Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 iun 2012 - Anul XVII, nr. 128 (5033)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Unic în România

La Siret s-a deschis ieri un modern spital de psihiatrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un modern spital de psihiatrie a fost inaugurat ieri la Siret. Investiţia a costat 75 de miliarde de lei vechi, mai exact construcţia propriu-zisă plus branşamentele, la care se adaugă alte câteva zeci de mii de euro, bani proveniţi din donaţii, sponsorizări şi surse proprii ale spitalului, şi care vor fi folosiţi pentru dotările interioare. O clădire similară cu cea din centrul oraşului Siret este aproape de finalizare şi pe strada Transilvaniei. Potrivit lui Tiberiu Rotaru, directorul Spitalului de Psihiatrie Cronici Siret, lucrările sunt finalizate în proporţie de 80-85%, iar în funcţie de fondurile care se vor aloca, se va şti când va putea fi inaugurată şi clădirea de pe strada Transilvaniei. În noul spital dat în folosinţă ieri se vor muta 60 de persoane internate la Spitalul de Psihiatrie din Siret, iar celelalte 60 de persoane vor părăsi vechiul sediu imediat ce clădirea din strada Transilvaniei va fi total funcţională.

 

Primarul din Siret: „Acest spital este ca un copil de suflet”

Dacă la tăierea panglicii inaugurale nu a avut emoţii prea mari, sentimentele l-au copleşit pe Adrian Popoiu, primarul din Siret, când a fost invitat să vorbească despre această investiţie. Fost „slujbaş” al Spitalului de Psihiatrie, aşa cum singur s-a caracterizat, Adrian Popoiu s-a declarat extrem de legat sufleteşte de acest proiect pe care l-a început în urmă cu şapte ani. „Pentru mine, acest spital este ca un copil de suflet. De aceea şi acţiunea de astăzi (n.a. – ieri) este una de suflet şi nu una politică. Mă bucur că am reuşit să inaugurăm acest spital, şi pe această cale vreau să mulţumesc tuturor celor care s-au implicat financiar şi nu numai, începând cu fundaţiile umanitare, personalul spitalului şi reprezentanţii Centrului Naţional de Sănătate Mintală”, a spus primarul din Siret.

Aceeaşi opinie a avut-o şi directorul Tiberiu Rotaru: „Nu e o clădire făcută din cărămizi, ci din dragoste şi dintr-o lecţie de demnitate”.

 

Primul proiect de acest gen din România

La inaugurarea de ieri a participat şi Ileana Botezat Antonescu, directoarea Centrului de Sănătate Mintală din România. Aceasta a mărturisit că a sprijinit acest proiect de la bun început şi a menţionat că este primul de acest gen finalizat în ţară. „E un moment special, pentru că puţine spitale de psihiatrie s-au construit în România. Standardele de aici sunt foarte bune şi sper ca în scurt timp să fie deschisă şi cealaltă clădire a Spitalului de Psihiatrie din Siret”, a precizat Ileana Botezat Antonescu.

Felicitări pentru acest proiect au fost adresate şi de subprefectul Constantin Harasim, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Ludovic Abiţei, şi preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Suceava, Cristi Bleorţu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Siret s-a deschis ieri un modern spital de psihiatrie.
 Vizualizări articol: 1536 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 22 voturi
La Siret s-a deschis ieri un modern spital de psihiatrie4.9522

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   INTREBARE trimis de
( 5 iun 2012, 17:14:47
A SE INTREBA MILITIENII SI JANDARMII MONTANI CE STIU DESPRE ACETOCIANHIDRINA ,,DISPSRUTA'' IN 2005????
DACA NU PE FOSTUL MINISTRU AL AGRICULTURII SI A APELOR SI AL PADURILOR,SI AL PASUNILOR SI A AERULUI POLUAT!!!HMMM!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei