Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 iul 2012 - Anul XVII, nr. 161 (5066)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aniversare

Spectacol aviatic la împlinirea a 50 de ani de la înfiinţarea aeroportului din Salcea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii vor avea parte la începutul lunii august a.c. de un spectacol aviatic, organizat la Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea. Spectacolul va fi organizat în perioada 4 – 5 august 2012 cu prilejul împlinirii a 50 de ani de la înfiinţarea aeroportului, prilej cu care va fi organizat un miting aerian. Consilierii judeţeni suceveni au aprobat în şedinţa de ieri alocarea unei sume de aproape 150.000 de lei (1,5 miliarde de lei vechi) pentru organizarea evenimentului „50 de ani de la înfiinţarea Aeroportului <Ştefan cel Mare> Suceava”.

„Este un eveniment important pe care trebuie să îl marcăm într-un fel. Practic vor fi două zile de evenimente, acrobaţii şi demonstraţii aeriene. Şi vrem să marcăm cu acest tip de acţiune şi faptul că în curând demarăm procedura de execuţie a lucrărilor de modernizarea a aeroportului”, a declarat preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor.

El a arătat că manifestările care vor avea loc la împlinirea a 50 de ani de la înfiinţarea aeroportului din Salcea vor fi organizate împreună cu Ministerul Apărării Naţionale, cu Aeroclubul României, Clubul de aeromodelism şi cu Asociaţia Naţională a Proprietarilor de Aeronave Ultrauşoare din România.

La mitingul aerian de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” vor participa două aeronave militare, şase aparate de zbor puse la dispoziţie de Asociaţia Naţională a Proprietarilor de Aeronave Ultrauşoare din România, precum şi 11 aeronave, un balon cu aer cald şi planoare de la Aeroclubul României. De asemenea, sucevenii vor avea parte şi de o demonstraţie a paraşutiştilor de la Aeroclubul României, precum şi de acrobaţii cu moto-parapanta.

În cadrul aceluiaşi eveniment vor fi organizate şi expoziţii cu aparate de zbor şi cu maşini, precum şi concerte de muzică.

Reamintim că pe data de 1 iunie 1962 a fost efectuată prima cursă aeriană, pe ruta Suceava – Bucureşti, primul avion care a decolat de pe aeroportul din Salcea având 40 de pasageri, iar preţul unui bilet a fost de 17,4 lei. La acel moment pista aeroportului era înierbată, iar aerogara se afla într-o baracă, pe locul actualului aeroclub. Pista aeroportului din Salcea a fost betonată în anul 1967, iar ulterior, între anii 1980 şi 1982, a fost construită actuala aerogară

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacol aviatic la împlinirea a 50 de ani de la înfiinţarea aeroportului din Salcea.
 Vizualizări articol: 836 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 6 voturi
Spectacol aviatic la împlinirea a 50 de ani de la înfiinţarea aeroportului din Salcea4.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei