Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 iul 2012 - Anul XVII, nr. 151 (5056)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cazuri speciale

Bacalaureat pe patul de spital sau la izolare, cu mască şi mănuşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima probă scrisă a examenului de bacalaureat din acest an, cea la limba şi literatura română, va fi dată în condiţii speciale de 11 absolvenţi de liceu din judeţul Suceava. Unul dintre ei, un absolvent de clasa a XII-a de la Solca, va susţine proba scrisă la limba română în spital la Rădăuţi, unde se află internat de săptămâna trecută. Absolventul a fost înjunghiat de către un coleg, chiar în faţa şcolii, când ieşea de la proba de competenţe lingvistice din cadrul bacalaureatului. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Suceava (IŞJ), Laura Hacman a declarat că „elevul va da examenul de la spital, cu o comisie specială care se va deplasa acolo, conform metodologiei de examen”.

 

Un candidat cu meningită

Un alt caz special al acestei prime probe scrise de la bacalaureat este cel al unui absolvent bolnav de meningită. Absolventul se află internat la Spitalul Judeţean Suceava, însă medicii i-au aprobat să meargă la şcoală şi să dea examenul. Laura Hacman a declarat că „elevul va susţine proba la Colegiul Tehnic <Alexandru Ioan Cuza> din Suceava şi va da proba singur în clasă, izolat, supravegheat de o comisie specială şi de camerele video”. Atât absolventul, cât şi supraveghetorii acestuia vor purta, pe toată perioada derulării probei, mască pe faţă şi mănuşi.

Nouă absolvenţi de clasa a XII-a de la Grupul Şcolar Bivolărie vor susţine bacalaureatul tot în condiţii speciale. Aceştia sunt cu deficienţe de auz şi de vorbire şi vor da examenul în săli separate, cu interpret mimico-gestual.

Peste 6.000 de candidaţi din judeţ susţin astăzi prima probă scrisă, la limba şi literatura română, în 15 centre de evaluare, toate sălile în care se dă examen fiind dotate cu camere video de supraveghere a candidaţilor.

 

Mâine are loc proba scrisă la limba maternă

Conform datelor transmise de Inspectoratul Şcolar Suceava (IŞJ), proba de astăzi va fi susţinută de 6.209 absolvenţi de liceu. Cea de-a doua probă scrisă, proba la limba maternă, va avea loc pe 3 iulie. Este pentru prima dată când în judeţ se susţine această probă, iar la examen vor participa 17 absolvenţi, care vor da examen la limba ucraineană.

Pe 4 iulie va avea loc proba obligatorie a profilului, iar cei 6.384 de absolvenţi care s-au înscris la această probă vor da examen fie la matematică, fie la istorie, în funcţie de specializarea absolvită. Cei mai mulţi dintre candidaţi, 4.835, vor da examenul la matematică, în timp ce proba la istorie va fi susţinută de 1.549 de candidaţi.

Ultima probă din cadrul bacalaureatului va avea loc pe 6 iulie, când 6.235 de absolvenţi de liceu din judeţul Suceava vor da examen la una din următoarele materii: fizică, chimie, biologie, geografie, logică şi argumentare, psihologie, economie, filosofie, sociologie şi informatică. Aceasta este proba obligatorie la o altă disciplină decât cea din aria curriculară a profilului. Cei mai mulţi candidaţi, 2347, au optat pentru geografie. Logică şi argumentare este disciplina cu cel mai mic număr de concurenţi, şi anume 30 de candidaţi.  

Primele rezultate ale examenului de bacalaureat, înainte de contestaţii, se vor afişa pe 8 iulie. Contestaţiile vor putea fi depuse o zi mai târziu, pe 9 iulie, între orele 8:00-12:00. Lucrările contestate vor fi corectate între 10 şi 12 iulie, iar pe 13 iulie se vor afişa rezultatele finale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bacalaureat pe patul de spital sau la izolare, cu mască şi mănuşi.
 Vizualizări articol: 825 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bacalaureat pe patul de spital sau la izolare, cu mască şi mănuşi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei