Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 iun 2012 - Anul XVII, nr. 143 (5048)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Vacanţă în siguranţă”

Poliţia organizează întâlniri cu elevii şi tabere de vară, pentru prevenirea delicvenţei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

În condiţiile în care vacanţa de vară este foarte aproape, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava a demarat campania „Vacanţă în siguranţă”, printre altele fiind organizate întâlniri cu elevii şi tabere de vară în care se va pune accent de educaţie şi pe prevenirea infracţiunilor comise de tineri. În această săptămână, ultima din anul şcolar, poliţiştii au programat peste o sută de întâlniri cu elevii în unităţile de învăţământ, acţiunile vizând tinerii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani.

Inspectorul Ionuţ Epureanu, coordonatorul Compartimentului de analiză şi prevenire a criminalităţii din cadrul IPJ Suceava, a precizat că „ulterior, în prima săptămână a vacanţei de vară, vor fi organizate întâlniri cu tineri, dar şi cu organizaţiile şi asociaţiile nonguvernamentale în vederea desfăşurării unor activităţi constructive de petrecere a timpului liber pe perioada vacanţei de vară. Până în prezent, IPJ Suceava a stabilit deja organizarea unei  tabere de vară la Ciocăneşti, în parteneriat cu Romanian Children House Foundation, dar şi a două şcoli de vară pentru adulţi şi copii în parteneriat cu Asociaţia Educatorilor Suceveni”.    

Cu sprijinul unor parteneri ai poliţiei au fost editate fly-ere şi afişe care vor fi utilizate în cadrul activităţilor preventive ce vor viza delicvenţa juvenilă, dispariţiile de minori, pornografia infantilă pe internet, dar şi siguranţa rutieră.

În privinţa faptelor cu violenţă în şcoli, în primele cinci luni ale anului în judeţ au fost înregistrate 16 evenimente în cadrul unităţilor de învăţământ, plus altele trei în zona adiacentă a acestora cu implicarea elevilor.

Inspectorul de poliţie a mai precizat că statisticile arată că cei mai vulnerabili sunt tinerii care abandonează şcoala şi cei care au probleme grave în familie, până la comportamentul deviant mai fiind doar un pas. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia organizează întâlniri cu elevii şi tabere de vară, pentru prevenirea delicvenţei.
 Vizualizări articol: 813 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţia organizează întâlniri cu elevii şi tabere de vară, pentru prevenirea delicvenţei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei