Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 iun 2012 - Anul XVII, nr. 128 (5033)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   17 imagini |   ø fişiere video

Vernisaj

„Micii Picasso”, la City Gallery

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Micii Picasso”, copiii talentaţi care pictează sub îndrumarea artistei plastice sucevene Puşa Pîslaru, au întâmpinat Ziua Internaţională a Copilului cu o expoziţie organizată pe simezele City Gallery, din incinta Shopping City Suceava.

 

245 de lucrări realizate de 46 de copii

Expoziţia, al cărei vernisaj s-a conturat ca un veritabil fashion show (copiii prezentându-se în ţinute cu care puteau defila pe podiumul prezentărilor de modă), etalează 245 de lucrări (cele mai multe dintre ele realizate cu culori de ulei sau acryl) realizate de 46 de copii, cu vârste cuprinse între 6 şi 17 ani.

Din tablourile cu forme diverse (pătrate, dreptunghiulare, triunghiulare sau hexagonale), cu o cromatică optimistă, din care se auzea parcă zumzetul albinelor, fâlfâitul aripilor de păsări, mieunatul pisoilor şi lătratul vesel al căţeilor, lucrări ca nişte ferestre din care ieşeau fluturi şi iepuraşi, păuni şi delfini, se revărsau către public pâraie cu ape repezi şi se unduiau câmpuri nesfârşite cu flori.

 

Copii care, prin intermediul picturii, „trăiesc într-o lume de vis”

Lucrările unor copii, aşa cum a spus la vernisaj artista plastică Puşa Pîslaru, „care fac parte dintr-o generaţie frumoasă, care au o imaginaţie bogată”, copii care, prin intermediul picturii, „trăiesc într-o lume de vis”.

Copii isteţi, inventivi, neinhibaţi, care s-au întrecut să vină la microfon pentru a se prezenta şi a-şi expune impresiile şi care i-au mulţumit Puşei Pîslaru pentru răbdarea cu care i-a învăţat să picteze, să combine culorile, să-şi transpună pe pânză simţirile. Susţinuţi de părinţi şi bunici (care au fost mai mulţi şi mai emoţionaţi decât expozanţii), copiii, care, aşa cum a remarcat Puşa Pîslaru, „le-au deschis celor dragi inimile” prin bucuria manifestată, au gustat cu satisfacţie evenimentul.

 

Un catalog în care fiecare participant are „medalionul” său ilustrat

L-au gustat la figurat şi la propriu, pentru că părinţii şi câţiva sponsori le-au oferit copiilor dulciuri şi băuturi răcoritoare, cu care au „udat” catalogul expoziţiei, catalog pe care Puşa Pîslaru l-a dăruit fiecărui copil expozant, un album consistent (100 de pagini), în care fiecare participant are „medalionul” său ilustrat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Micii Picasso”, la City Gallery.
 Vizualizări articol: 1381 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Micii Picasso”, la City Gallery5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei