Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 iun 2012 - Anul XVII, nr. 128 (5033)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tragedie cu trei morţi, între care şi o tânără suceveancă, la o fermă din Botoşani

Ceea ce trebuia să fie o duminică liniştită, la iarbă verde, între prieteni, s-a transformat într-o tragedie. Trei persoane au murit, iar o alta se află la Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoşani, după ce s-au intoxicat cu o substanţă necunoscută într-un beci.

Cele patru persoane, doi soţi, veniţi de la Bucureşti pentru petrecerea de 20 de ani de la terminarea liceului şi un alt cuplu ce urma să se căsătorească, împreună cu alţi prieteni, se aflau la o fermă de pui din Orăşeni Deal.

La un moment dat, unul dintre cei aflaţi la grătar, Eduard G. de 37 de ani, proprietarul fermei, a decis să coboare într-un beci aflat sub ferma de pui, unde erau păstrate şi băuturile alcoolice. Pentru că nu s-a mai întors, prietena lui, Alina B. de 33 de ani din Suceava, a plecat după el să vadă de ce întârzie. Cum însă nici ea nu a mai revenit la petrecere, un alt bărbat, Alexandru R. de 38 de ani, a coborât în beci. Toţi trei au căzut seceraţi chiar în gura beciului. Amalia, soţia ultimului bărbat, în vârstă de 29 de ani, a intrat şi ea, însă din fericire, unul dintre bărbaţii rămaşi la suprafaţă a reuşit să o scoată afară, în stare de inconştienţă însă. Imediat acesta a cerut ajutor la 112, la faţa locului ajungând trei echipaje de la Ambulanţă, un echipaj SMURD, dar şi echipaje de intervenţii ale pompierilor.

Un pompier, echipat cu mască de oxigen, a coborât în beci şi le-a scos pe cele trei persoane, care erau căzute una peste alta, chiar lângă scară. Acestea au fost preluate imediat de echipajele medicale.

„Cadrele medicale au început manevrele de resuscitare imediat după scoaterea din pivniţă a celor trei persoane, ulterior acestea fiind transportate la Spitalul Judeţean”, a declarat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani.  

 

Resuscitare fără rezultat

Dacă pentru Alina B. şi Eduard G. nu s-a mai putut face nimic, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate mai bine de o oră şi în ambulanţe şi în Urgenţe, ambii fiind prea afectaţi de noxele din beci, unuia dintre bărbaţi, lui Alexandru R. medicii au reuşit să-i restabilească pulsul în ambulanţă, predându-l la spital cu semne vitale. „Din păcate şi pacientul adus la spital a decedat la scurt timp după internarea la reanimare. Organele interne au fost mult prea afectate pentru a se mai putea face ceva, suferind un edem pulmonar toxic”, a precizat un asistent din cadrul Unităţii de Primire Urgenţe. Cea de-a patra persoană căzută în beci, Amalia R. a fost internată la spital, potrivit medicilor fiind stabilă şi în afara oricărui pericol.

Două dintre persoanele care au decedat, cele care formau un cuplu ce urma să se căsătorească, se aflau la fermă însoţiţi de copii. Proprietarul fermei, se afla acolo alături de copilul său în vârstă de nouă ani, iar prietena lui era însoţită de fiica sa în vârstă de 12 ani.

 

Cauze căutate de specialişti

Mai multe echipaje de poliţişti au ajuns la locul tragediei, alături de specialiştii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) care au încercat să determine ce gaz i-a ucis pe cei trei. La ieşirea din fermă, specialiştii APM au refuzat să se pronunţe. La Orăşeni Deal a fost şi un echipaj de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, cu o autospecială de cercetare Chimică, Biologică, Radiologică şi Nucleară (CBRN), care a fost folosită pentru captarea gazelor şi pentru a se stabili ulterior conţinutul atmosferic al încăperii unde au murit cei trei. Potrivit primelor informaţii, este posibil ca infiltraţiile de la găinaţul păsărilor din fermă să fi produs o acumulare de gaze, printre care amoniac şi monoxid de carbon.

 

Tudor CHIRIAC

tchiriac@monitorulbt.ro

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tragedie cu trei morţi, între care şi o tânără suceveancă, la o fermă din Botoşani.
 Vizualizări articol: 716 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Tragedie cu trei morţi, între care şi o tânără suceveancă, la o fermă din Botoşani3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei