Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 iun 2012 - Anul XVII, nr. 128 (5033)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Amicale, şi-atât

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suntem în plin sezon de amicale. De fapt, sezonul ia sfârşit astăzi, cel puţin pentru echipele europene care răspoimâine încep competiţia pentru care au disputat chiar aceste amicale de pregătire. Rezultatele au fost dintre cele mai bizare cu putinţă, de la Germania – Elveţia 3-5, până la Elveţia – România 0-1, la doar trei zile distanţă. Din punerea cap la cap a acestor două scoruri, nouă (şi numai nouă!) ne-ar putea rezulta năstruşnica idee că România e de n+1 (1 e ăla din meciul cu elveţienii!) ori mai bună decât Germania. Chestie oarecum eronată, din motivele pe care le bănuiţi. Am văzut şi eu câteva din aceste meciuri amicale. În afară de noi, zău că nu le ia nimeni în serios. Există însă şi aici o explicaţie logică: ceilalţi sunt prinşi cu jocurile oficiale, cu calificările pe la mondiale şi europene, lucruri străine nouă, cărora ne mai rămâne doar să ne concentrăm pe amicale. Unde, cu siguranţă, ne aflăm în Top 10 mondial, cam pe unde ne aflam la oficiale în urmă cu vreo 15 ani. Revin la ideea de bază: i-am văzut cu vreo săptămână şi ceva în urmă pe olandezi pierzând acasă un amical mai degrabă hazliu decât încrâncenat, cam în felul în care şi nemţii au pierdut în faţa Elveţiei. Tot cam pe atunci, Franţa a fost condusă (acasă!) de Islanda cu 2-0. Prin minutul 80 a luat treaba în serios şi a înscris repede de 3 ori. Aici e şi o chestiune de abordare a jocului: unii antrenori preferă să înceapă jocul cu echipa de bază, cea preconizată să intre pe teren la primul joc de la europene, în timp ce alţii încep cu rezervele, lăsându-i pe titularii, şi aşa epuizaţi de competiţiile interne şi de cupele europene, să se odihnească pe bancă, introducându-i spre sfârşitul partidelor, aşa, de o dezmorţeală... De aici rezultă scorurile aproape neverosimile. Aşa se explică, de pildă, de ce Spania a fost alaltăieri egala... Chinei (!) preţ de vreo 85 de minute. Crede însă cineva că într-o competiţie oficială China ar fi plecat la pauză fără vreo 3 bucăţi în aţe? Tot alaltăieri, şi în continuarea aceleiaşi idei, Mexic a zdrobit... Brazilia! La ea acasă! Nici nu-ncepuse bine meciul, că se şi făcuse de 0-1, printr-o execuţie de vis a unui mexican ca toţi mexicanii: mic, nervos, tehnic. Brazilienii mi s-au părut mai degrabă că încercau niscai scheme în premieră, plus una de conjunctură: încercau să-şi ferească picioarele de intrările la rupere ale mexicanilor. Pe Neymar l-au tăvălit de vreo 15 ori, cu bonus un cap în gură prin minutul 75. Bravo, Mexic! Dar n-o da peste ei Brazilia la Mondial?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amicale, şi-atât.
 Vizualizări articol: 863 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Amicale, şi-atât5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei