Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 iul 2012 - Anul XVII, nr. 170 (5075)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Finanţări

Nouă milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării pentru apă şi canalizare în mai multe localităţi sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

50 de localităţi sucevene vor beneficia de fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus de liberalul Eduard Hellvig, pentru finalizarea sau continuarea unor lucrări care vizează introducerea alimentării cu apă şi a canalizării sau modernizarea unor drumuri.

Anunţul a fost făcut luni, de vicepreşedintele Consiliului Judeţean, liberalul Ştefan Alexandru Băişanu. El a declarat că săptămâna trecută a avut discuţii pe această temă la Ministerul Dezvoltării şi că, în primă instanţă, de fonduri vor beneficia 23 de localităţi pentru proiectele de apă şi canalizare.

„Iată că în urma discuţiilor de la Ministerul Dezvoltării, la obiectivele pe programul HG 577, care înseamnă apă, canal şi drumuri, numai la apă-canal avem 23 de localităţi care vor primi finanţări în funcţie de activităţile pe care le-au desfăşurat până acum şi de necesităţile momentului. Vreau să atrag atenţia opiniei publice că din 23 de localităţi, la vremea la care au fost demarate licitaţiile pentru aceste proiecte şi programe, 18 aveau primari PDL şi doar cinci erau PSD şi PNL, ceea ce scoate în evidenţă modul în care guvernarea Băsescu ştia să împartă bani în România. Vom aduce finanţări de la Ministerul Dezvoltării pentru apă, canal şi drumuri pentru circa 40-50 de localităţi, indiferent de culoarea politică a primarilor, pentru că în aceste localităţi trăiesc români, indiferent de voinţa pe care şi-au manifestat-o la un moment dat la vot”, a declarat Băişanu.

 

Nechifor: Vor fi finanţate proiectele cele mai aproape de finalizare

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a ţinut să precizeze că vor fi finanţate în primul rând lucrările care pot fi finalizate. El are convingerea că Ministerul Dezvoltării va aloca judeţului Suceava sume suficiente de bani.

„Consiliul Judeţean, împreună cu Prefectura, a trimis primarilor adrese prin care s-au cerut situaţii cu privire la finanţările pe programe guvernamentale pe HG 577, în primul rând. Toate proiectele sunt în analiză şi le vom finanţa într-o logică. Vor fi finanţate proiectele cele mai aproape de finalizare. Am speranţa că Ministerul Dezvoltării va aloca suficienţi bani astfel încât în această perioadă să dăm şi continuitate lucrărilor şi să dăm şi o gură de oxigen celor care execută aceste lucrări care de foarte multe ori sunt blocaţi”, a spus Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nouă milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării pentru apă şi canalizare în mai multe localităţi sucevene.
 Vizualizări articol: 886 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 14 voturi
Nouă milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării pentru apă şi canalizare în mai multe localităţi sucevene5.0514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   DECI SI USL POATE trimis de
(24 iul 2012, 11:22:24
S-a spus mereu ca datorita lui Flutur s-au adus sume mari in jud.Suceava.Iata ca si guvernul USL aduce sume mari de la Ministerul dezvoltarii.Numai ca este o mare diferenta.Rememorez scenele in care Udrea mergea ca o principesa pe la politicienii PDL(inclusiv Flutur) ca sa le ofere purcoiul de bani de la buget.pentru ce?Pentru lucrari care sfideaza absurdul.parcuri la tara,parcuri in paduri,sali de sport la tara,patinuare de carton,terenuri de fotbal in panta.In comune vai de viata lor fara apa,canalizare,gaze se proptea cate o sala de sport ca sa se antreneze babele la handbal.Aceste lucrari s-au facut de firmele clientelare PDL pentru a sifona banul public prin toate mijloaceleAuditul actualului ministru arata un JAF LA SCARA NATIONALA al banului public.Si cireasa de pe tort este capacul de WC de 500 euro(are probabil cristale Zvaroschi).

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei