Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 iun 2012 - Anul XVII, nr. 143 (5048)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Regionalizare

Ponta: ”Din 2014 trebuie să avem regiuni”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Regionalizarea României se va produce de la 1 ianuarie 2014, a anunţat ieri, la Suceava, primul-ministru, Victor Ponta. Ponta a declarat că intenţia Uniunii Social Liberale este aceea de a păstra actualele regiuni de dezvoltare, în număr de opt, dar a precizat că propunerea nu este bătută în cuie. „Dacă va exista o altă propunere mai bună negociată cu celelalte forţe politice, o vom lua în considerare”, a spus Ponta.

El a adăugat că judeţele nu vor fi desfiinţate. „Din 2014 trebuie să avem regiuni cu preşedinte, cu Consiliu Regional, cu foarte multe atribuţii de la Guvernul central, dar înainte în 2013 vom introduce acest lucru în Constituţie. Imediat după alegerile parlamentare, în viitorul Guvern nu va mai fi ministru al Afacerilor europene, ci ministru pentru fonduri europene, care va strânge sub autoritatea sa directă autorităţile de management şi organismele intermediare, pentru că acum sunt răspândite pe la şapte ministere, sunt în 50 de locuri şi nu reuşim într-o lună să reparăm ce s-a stricat în atâţia ani. Ne pregătim pentru 1 ianuarie 2014 învăţând din tot ceea ce nu a mers bine în acest buget 2007-20013 şi sperăm că o să fim nu pe ultimul loc, ca acum, la gradul de absorbţie al fondurilor europene, ci undeva pe primele locuri. Am discutat cu primul-ministru polonez,  am cerut asistenţă tehnică, am discutat cu cancelarul Austriei, care ne va sprijini pentru creşterea gradului de absorbţie, şi sunt convins că putem şi noi să facem”, a declarat Victor Ponta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: ”Din 2014 trebuie să avem regiuni”.
 Vizualizări articol: 874 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 12 voturi
Ponta: ”Din 2014 trebuie să avem regiuni”3.2512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(22 iun 2012, 11:39:02
I-a auzi manca-ti-as ce zice Ponta! Da acum un an de zile cand voiau astia de la PD-L sa faca treaba asta ati sarit ca arsi, ca asa ceva e inadmisibil, ca nu se poate!!
Nesimtitilor!
2.   Tonta trimis de
(22 iun 2012, 12:05:03
De ce tac pensionaii care l-au votat, dupa ce" guvernul cel mai cinstit " le-a taiat biletele la tratament pe tot restul anului ?????
3.   VICTOR PONTA??UN MARE CARACTER!!! trimis de
(22 iun 2012, 12:08:28
FELICITARI SUCCES IN TOT CE ISI PROPUNE!!!!UN TANAR FFF INTELIGENT SI UN MARE OM POLITIC DE VIITOR IN ROMANIA!!!!TRAIASCA PSD UL!!!!!!!!
3.1  RE: VICTOR PONTA??UN MARE CARACTER!!! trimis de
(23 iun 2012, 00:01:59
Banuiesc ca esti sarcastic.......nu?confused
4.   Ponta si reforma!!! trimis de
(22 iun 2012, 12:35:46
D-le ponta, aveti obligatia morala sa indreptati ce-au stricat predecesorii vostri...la guvernare, mai precis....Cozmanca!
Desfiintati comunele... abuziv...constituite , desfiintati comunele sub 5.000 de locuitori, formati zonele in jurul oraselor mici ori a comunelor ff populate si asa se vor pute crea, aproba si finanta proiecte de interes public... Cu un calcul sumar numai : la o comuna de 3000 de locuitori: 13 consilieri locali, primar, viceprimar , sefi servicii, sefi compartiment..
Toate salariile acestora.inseamna pe putin...100%bugetul local, plus subventiile de la bugetul de stat. Asta inseamna...apropae o gradinita construita pe an, o sala de sport...pe an...si n km de drumuri asfaltate...pe an. Cine are urechi ...sa auda...cine ..nu...!
5.   O MICA RECTIFICARE trimis de
(22 iun 2012, 12:47:25
Cineva spunea ca PDL voia sa faca exact treaba asta.Eroare.PDL voia sa desfiinteze judetele si sa faca in loc regiuni.Deci urma ca sucevenii pentru orice act ,buletin,pasaport ,etc trebuiau sa mearga la Iasi.Plus ca formarea acestor regiuni avea o conotatie directa cu dorintele ungurilor referitoare la Tinutul secuiesc.Si cu alegerile electorale pentru a creste procentele PDL.
5.1  RE: O MICA RECTIFICARE trimis de
(23 iun 2012, 00:04:55
Ai auzit-o si tu pe asta ca trebuie sa te duci la Iasi pt. buletine si pasapoarte?=))) Esti penibil. Se desfiinteaza judetele, nu primariile, politia etc. Vai de capu tau.
6.   FELICITARI USL!! trimis de
(22 iun 2012, 13:21:41
Multa bafta in realizarea tuturor obiectivelor ,Ponta&Antonescu multa sanatate si putere de munca ,scapati tara ne jefuitori care ne-au adus in ultimul hal ,pedepsitii pe toti cei care si-au batut joc de oameni si de tara ,a-ti putea incepe chiar de la dl "colonel" flutur ,el e "caracatita" din acest judet care a supt toate resursele judetului.
7.   Ba, MORISCA NU SE INVARTE PENTRU ROMANI. trimis de
(22 iun 2012, 18:41:26
Daca esti mai destep decat base, dezbina tara asta exact ca sefu`. Redefineste regiunile istorice Moldova, Ardealul si Tara Romanasca si gata. Un guvernator pentru fiecare, un sungur presedinte, ca la americani, dar te rog sa aplici dreptul onglo-saxon, nu cea roman. Nu doi ani cu suspendarea ci cumularea tuturor pedepselor. Fost procuror care vinde o tara. Halal justitie.
8.   COMPLETARE trimis de
(23 iun 2012, 00:04:32
BULIBASA DE LA SOROCA,AR PUTE FI UN BUN SEF DE REGIUNE!!!
9.   INTREBARE LA COMPLETARE trimis de
(23 iun 2012, 00:14:17
CE DIFERENTA VEDETI,INTRE UNGURI SI SOVIETICI???[IN AFARA DE LIMBA]
ACELEASI,, APUCTURI FINE'',CAND E VORBA DE OCUPATIE.
SI-AU INGRADIT HECTARE INTREGI DE TEREN,AU DEFRISAT SUTE DE HECTARE DE PADURE
[FARA SA PLANTEZE UN SINGUR PUIET],AU ,,CRONCANIT'' LA SECU-KGB-TOATE ABERATIILE CU ,,INFLORITURI'',SI TOTUSI II VEZI IN CONSILII LOCALE,ASA SEMI-ANALFABETI CUM SUNT,CA MAI VAND CE A RAMAS,CA PE MOSTENIREA PRIMITA DE LA MUMA-SA,DACA O O FI AVUT ASA CEVA.
DESTEAPTA-TE ROMANE!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei