după amicalul din 11 august, poate că Barcelona ar fi refuzat să decoleze fără domnia sa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Se porniră.
 Vizualizări articol: 775 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Se porniră5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei