Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 mai 2012 - Anul XVII, nr. 112 (5017)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Premieră

Vasile Astărăstoae va prezida conferinţa “Zilele Medicale ale Sucevei”, organizată de medicii din judeţ săptămâna viitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. dr. Vasile Astărăstoae, va fi prezent săptămâna viitoare la Suceava pentru a prezida cel mai important eveniment medical organizat de Colegiul Judeţean al Medicilor (CJM) în acest an, şi anume conferinţa „Zilele Medicale ale Sucevei”. Evenimentul reprezintă o premieră pentru Suceava şi include manifestări la care medici de toate specialităţile sunt invitaţi să comunice şi să prezinte lucrări ştiinţifice.

Conferinţa a cărei temă este „Sănătatea Vârstnicului. Actualităţi Medicale” va avea loc în perioada 24 – 26 mai, iar laeveniment sunt aşteptaţi 350 de invitaţi - factori de decizie din sistem, conferenţiari, medici din toate domeniile, reprezentanţi ai unor firme de medicamente.

“Dorim ca această întâlnire să fie una reprezentativă pentru întreg corpul medical care îşi desfăşoară activitatea în judeţ, ceea ce înseamnă aproximativ 900 de medici”, a arătat dr. Sorin Hîncu.

 

350 de participanţi la conferinţa “Zilele Medicale ale Sucevei”

La conferinţă vor fi prezenţi atât medici din Suceava, cât şi din alte judeţe, precum Iaşi, Bacău, Botoşani, Hunedoara, şi Bucureşti, care vor dezbate subiecte legate de calitatea vieţii la vârsta a treia din domenii medicale ca psihiatrie, cardiologie, urologie, oncologie, reumatologie, urgenţă, medicină de laborator, oftalmologie, chirurgie.

„Ne-am inspirat din sloganul de anul acesta al Zilei Mondiale a Sănătăţii, care este legat de îmbătrânire şi sănătate. Motivaţia a fost că populaţia globului suferă o îmbătrânire prin faptul că natalitatea scade, în timp ce durata de viaţă se prelungeşte. Ca atare, populaţia în vârstă trebuie să fie aptă pentru a se implica cu mai multă vigoare în viaţa socială, economică. Şi atunci, trebuie să fie sănătoasă. Este un şir de acţiuni menite să ducă la o îmbunătăţire a sistemului sanitar pe linia asigurării sănătăţii vârstnicului”, a explicat dr. Irina Badrajan, secretarul CJM Suceava.

Prezenţa la Suceava, săptămâna viitoare, a preşedintelui CMR, cu ocazia conferinţei cu tema „Sănătatea Vârstnicului. Actualităţi Medicale”, care va reuni 350 de participanţi, a creat oportunitatea organizării unui alt eveniment medical important. Este vorba de şedinţa Consiliului Naţional al Colegiului Medicilor din România, care va fi susţinută la Suceava de prof. dr. Vasile Astărăstoae, în cursul zilei de miercuri, 23 mai, şi care va cuprinde o conferinţă de presă, dar şi o dezbatere pe tema problemelor cu care se confruntă medicii din sistem. Dezbaterea de la Suceava este prima de acest gen dintr-o serie pe care CMR o va mai organiza în acest an la Constanţa, Timişoara şi Cluj-Napoca.

 

Ministrul Vasile Cepoi, invitat la manifestările ştiinţifice medicale

Preşedintele Colegiului Judeţean al Medicilor Suceava, dr. Sorin Hîncu, a adăugat: „Dezbaterea este organizată sub titlul <Respectă-ţi medicul> şi va aborda subiecte ca migraţia medicilor, atât la nivel naţional cât şi local, şi condiţia medicului din România. La discuţii sunt invitaţi să participe şefii Direcţiei de Sănătate Publică, Casei de Asigurări de Sănătate, managerii de spitale, şefii de secţii, medici de toate specialităţile. Vor fi dezbătute şi aspecte legate de noua Lege a Sănătăţii”.

Seria manifestărilor ştiinţifice medicale organizate la Suceava săptămâna viitoare s-ar putea bucura şi de prezenţa noului ministru al Sănătăţii, Vasile Cepoi, care a fost invitat să participe la lucrări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vasile Astărăstoae va prezida conferinţa “Zilele Medicale ale Sucevei”, organizată de medicii din judeţ săptămâna viitoare.
 Vizualizări articol: 1249 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Vasile Astărăstoae va prezida conferinţa “Zilele Medicale ale Sucevei”, organizată de medicii din judeţ săptămâna viitoare4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei