Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 iun 2012 - Anul XVII, nr. 143 (5048)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ceremonie de învestire

Ion Lungu a preluat cel de-al treilea mandat de primar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Noii membri ai Consiliului Local Suceava s-au întrunit ieri pentru prima dată, pentru a fi validaţi în funcţie şi a depune jurământul în calitate de consilieri locali. Aceeaşi procedură a fost aplicată şi în cazul lui Ion Lungu, care a avut de optat între funcţia de consilier local sau cea de primar al municipiului Suceava.

La ceremonia de validare a noului Consiliu Local şi la cea de preluare a celui de-al treilea mandat de primar de către Ion Lungu au fost prezente înalte oficialităţi judeţene, începând cu reprezentanţii Guvernului în teritoriu – prefectul Florin Sinescu şi subprefectul Constantin Harasim, preşedintele ales al Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, deputaţii suceveni Ioan Bălan şi Dan Gospodaru, precum şi Vasile Ilie, care mai ocupa încă funcţia de vicepreşedinte al CJ Suceava.

Abia după ce Ion Lungu şi-a exprimat clar opţiunea pentru funcţia de primar au putut să fie validaţi noii membri ai Consiliului Local Suceava, în număr de 23, din care 12 sunt reprezentanţi ai USL, zece ai PDL şi unul al PP-DD.

Pe rând, Alexandru Băişanu, Tiberius Brădăţan, Corneliu Vornicu, Eugen Girigan, Vasile Mocanu, Cornel Grosar, Ovidiu Doroftei, Gavril Vîrvara, Andrei Păduraru, Geniloni Sfeclă, Dan Roibu, Ovidiu Donţu, Lucian Harşovschi, Viorel Seredenciuc, Gheorghe Onofrei, Vasile Monacu, Liviu Cîrlan, Adrian Timofi Ciobanu, Cristian Creţu, Niculai Barbă, Costel Tătaranu, Daniel Ungurian şi Adrian Arămescu au depus apoi jurământul, cu mâna pe Biblie.

Ceremonia de învestire a primarului Ion Lungu a avut loc după ce preşedinta Judecătoriei Suceava, Mărioara Ignat, a dat citire sentinţei civile prin care sunt validate alegerile şi atribuirea funcţiei de primar.

Purtând cocarda de primar, în culorile drapelului României, Ion Lungu a depus jurământul de credinţă: “Jur să respect constituţia şi legile ţării şi să fac cu bună credinţă tot ce-mi stă în puterile şi priceperea mea pentru binele locuitorilor municipiului Suceava. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”.

La eveniment au fost prezenţi şi membrii familiei primarului Ion Lungu, care s-au aşezat în spatele acestuia, pe scaunele alocate spectatorilor şedinţelor de CL.

Ceremonia de învestire a fost încheiată de preşedintele de şedinţă, Ovidiu Donţu: „Având în vedere că domnul Lungu Ioan a depus jurământul, îl declar învestit primar al municipiului Suceava”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ion Lungu a preluat cel de-al treilea mandat de primar.
 Vizualizări articol: 1127 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 7 voturi
Ion Lungu a preluat cel de-al treilea mandat de primar3.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   FELICITARI USL trimis de
(22 iun 2012, 12:17:10
Felicitari USL pentru investitura consiliului local si a viceprimarilor USL la Primaria Suceava.Speram ca d-nul Lungu sa intre cumva in rezonanta cu politicile USL,desi nu prea vad cum.
1.1  RE: FELICITARI USL trimis de
(22 iun 2012, 13:38:31
Ei, lasă-mă, bre Radule, bre! Nu mai zi, bre... Şi cam ce politici USL ar putea aplica orice primar din ţara asta, fie el şi Primar USL, cu Consiliu Local USL?
Să vedem şi noi, ăştia, care încă nu ne-am luminat cum trebe' în ceea ce priveşte politicile USL la nivel de Primării.
Că la nivel de ţară, deja ne-am lămurit cât de profesionişti sunt cei de la USL, cu tot cu prim-ministrul lor în frunte!!! Şi când te gândeşti că se lăudau că aveau guvernul din umbră gata pregătit să intre în pâine, de îndată ce ar fi preluat puterea! Cel mai cinstit guvern din istoria României de după Revoluţie!!!
Şi când colo, ce să vezi? Ministrul desemnat la Educaţie, d-na Corina Dumitrescu retrasă pentru acuzaţii de plagiat (furt intelectual) şi completarea greşită a CV-ului şi apoi la câteva zile după învestirea în funcţie a d-lui Ioan Mang, tot la Educaţie (atenţie!!!), s-a văzut nevoit prim-ministrul să-i ceară să demisioneze şi el, tot pentru aceeaşi infracţiune!! Plagiat!!
Apoi, a venit şi demisia din acest super Guvern şi a domnului Mircea Diaconu, găsit incompatibil şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România. Pentru că era senator şi a fost în acelaşi timp vreme de trei ani în această situaţie director al Teatrului Nottara din Capitală. Aşa că a avut două lefuri de la stat. Ca să vezi!
Şi în fine, bomba, bombelor, acuzaţia de plagiat venită din afară de data asta la adresa chiar a primului ministru!!!
Reviste şi ziare prestigioase, cum ar fi Nature din Marea Britanie, sau Frankfurter Allgemeine Zeitung din Germania, ştirea făcând ocolul pământului în 24 ore în toată mass-media!!!
Eh, să te văd eu atunci, măi Radu lu' mămica ce vei mai zice, dacă şi prim ministrul va fi nevoit să-şi dea demisia, iar acest Guvern al ruşinii naţionale va cădea!
2.   Mult succes USL trimis de
(22 iun 2012, 13:06:50
IN SFARSIT DUPA LUNGI ASTEPTARI.....putem sa ne mandrim si noi cu niste conducatori ai judetului capabili sa produca multe realizari pt acest judet .FELICITARI USL PT CA NE-ATI REDAT SPERANTA SA FIM MANDRII CA FACEM PARTE DIN ACEST JUDET ,iar legat de dl Lungu ,..poate acum ca s-a debarasat de "colonelul"Flutur,sa puna umarul cu totii la schimarea acestui minunat judet.va multumesc
3.   Oameni competenti care sa se implice in refacere trimis de
(22 iun 2012, 14:01:21
Dl Primar,
....Avem nevoie de oameni competenti care sa se implice in refacerea orasului !

De gindit si de elaborat un plan de perspectiva privind schimbarea aspectului actual al Sucevei intr-unul civilizat si cu personalitate.
Cum ar fi spre exemplu:
- o pista moderna pentru ciclisti, delimitata de trotuar si de strada, si care sa cuprinda intreg municipiul si imprejurimile lui. Ce este in prezent este o bataie de joc! Este o improvizatie, care deranjeaza pietonii, are marcaje desuete, empirice, duce la accidente, deci ceva nefunctional.
-toate trotuarele sa fie modernizate si sa fie lasate spatii pentru locuri de verdeata si flori.
3.1  RE: Oameni competenti care sa se implice in refacere trimis de
(22 iun 2012, 14:02:49
-Schimbati gustul apei cu clor in Sv.! Tratati apa potabila cu hipoclorit de sodiu in loc de clor. Hipocloritul de sodiu este mai eficient în combaterea microflorei patogene, distruge viruşii, germenii, inclusiv microbacteriile de tuberculoză şi hepatită. Tratarea reprezintă un procentaj nesemnificativ în calculul de tarif fata de clor.
-cablurile RDS sa fie coborite de pe stilpi, ca arata groaznic.
-Sa nu se mai ridice constructii, de nici o destinatie, decit la periferia orasului si peste tot, oriunde se poate, chiar si intre blocuri, sa fie amenajate terenuri de joaca, terenuri de volei, tenis, mini fotbal pentru tineri, etc
-Multe parcuri si miniparcuri cu verdeata si flori, cosuri de gunoi la fiecare stilp, banci peste tot in oras, copaci, arbusti plantati peste tot, WC-uri, etc.
-De realizat prin mass-media locala emisiuni educative cu continut special, centrate pe trezirea si educarea spiritului civic al sucevenilor, care trebuie sa invete sa se comporte si sa pastreze curatenia orasului nostru,etc

-Orasul trebuie personalizat, iar asta cade in atributiile unui colectiv de arhitecti, selectati in urma unui concurs, oameni de valoare, de buna credinta, cu simt artistic si patriotism local.

- Sa se inteleaga odata ca aceste probleme se rezolva cu profesionalism si competenta si nu dupa ureche, de catre cei din conducere, care umbla numai dupa capatuiala, intrecindu-se in hotie si lichelism
3.2  RE: Oameni competenti care sa se implice in refacere trimis de
(22 iun 2012, 15:39:24
Laatu, tu crezi ca SV e vreo metrop'ola in America!? Lasand gluma la o parte, ideile tale sunt bune dar trebuie vointa politica impreuna cu un cadru legal restrictiv si bine pus la punct. Avand in vedere harababura legislativa din acest moment, e foarte posibil ca cele enumerate de tine sa se intample la Paste. Pastele Cailor, evident. Salutari!
3.3  RE: Oameni competenti care sa se implice in refacere trimis de
(22 iun 2012, 18:22:50
BMICK,

Domnule, sa inteleg ca cei din strainatate sunt idealisti?
Numai trecind granita si intrind in Ungaria, vad tot ce am enumerat mai sus, plus altele care de acum tin de lux.

RADUMAMII ,
ma bucur pentru sustinerea ideii de a ne fi mai bine si placut in orasul nostru!
4.   SI CU TOATE ASTEA trimis de
(22 iun 2012, 14:29:33
Da,aceste chestii de plagiat si incompatibilitati sunt chestii uluitor de grave fata de coruptia generalizata,de contractele baietilor destepti din energie,de sifonarea sutelor de milioane de euro de TVR,de lucrarile finantate de ministerul dezvoltarii cum ar fi parcuri la tara,parcuri in paduri,stadioane in panta,telegondole,de salariile enorme ale celor din institutiile bugetare si ale celor de la drumuri nationale,de numirea parlamentarilor PDL si ziaristilor probasescu ca si colonei in MAPN.Si totusi Ponta va merge la consiliul europei si basescu va fi suspendat.
4.1  RE: SI CU TOATE ASTEA trimis de
(23 iun 2012, 16:52:29
Asadar accepti ca astia de-i sustii cu ardoare sunt niste plagiatori ordinari.
Acum sa mor daca nu-mi pare rau ca nu m-am apucat de un doctorat daca tot este permis plagiatul.

Ma asteptam ca, in toti acesti ani cat ati stat in opozitie, ati avut toata vremea sa va puneti la punct in absolut toate privintele. Se pare ca nu a fost decat gargara.

Apropos, cei din PNL vor sa adopte toata "floarea cea vestita" a PDL-ului? Sau au de gand sa se mai si opreasca?
5.   INTELEG IN MARE SA ZICEM trimis de
(22 iun 2012, 15:37:35
Referitor la comentariile in general ale casalotului.Inteleg ca suntem pe baricade diferite si ca intre noi exista confruntari de idei.Dar de aici pana a folosi un limbaj indecent ,trivial si vulgar nu mi se pare corect.Dar probabil acest lucru face parte din profilul moral al unui PDL-ist.sa jigneasca in loc sa combata civilizat .
6.   IDEI FOARTE BUNE trimis de
(22 iun 2012, 16:38:29
Ideile tale sunt foarte bune Laatu.Referitor la clorul care se foloseste in Europa si fluorul care se foloseste in USA ele sunt si cancerigene.
7.   Pu,pu,pu,lingi mereu... trimis de
(23 iun 2012, 20:44:19
Ce sa mai zici...fara comentarii,de sus pana jos numai pupincuristi.Grea boala.Avem in traista,nu avem in traista, pupam coururi.Mai cu CURaj tovarasi,va miscati anemic!Wax!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei