Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 iul 2012 - Anul XVII, nr. 161 (5066)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Accident grav

Impact teribil pentru pasagerii unei Dacii, după ce şoferul a oprit într-o zonă cu vizibilitate redusă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Două femei şi un bărbat au ajuns la „Urgenţele” Spitalului Judeţean, ieri-după amiază, după un grav accident produs în comuna Adâncata. Şoferul unei Dacii 1310 a oprit într-o zonă cu linie continuă şi cu vizibilitate redusă, fiind lovit violent din spate de o autoutilitară Mercedes 207. O femeie în vârstă de 45 de ani, pasageră în Dacie, a intrat în stop cardio-respirator la puţin timp după accident, însă, din fericire, a putut fi resuscitată.

 

Dacia, aruncată pe sens opus, cu partea din spate complet contorsionată

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 14.30, pe DN 29A, pe raza satului Adâncata.

Şoferul Daciei 1310, Petru Serediuc, din satul Slobozia, comuna Zvoriştea, se îndrepta dinspre Suceava spre localitatea de domiciliu. El a oprit la un moment dat pe dreapta pentru a lăsa o tânără în faţa casei, însă nu a ieşit în afara carosabilului. Mai mult, zona în care a staţionat este prevăzută cu linie continuă, şoferul care venea din spate, Petru Alemnăriţei, din Vârfu Câmpului – Botoşani, la volanul autoutilitarei Mercedes 207, având vizibilitate redusă într-o zonă de urcare şi apoi de coborâre. Şoferul din Botoşani a frânat mai bine de 20 de metri, însă nu a reuşit să oprească la timp, izbind violent Dacia 1310. Dacia a fost aruncată la câţiva metri distanţă, pe sens opus, partea din spate a maşinii fiind complet contorsionată.

 

Martor: “Am găsit o doamnă din Dacie căreia îi curgea sânge din gură şi o bunică, lângă ea, care plângea...”

Un martor ajuns în scurt timp la faţa locului cu o maşină, Didi Giurcă, a declarat: „Am ajuns, cred, la un minut de la impact. Am găsit o doamnă din Dacie căreia îi curgea sânge din gură şi o bunică, mama sa, lângă ea, care plângea... Am sunat şi eu la 112 să vină salvarea mai repede. Cred că, cu un minut înainte să vină salvarea, femeia rănită grav şi-a pierdut pulsul”.

Într-adevăr, femeia pasageră în Dacie, în vârstă de 45 de ani, aflată pe bancheta din spate, a intrat în stop cardio-respirator, personalul medical ajuns la faţa locului reuşind să o resusciteze şi să o transporte în viaţă la Spitalul Judeţean Suceava. La spital a mai ajuns şi bătrână de 78 de ani, mama femeii care a fost la un pas de deces, şi ea pasageră în Dacie, şi un bărbat din autoutilitară, care se afla în dreapta şoferului.

 

Şoferul Daciei 1310 dă vina pe viteza celui care venea din spate

Şoferul Daciei 1310, Petru Serediuc, a dat vina pe şoferul Mercedesului, care ar fi avut viteză excesivă.

Petru Serediuc a declarat: „Am semnalizat, m-am oprit pe dreapta şi m-am trezit cu o lovitură puternică din spate. Eram în maşină cu trei femei, am fost cu o bătrână la policlinică, la Suceava, şi mergeam cu ele acasă. El (n.r. - şoferul autoutilitarei Mercedes 207) avea viteză, se vede după frână ce viteză a avut”.

Poliţia a demarat o anchetă la faţa locului, însă cercetarea preliminară nu a stabilit clar a cui a fost vina. Este probabil să se stabilească o culpă comună, şoferul Daciei 1310 oprind neregulamentar, iar cel din spate având probabil o viteză peste limita legală. Viteza va putea fi stabilită însă numai în urma unei expertize de specialitate.         

 

Şoferul din Botoşani a explicat de ce nu a putut evita impactul

Petru Alemnăriţei, şoferul din Botoşani care a izbit violent Dacia, a explicat de ce nu a mai putut evita impactul: „Coboram, aveam în jur de 50-53 de kilometri la oră şi dintr-o dată şoferul Daciei a oprit brusc în faţă, să dea jos o fată, cred. Din sens opus venea o maşină cu viteză şi el era în bandă, pe linie continuă, nu am avut ce face. Poate dacă era altfel, îl evitam, dar nu am avut cum, dacă trăgeam stânga mă buşeam cu maşina care venea din faţă”.

Ambii şoferi au fost verificaţi cu etilotestul, rezultând alcoolemie 0. Conform procedurilor, au fost duşi apoi la Spitalul Judeţean, unde li s-au recoltat probe biologice de sânge. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Impact teribil pentru pasagerii unei Dacii, după ce şoferul a oprit într-o zonă cu vizibilitate redusă.
 Vizualizări articol: 1440 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Impact teribil pentru pasagerii unei Dacii, după ce şoferul a oprit într-o zonă cu vizibilitate redusă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Inconstient trimis de
(13 iul 2012, 12:04:42
Vezi ca ai masina in spate si opresti brusc in fata lui ...Soferii astia de 100 de ani te omoara, dupa parerea lor toti trebuie sa le faca loc. Uite ca nu tot timpul se intampla asa.
2.   Funny trimis de
(13 iul 2012, 12:40:28
uitati va si voi parca suntem in preistorie,la ce drumuri,ce autovehicule,bine ca avem camere video HD
3.   Inconstient trimis de
(13 iul 2012, 13:41:33
cum poti sa zici ca a oprit brusc in fata ta si nu ai avut timp sa il eviti si dupa zici ca l-ai vaz tarziu cu portiera deschisa ,de ce nu zici ca aveai vreo 90 km la ora ,la 15 metri de frana nu cred ca aveai 53 la ora findca te opreai in maxim 5 metri sunt si eu sofer si stiu ,a fost si greseala la soferul cu dacia ca nu a tras pe margine.
3.1  RE: Inconstient trimis de
(13 iul 2012, 19:00:15
Pai tu esti sofer de ala de dumineca care depaseste tirul la 100 km/h si apoi franeaza brusc in fata lui ca e indicator de localitate cu 50 km/h.Cum sa opresti in 5 m la 53 km/h si mai ales la coborare ? Esti penibil. Locul unde s-a podus accidentul e cu panta destul de mare la coborare iar masina este o utilitara care daca avea si ceva incarcatura nici nu e de mirare lungime franei pe asfalt.Vina principala o are cel cu dacia daca a oprin brusc si apoi cel din spate ca nu a tinut o distanta corespunzatoare fata de cel din fata .
4.   Chiar asa trimis de
(14 iul 2012, 09:03:50
Stimabile GYGEL,...locul impactului este cel din imagine si te intreb -UNDE I PANTA CEA MARE ? ,locul este in apropierea scolii,iar acolo este un panou cu o restrictie de viteza...urcate in masina si vezi locurile draga ???apoi vorbeste,...amandoi sunt vinovati-politia va stabili exact ,sau aproape exact ce s-.a intamplat acolo.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei