Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 iun 2012 - Anul XVII, nr. 143 (5048)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Suceava

Afacerist cu apartamente la mansarde, urmărit penal pentru o evaziune de 256.000 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un tânăr din municipiul Suceava, care a construit şi apoi a vândut mai multe apartamente obţinute prin mansardarea planşeurilor unor blocuri, este urmărit penal pentru o evaziune fiscală de 256.000 de lei, constând în TVA, doar o mică parte din prejudiciu fiind recuperat până acum.

Conform unui comunicat al poliţiei, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a confirmat rezoluţia de începere a urmăririi penale faţă de Vasile Pascari, în vârstă de 26 de ani, el fiind acuzat că s-a sustras de la plata TVA datorată pentru efectuarea a 13 tranzacţii imobiliare cu apartamente. Conform anchetatorilor, tânărul „nu s-a înregistrat ca plătitor de TVA deşi a obţinut venituri cu caracter de continuitate a căror valoare a depăşit plafonul impus de Codul Fiscal, prin ascunderea sursei impozabile.

După calculele efectuate de inspectorii Direcţiei Generale de Finanţe Publice Suceava a rezultat că prejudiciul creat se ridică la 256.070 de lei, constând în TVA, din care până în prezent a fost recuperată suma de 44.154 de lei.    

„Cercetările continuă în vedere soluţionării procedurale şi recuperării integrale a prejudiciului”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Inspectorii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice au demarat încă din 2010 verificări privind proiecte imobiliare înregistrate pe persoană fizică pentru a evita plata TVA la vânzarea locuinţe. Au fost vizaţi atât cei care au construit blocuri de locuinţe dar şi cei care au făcut mansarde sau locuinţe individuale. Inspectorii de finanţe publice i-au căutat pe cei care au făcut mai mult de cinci tranzacţii imobiliare în decursul unui an de zile şi care au obligaţia plăţii TVA.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Afacerist cu apartamente la mansarde, urmărit penal pentru o evaziune de 256.000 de lei.
 Vizualizări articol: 1011 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Afacerist cu apartamente la mansarde, urmărit penal pentru o evaziune de 256.000 de lei4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   A trimis de
(22 iun 2012, 13:19:17
Un smecheras care stia foarte bine ceea ce face si mai era si sustinut de stimabila doamna notar public Negura ! Eu am fost clientul lui , am cumparat casa de la el , am avut un termen stabilit nu l-a respectat , doamna notar mana-n mana cu el , ne ruga sa ajungem la o intelegere ! Mi-a cerut contravaloarea TVA-ului chiar in biroul doamnei notar !!! Este un nenorocit , o jigodie care merita s trebuie pedepsita !!! Nici macar nu mi-a mai terminat de izolat un perete deoarece nu vrea sa le dea oamenilor bani pe izolatie . Probleme pe care acest om le face tuturor clientilor sai sunt multe si foarte diversificate . Eu personal m-am adresat si la Protectia consumatorului . I-am dat omului TVA-UL si el nesimtitul si macar nu era declarat platitor de TVA ! Oricum omul are relatii peste tot si la Primarie si la banci si peste tot ..asa ca ... totul va fi usor usor uitat de autoritati , ca de vorba aia toti suntem oameni si suntem supusi greselilor , iar banul are mai mare forta si putere decat legea !!!
2.   Deschide ochii trimis de
(22 iun 2012, 18:42:03
vezi ca fabulezi tare ...este vorba despre plata TVA-ului calculat in anul 2008 si 2009 cand tranzactiile s-au facut de pe persoana fizica...fara ca sa fie o lege clara in care prevedea faptul ca esti obligat sa te declari platitor de TVA ca persoana fizica. Ulterior ei au dat o lege, cu aplicabilitate retroactiva, prin care toti care au facut tranzactii imobiliare (ex. Negoita, Becali ) trebuiau sa plateasca TVA-ul necolectat anterior. Tranzactia facuta cu Costel a fost facuta in anul 2010 sau 2011, imobilul fiind vandut de pe societate, astfel colectandu-se acel TVA.
Referitor la acele acuzatii ca nu s-au finalizat lucrarile de izolatie, problema aparea din cauza vecinilor care nu au permis montarea schelei pe terasa blocului.
Mentionez faptul ca acest proces cu Administratia fiscala se va definitiva si vom demonstra nevinovatia acestui inculpat, urmand ca toti cei care prejudiciaza imaginea personala a acestuia va plati ulterior.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei