Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 iul 2012 - Anul XVII, nr. 170 (5075)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rezultate

Aproape jumătate din dascălii care au dat definitivatul au picat examenul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape jumătate dintre dascălii suceveni care au susţinut săptămâna trecută definitivatul în învăţământ au picat examenul, unii dintre ei cu note chiar foarte mici.

Dacă la inspecţiile la clasă care au precedat examenul de definitivat, cei mai mulţi dintre profesori s-au descurcat bine şi foarte bine, la examenul scris lucrurile nu au mai stat la fel, 41% dintre candidaţi nereuşind să ia note de trecere.

Astfel, din cei 208 înscrişi la cele 33 de discipline, la examen s-au prezentat 193 de cadre didactice şi au promovat doar 114.

Trei dintre candidaţi au obţinut note între 1-1,99, alţi patru au luat între 2 şi 2,99, iar note între 3 şi 3,99 au primit opt candidaţi. Rezultate de la  4 la 4,99 au obţinut 19 cadre didactice, iar cu note între 5 şi 5,99 au fost notaţi 29 concurenţi. La limita promovării au fost 16 candidaţi, care nu au reuşit să obţină nota 7, ci doar între 6 şi 6,99.

65 de dascăli au luat note de la 7 la 7,99 şi 36, note de la 8 la 8,99.

11 candidaţi de la examenul de definitivat au obţinut note între 9 şi 9,99, iar doi concurenţi au obţinut nota maximă, 10. Cei doi candidaţi au dat examenul la disciplinele Cultură Civică şi Educaţie Civică.

În perioada 23-24 iulie este programată înregistrarea contestaţiilor şi transmiterea acestora centrelor zonale de soluţionare a contestaţiilor, pe 25 iulie acestea urmând să fie rezolvate. Rezultatele finale se vor afişa în 26 iulie.

În premieră, acest examen cu caracter naţional s-a organizat de anul acesta în judeţele candidaţilor, până acum testarea fiind organizată în centre universitare din ţară. Definitivatul este coordonat de Ministerul Educaţiei şi a fost organizat de inspectoratele şcolare judeţene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape jumătate din dascălii care au dat definitivatul au picat examenul.
 Vizualizări articol: 924 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 5 voturi
Aproape jumătate din dascălii care au dat definitivatul au picat examenul2.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Niste analfabeti rusineeeeeeee trimis de
(24 iul 2012, 11:51:23
mai avem pretentii sa predea copiilor in scoli.ce sa le predea? dupa internet? asa fac majoritatea si habar nu au de nimic si cu toate astea au pretentii la lefuri uriase.rusine sa le fie celor din inspectorate care angajeaza asemenea specimene.dar in romania se poarta prostia ca pe o fala....pacat de copii care in viitor vor fi cu totii clone ale prostimii.
1.1  RE: Niste analfabeti rusineeeeeeee trimis de
(24 iul 2012, 13:54:41
Dl. FASIA,
... de ce atita URA proletara, nu-i destul ca i-a exploatat si batjocorit cu mirlanie basescu si ai lui!?
1.2  RE: Niste analfabeti rusineeeeeeee trimis de
(24 iul 2012, 17:27:35
URA PROLETARA? Hmmm, cam mult spus. Eu cred ca are dreptate pentru multe cadre didactice. Generalizarea lui insa e cea care cred eu ca scartie. Intrebarea insa ar fi fost, cred: Cum s-a ajuns la situatia cu bac 40% si multi tolomaci printre profi.
Parerea mea e ca e de vina preacurvia intelectuala si nu numai din ISJ. Se gasec in opinia mea multe cucoane cu intelectul lui Elena Udrea dar si apucaturile acesteia, satisfac toate doleantele sefilor, fiind trecute evident in fisa postului, recomandarile profesionale care le-au promovat in functie fiind ZERO. Atat timp cat se mint singuri pentru a raporta an de an procente proletare de peste 99%, cum era pe vremea raposatului, nu ma refer neaparat la Ceasca, chiar Carcalete nu admitea procente sub 90%, o sa fie jale mare in continuare.
Despre salariul lor, ce sa zic.Indiferent cat le dai, tot iau o spaga, asa ca nu conteaza.
2.   Gandesti gresit si din caua asta se ajunge aici trimis de
(24 iul 2012, 14:06:07
cultura unui om,intelectul unei persoane tine de perseverenta cu acre vor sa aprofundeye macar notiunile elementare,sa lectureye foarte mult,sa caute sa si formeye un bagaj amplu de cunostinte pe care mai apoi sa le impartaseasca celor carora le predau in scoli.ce are a face basesscu cu gramul lor de inteligenta? care este eticheta acestor dacscali? cu ce tupeu nesimtit te duci sa devii dascal si cu cata impertinenta depui dosarul pentru angajare,cand ioc cultura si habar nu ai de nimic.s a ajuns in tara asta sa se angajeze ca dascali orice legumicultor si asta pentruca prostimea ii accepta.basescu i a platit pe unii la adevarata lor valoare.sunt si dascali excelenti,dar sunt dedicati meseriei si din mana lor ies genii si respect acei profesori.unii parinti nu au pregatirea necesara sa verifice temele elevilor sa vada cata neglijenta si cata superficialitate au unii dascali. sa meraga la munca de jos dupa pregatirea care o au,nu sa si insuseasca un statut social pe care nu il merita.rusineeeeeeeeeeeeee

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei