Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 iul 2012 - Anul XVII, nr. 170 (5075)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Există riscul să cer PDL să nu fie reprezentat în secţii, să boicoteze referendumul

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, ieri, că "sunt foarte multe elemente care arată decizia USL de a frauda" referendumul şi că "există riscul", dacă în zilele următoare "nu se ameliorează" situaţia, să ceară PDL să nu fie reprezentat în secţiile de votare şi să "boicoteze total" referendumul.

"Sunt foarte multe elemente care arată clar decizia USL de a frauda acest referendum. Mie îmi va fi imposibil ca prin reprezentanţii PDL să controlez ce se întâmplă acolo şi atunci există inclusiv riscul, dacă în zilele următoare nu se ameliorează condiţiile, eu să cer PDL să nu fie reprezentat măcar în secţiile de votare. Există şi acest risc. (...) Să nu-şi trimită oameni şi să boicoteze total referendumul ca nefiind organizat în condiţii de securitate", a spus Băsescu, la B1 TV.

"De ce să cer eu electorilor mei, sau nu electorilor mei, acelora care din revoltă nu vor să valideze lovitura de stat, de ce să le mai cer să meargă la vot?", a spus Băsescu, precizând că este posibil ca inclusiv el să nu participe la vot.

Băsescu a menţionat că marţi, în şedinţa Colegiului Director, "PDL va lua o decizie ori de boicotare ori de a cere electoratului lor să nu vină la referendum".

El a fost întrebat dacă poziţia PDL ajunge să fie aceeaşi cu a preşedintelui suspendat.

"Ştiu, m-am certat cu ei, şi public, şi până la urmă se pare au dreptate (...) Era argumentul lui Blaga: Cum vă gândiţi că vor face un referendum cinstit când ei au încălcat atâtea legi ca să ajungă la suspendarea dumneavoastră?", a spus Băsescu.

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda a declarat, luni, întrebat dacă PDL va îndemna cetăţenii să nu meargă la referendum, că partidul va lua o decizie în Colegiul Director de marţi şi că democrat-liberalii nu pot să ignore nemulţumirea celor care spun că nu vor să participe la vot.

Surse din partid au declarat anterior pentru MEDIAFAX că liderii PDL de la centru şi de organizaţii judeţene se vor reuni, marţi, în şedinţa Colegiului Director al partidului pentru a decide dacă boicotează referendumul.

Conform surselor citate, liderii PDL sunt convocaţi marţi pentru a răspunde la întrebarea "Boicotăm sau nu referendumul din 29 iulie?".

După dezbaterile din şedinţa de marţi, PDL urmează să iasă cu un mesaj unitar fie în favoarea boicotării referendumului, fie în favoarea participării la urne şi a votării împotriva demiterii preşedintelui Traian Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Există riscul să cer PDL să nu fie reprezentat în secţii, să boicoteze referendumul.
 Vizualizări articol: 1548 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
Băsescu: Există riscul să cer PDL să nu fie reprezentat în secţii, să boicoteze referendumul2.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   BARBATUL BASE trimis de
(24 iul 2012, 11:30:25
Te-ai batut cu pumnul in piept ca vei indemna electoratul basist sa mearga la vot.
Ai zis ca vrei sa dai piept cu poporul si sa vezi exact optiunea romanilor.Ai zis ca daca PDL vrea sa boicoteze referendumul Te indepartezi de el.Si acum ce faci barbate??Ai vazut sondajele si te-ai speriat.te ascunzi sub fustele largi ale Curtii
Constitutionale.Esti fricos ca o gaina.Vezi barbatule de stat,ai rezolvat problema.Tu si basistii tai veti sta acasa duminica(eventual tu poti sa mergi la Ciresica sa dansezi )
veti merge la gratar si bere,iar seara cand va veti intoarce acasa Base va fi din nou la Cotroceni.E bine asa???? E super.Dar intrebarea e una singura.Va fi chiar asa???
2.   SARBATOARE trimis de
(24 iul 2012, 11:36:11
Basescu consulta o ghicitoare, dornic sa vada cat mai conduce tara.
- Vei cadea intr-o zi de sarbatoare, raspunde femeia.
- Si care va fi ziua aceea ?
- Indiferent care va fi, va fi o SARBATOARE !

2.1  RE: SARBATOARE trimis de
(24 iul 2012, 11:40:52
raducule revino-ti frate , ai sa te ingalbenesti ca papirusul de la atata clisma usl(ista)
3.   Penthouse-ul trimis de
(24 iul 2012, 11:42:42
Penthouse-ul Ioanei Basescu, pe care si l-a cumparat in Baneasa Rezidential, complexul care apartine omului de afaceri Puiu Popoviciu, are peste 300 de metri patrati. Are terase de 100 de metri patrati, podea incalzita electric, lift, trei dormitoare si un living. Dotarile de lux costa aproximativ 100.000 de euro, pentru ca apartamentul de lux a fost cumparat de fiica presedintelui la rosu.
Ioana Basescu a cumparat locuinta in complexul respectiv cu aproximativ 500.000 de euro fara TVA.

3.1  RE: Penthouse-ul trimis de
(24 iul 2012, 11:49:03
fa spalaturi cu usturoi poate, poate ai o sansa..:)
4.   Fratele meu basist trimis de
(24 iul 2012, 11:46:30
Alex fratele meu basist,ar trebui sa fii foarte fericit.Pentru voi basistii lucrurile s-au rezolvat .Puteti sa sarbatoriti deja.Duminica mergi la gratar si seara cand vii acasa ai sa privesti la incoronarea lui Base la Cotroceni.Vezi,si pentru asta nu a trebuit sa faci nimic,nici macar sa mergi la referendum.Ce-ti poti dori mai mult de atat in viata?
4.1  RE: Fratele meu basist trimis de
(24 iul 2012, 11:56:08
Nu sunt basist...... dar cea ce usl a facut asta primavara,cea ce a facut acu seamana a lovitura de stat ( moderna )... Daca vreti la cotroceni nui bai , scoateti in fata un om capabil sa conduca o tara si fii sigur ca va voi vota...Apropo usl(ul) duce in spate un mare furuncul si pana nu veti scapa de el putine sanse aveti
4.2  RE: Fratele meu basist trimis de
(24 iul 2012, 12:55:43
Daca era o lovitura de stat ar fi trebuit ca toti basasistii sa fie la rocoare.
5.   BOICOT A LA BASE trimis de
(24 iul 2012, 12:01:43
Primarii PDL inearca prin toate mijloacele sa opreasca oamenii sa mearga la vot.
Un primar din Iaşi a relatat că, pentru a ţine oamenii ocupaţi, a organizat partide de pescuit şi jocuri sportive.(ar merge si trasul cu arcul ,turca si oina)
6.   Chiar asa... trimis de
(24 iul 2012, 12:42:37
Eu cred ca omul a luat-o rau pe aratura..Oare vrea razboi civil? Noi vorbim doar despre EL:il vrem sau nu-l mai vrem?Si cei care au intrat in jocul lui sunt vinovati,poate mai vinovati ca el fiindca nu discutam daca vrem sau nu oaresce partide;asa faceau si slugoii comunisti pentru Impuscatul si cand le-a venit vremea sa dea socoteala,se faceau ca nu inteleg de ce ?Fiti cuminti si cu capul pe umeri ca or mai fi si pdl-isti cum se cade,neunsi cu rahat...Asa ca,in liniste,ca niste oameni civilizati ce ne credem a fi,total democratic(ca altfel.....)fuguta TOTI,DAR TOTI la VOT.Si-atunci vom vedea ADEVARUL!
7.   BOICOT A LA BASE trimis de
(24 iul 2012, 13:06:21
Sefii minerilor din Rovinari au cerut minerilor sa depuna buletinele la sediu si sa le lase acolo pana pe 30.07.2012.In acelasi timp le-au promis prime ca sa nu voteze.
8.   Comentariu trimis de
(24 iul 2012, 13:32:11
dl.presedinte suspendat si capii pdl vor avea o mare surpriză duminică noaptea cand vor afla prezenta la vot a romanilor.ei nu realizeaza ca este imposibil sa tii acasa cateva milioane de romani,fie ei si simpatizanti ai lor.cu parlamentarii lor le/a fost mai usor sa/i tina pe scaune la votul acelor legii prin care si/au batut joc de popor fiind ajutati de matroana de lux Marta,dosare penale,cateva milioane de euro,etc......
9.   Drept fundamental sau ăndatorire fundamentală? trimis de
(24 iul 2012, 13:51:27
Aici s-a făcut cea mai mare porcărie cu impunerea unui cvorum obligatoriu pentru validarea referendumului.
Prin stabilirea pragului de 50% plus un zăpăcit din înscrișii pe liste, eu cred (părerea mea) că s-a denaturat sensul constituțional al dreptului de vot – este UN DREPT exercitat în mod liber, egal, secret, (direct și universal) . În circumstanțele actuale ale Legii referendumului, dreptul de vot nu mai este un drept ci, prin conotațiile subsidiare* și implicațiile reflexive**, aproape că a devenit o îndatorire fundamentală.
Sau cum spunea un comentator cu ștaif, în momentul în care un drept devine IMPERATIV se pare că nu mai este un drept.

Pe latura psiho-sociologică discutând, la fel cred (părerea mea) că, lăsându-se nereglementat cvorumul de participare necesar validării, SĂ-I FI VĂZUT ATUNCI PE BĂIETANI CUM DĂDEAU NĂVALĂ LA VOTARE.

Până la urma urmei, indiferent de îndemnuri și campanii, ar fi bine să se realizeze acel 50%+1 și să se tranșeze odată acest CIRC.
După care… (sunet de trâmbițe și răpăit de tobe) … LA MUNCĂ ÎN FOLOSUL CETĂȚII

Părerea mea! Hâc!

----------
* dacă îți exerciți Dreptul Fundamental zice-se că ești uslist
** dacă nu-ți exerciți Dreptul, dintr-un milard de motive, zice-se că ești băsist.
Ș-atunci cum e secretul sau libertatea votului? Nu sunt cumva afectate aceste două valori caracteristice prin interpretările asociate dreptului de vot?
10.   Exista riscul... trimis de
(24 iul 2012, 15:18:05
Daca joc la loterie, exista riscul (destul de mare) sa nu castig. Daca ma duc la GoldenBlitz sa beau una mica, exista riscul (iarasi destul de mare) ca ospatarii atat de iubiti de dl Basescu sa m-arunce-n strada. Dar sa spun, ca exista riscul sa fac un anume lucru, daca nu stiu ce conditii nu se indeplinesc, (adica nu ma pot controla) inseamna ca sufer de vreo boala mintala. Cum anume, exista riscul sa cer PDL etc. etc.? Ori cer PDL boicotarea, ori n-o cer. Asa ar spune (si ar face alegerea cu discernamant) un om sanatos la minte. Unul nesanatos (insane on the brain, cum ar spune cei de la Cypress Hill) spune asa: eu doresc sa ma abtin, da' nu stiu cat pot sa ma controlez, faceti ce va spun atat timp cat inca nu m-apuca nici o criza (de nervi, nu economica!). Aceasta declaratie e o amenintare directa: nu m-ati vazut inca, nervos, si nici nu vreti asta! Aici il contrazic: l-am vazut!
11.   Comentariu trimis de
(24 iul 2012, 16:17:27
draga domnule RADUMAMII ( Baisanu )...nu mai organizati o tombola cu un logan pe care sa il castige tot un neam de-al dumneavoastra din partid?...poate asa va avea totusi o mica sansa sa iasa USL-ul dumneavoastra mult iubit...cu toate ca ma indoiesc..:)))))))
12.   FELICITARI trimis de
(24 iul 2012, 16:37:33
Felicitari domnule basist Jackman,puteti sa desfaceti sampania.Duminica seara cand veti veni de la gratar il veti vedea pe Base incoronat la Cotroceni.Si mai ales ca pentru acest vis al d-voastra n-a trebuit sa faceti nimic.Nici macar sa mergeti la referendum.
12.1  RE: FELICITARI trimis de
(25 iul 2012, 10:28:01
domnule RADUMAMII ( Baisanu ) va informez ca voi merge duminica la vot si voi vota dreptatea si nu legea facuta peste noapte...un plagiator si un mincinos nu e demn de a conduce o tara ( fie ea si Romania )...fiecare e liber sa aleaga...dumneavoastra ati ales sa fiti in continuare un USL-ist si prin orice mijloace si metode va veti sustine ideea si candidatii...oricum nimic nu e mai bun in tara asta decat USL ( parerea dumneavoastra )....romanii au inteles mesajul transmis de dumneavoastra...:))))))))))))
13.   BOICOT A LA BASE trimis de
(24 iul 2012, 16:48:48
Li se interzice basistilor sa mearga la vot.Deci sa vedem la ce categorie ii incadreaza Base pe simpatizantii sai:
ARTICOLUL 36 - Dreptul de vot Constitutia Romaniei
(1) Cetatenii au drept de vot de la varsta de 18 ani, impliniti pana in ziua alegerilor inclusiv.
(2) Nu au drept de vot debilii sau alienatii mintal, pusi sub interdictie, si nici persoanele condamnate, prin hotarare judecatoreasca definitiva, la pierderea drepturilor electorale.
14.   BOICOT A LA BASE trimis de
(24 iul 2012, 17:25:05
Surse din cadrul Ministerul Administratiei si Internelor au declarat ca de cateva zile in mai multe parti ale tarii se inhiriaza carti si buletine de identitate: "Exista numeroase informatii si cazuri concrete, potrivit carora respeonsabili democrat-liberali dau oamenilor sume intre 50 si 100 RON pentru inchirierea cartilor de identitatate sau a Buletinelor de identitate pana luni 30 iulie. De asemenea sunt firme private si de stat care le opresc angajatilor aceleasi acte pentru aceeasi perioada",
15.   O minciuna pe minut trimis de
(24 iul 2012, 19:24:21
tipic pentru basescu schimbarea declaratiilor de la o zo la alta minciuni peste minciuni !!!
16.   Fara griji trimis de
(24 iul 2012, 20:28:06
Parlamentul l-a suspendat pe Basescu si l-a trimis in fata poporului pentru o noua confirmare . Daca asa stau lucrurile atunci Basescu are obligatia sa-si aduca la vot pe cei care-l doresc si nu invers . Numai asa cei pro si contra ar veni in numar mare la vot . La demitere , legea trebuie amendata in asa fel incat sarcina przentei la vot sa fie in raspunderea persoanei demise .
17.   Legea junglei trimis de
(24 iul 2012, 20:54:48
Recomand tuturor sa acceseze site-ul "legea-junglei(punct)ro". Garantez că veți găsi acolo lucruri interesante.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei