Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 iul 2012 - Anul XVII, nr. 161 (5066)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din Grecia

Moaşte ale Sfântului Andrei Criteanul de la Mitilini, la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Moaşte ale Sfântului Andrei Criteanul de la Mitilini vor fi aduse din Grecia la Biserica Sfântul Ilie din Fălticeni, în seara zilei de joi, 19 iulie. Racla cu părticele din moaştele Sfântului Andrei Criteanul va fi întâmpinată de un sobor de preoţi şi va fi aşezată într-un loc special amenajat din curtea bisericii.

Preotul Tudor Neculau, de la Biserica Sf. Ilie, ne-a spus: „Urmând firul unei tradiţii luminoase prilejuite de serbarea hramului Bisericii Sf. Ilie din Fălticeni, şi anul acesta se vor aduce aici sfinte moaşte pentru a binecuvânta credinţa şi evlavia credincioşilor. Prin grija părintească a Înalt Preasfinţitului Pimen, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, şi prin râvna deosebită a Înalt Preasfinţitului Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului, vor sosi la Biserica Sf. Ilie, pe data de 19 iulie, moaştele Sfântului Andrei Criteanul, autorul Canonului celui Mare, cel care a rămas în istoria Bisericii drept unul dintre cei mai însemnaţi imonografi creştini şi o figură luminoasă a liricii creştine. Închinarea la moaştele acestui mare dascăl al rugăciunii va fi un moment luminos, care va puncta istoria spirituală şi culturală a comunităţii fălticenene”.

Credincioşii îl vor putea cinsti pe Sfântul Andrei Criteanul prin slujbele ce se vor oficia la Biserica Sfântul Ilie, începând din seara zilei de joi, 19 iulie, şi continuând în ziua sărbătoririi Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, cu o procesiune religioasă cu sfintele moaşte ale Sfântului Andrei Criteanul şi ale Sfinţilor Epictet şi Astion pe traseul Biserica Sf. Ilie – Biserica Adormirea Maicii Domnului – Primărie – Catedrala Ortodoxă - Biserica Sf. Ilie.

După cum am aflat de la preotul paroh Ionel Marian, ca şi în anii precedenţi, în dreptul Spitalului Municipal din Fălticeni se vor rosti rugăciuni pentru cei bolnavi, la Biserica Adormirea Maicii Domnului, preoţii participanţi la procesiune se vor ruga pentru toţi locuitorii oraşului, iar la Catedrala Învierea Domnului, vor fi rostite rugăciuni pentru cei adormiţi. 

 

Slujbă arhierească de pomenire a personalităţilor culturale fălticenene

Sâmbătă, 21 iulie, la Biserica cu hramul Sfântul Ilie, va avea loc o slujbă arhierească de pomenire a eroilor fălticeneni, a personalităţilor culturale fălticenene şi a ctitorilor bisericii, oficiată de ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, urmată de o procesiune religioasă în jurul Bisericii cu hramul Sfântul Ilie, cu intrarea Sfintelor Moaşte în biserică.

 

Andrei Criteanul, un mare episcop misionar

Ştiind că cinstirea sfintelor moaşte este act integrant al cinstirii sfinţilor, credincioşii fălticeneni sunt chemaţi să-şi aducă prinosul lor de dragoste şi recunoştinţă faţă de sfinţii lui Dumnezeu, modele de viaţă creştină şi mijlocitori înaintea Stăpânului ceresc. Credincioşii dornici de trăire şi simţire duhovnicească sunt invitaţi să se împărtăşească din bucuria spirituală a comuniunii liturgice, ocazionate de slujbele care se vor oficia în perioada 19-21 iulie la Biserica Sf. Ilie”, a precizat preotul Tudor Neculau.

Părticelele din moaştele Sfinţilor Epictet şi Astion au fost dăruite în urmă cu şase ani de Înalt Preasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, cu prilejul hramului bisericii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moaşte ale Sfântului Andrei Criteanul de la Mitilini, la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1695 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moaşte ale Sfântului Andrei Criteanul de la Mitilini, la Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei