Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 mai 2012 - Anul XVII, nr. 112 (5017)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După modernizare

Esplanada Casei de Cultură Suceava va purta numele Piaţa „Ştefan cel Mare şi Sfânt”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zona centrală a municipiului Suceava, mai exact esplanada Casei de Cultură Suceava şi zona modernizată de la suprafaţa parcărilor subterane, va purta numele domnitorului moldovean Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat ieri că la finalizarea lucrărilor de modernizare a zonei centrale vrea ca această zonă să poarte numele Piaţa „Ştefan cel Mare şi Sfânt”.

“Sunt toate şansele ca până la finele anului această piaţă să fie finalizată şi sunt convins că va ieşi o lucrare de calitate, care ca oferi sucevenilor un loc plăcut de promenadă. Ca atare, am iniţiat un proiect, pe care l-am înaintat Direcţiei pentru Atribuirea de Denumiri a Judeţului Suceava, pentru a da pieţei din zona centrală numele Piaţa <Ştefan cel Mare şi Sfânt>, având în vedere că acesta este cel mai mare român al tuturor timpurilor”, a declarat ieri primarul Ion Lungu.

Piaţa „Ştefan cel Mare şi Sfânt va “comunica” vizual cu statuia lui Ştefan cel Mare şi cu Cetatea de Scaun, în acest scop urmând să fie îndepărtat zilele următoare şi totemul publicitar al celor de la McDonald’s, de la intersecţia străzii Nicolae Bălcescu cu Ana Ipătescu.

Edilul sucevean s-a arătat mulţumit de evoluţia lucrărilor şi de modul în care arată prima porţiune pietonală modernizată, cea care face legătura între străzile Nicolae Bălcescu şi Curtea Domnească:

“Pe zi ce trece, proiectul de modernizare a zonei centrale prinde contur tot mai mult. La pavajul pietonal s-a făcut o lucrare de bună calitate, iar după finalizarea jardinierelor de flori a ieşit o esplanadă foarte frumoasă”.

Odată cu finalizarea lucrărilor de modernizare a zonei centrale, circulaţia rutieră pe strada Ştefan cel Mare va fi blocată, iar pentru desfăşurarea anumitor evenimente va putea fi blocată circulaţia şi pe strada Nicolae Bălcescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Esplanada Casei de Cultură Suceava va purta numele Piaţa „Ştefan cel Mare şi Sfânt”.
 Vizualizări articol: 1347 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Esplanada Casei de Cultură Suceava va purta numele Piaţa „Ştefan cel Mare şi Sfânt”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Naspa trimis de
(17 mai 2012, 11:15:11
Este o nedreptate! Numele Esplanadei trebuia sa fie "Gheorghe Flutur cel Mare si Sfant" ! Sa vedeti ce scandal va iesi cand va afla!
2.   M-aţi înebunit cu nea Fane Babanul trimis de
(17 mai 2012, 12:26:43
peste tot numai nea Fane Babanul: aeroport, piaţă, străzi în fiecare oraş din judeţ, etc. totul trebuie botezat şi "brenduit" după numele ilustrului nostru înaintaş. dar când s-o legaliza prostituţia, cel mai tare bordel din târg cred că o să se cheme tot "Ştefan cel Mare şi Sfânt" că să ne aducă aminte şi despre faptele de vitejie din aşternuturi ale răposatului, nu?
3.   Stefan cel Mare si Sfant defineste Suceava trimis de
(17 mai 2012, 12:48:52
Gasesc ca este un nume foarte potrivit pentru centrul orasului, pentru ca identitatea orasului este asimilata foarte mult cu persoana domnitorului Stefan.Pentru foarte multa lume daca nu cumva pentru o majoritate covarsitoare , atunci cand spui Suceava automat spui Stefan cel mare si Sfant.
Ma bucur ca proiectele acestui primar chiar se pot constata in realitate, nu doar pe hartie si ii doresc mult succes in continuare, iar in viitorul mandat Suceava sa fie un oras de nivel european.Faptele nu vorbele definesc un om, iar lungu s-a tinut atat de cuvant dar mai ales de Fapte!
3.1  RE: Stefan cel Mare si Sfant defineste Suceava trimis de
(17 mai 2012, 13:49:33
mai ia o pauză cu limba aia de pe dosul prelipcanului.
Chiar pe esplanada Casei de Cultură se afla statuia lui Petru Muşat. Prima arestare documentară a Sucevei a fost în timpul domniei sale, fiind şi cel care a adus Muşatinii în fruntea Moldovei. Deasemenea lui i se atribuie construirea Cetăţii de Scaun. Aşa că nepotul să mai aştepte puţin, că prea l-au glorificat pe la toate colţurile. Mintea gângâitului de Lungu nu putea gândi ceva original şi nici sufleori de serviciu n-au fost pe fază, aşa că-i dă înainte cu nea Fane că prinde oricum la prostime.
4.   SHOPENHAUER SI COMUNICAREA trimis de
(17 mai 2012, 13:53:48
Cat de sfant a fost Stefan doar Raresoaia stie.Dar altceva m-a urcat pe culmile admiratiei."Piaţa „Ştefan cel Mare şi Sfânt va “comunica” vizual cu statuia lui Ştefan cel Mare şi cu Cetatea de Scaun"Cata profunzime filozofica.Exhaustivul tasneste din aceasta fraza epocala si ne trimite in dogmatismul transcomunicarii si transfigurarii afective si transcedentale.Stand in piata si privind la cetate si statuie simtim cum vibram cu universul si cu calea lactee.OH unde esti Shopenhauer???

4.1  RE: SHOPENHAUER SI COMUNICAREA trimis de
(17 mai 2012, 14:11:07
zi sărut mâna că nu ia trecut prin cap să comunice cu telegondola piaţa cu cetatea, fraiere postac uslaş. şi atunci îţi săreau şi ţie din creieri toate impresiile filozofice la câţi bani trebuiau îngropaţi pentru treaba asta, fiindcă tot prelipcanul o să iasă primar. sper că ai înţeles că nici ai tăi nu fug mai departe de colţul blocului.
5.   La ce echipă... trimis de
(17 mai 2012, 14:30:55
... de „folbal” joacă Arthur SCHOPENHAUER ?
rolling on the floorrolling on the floorrolling on the floor
6.   BUNA IDEEA CU TELEGONDOLA trimis de
(17 mai 2012, 14:53:18
Excelenta ideea si productiva in sensul parandalatului.Telegondola ar putea merge intre piata si statuie prin comunicare telepatica sau pe lumina lanternei,ca in banc:Stăteau la spitalul de nebuni doi sus pe acoperiş. Plănuiau ei să evadeze, dar nu aveau cum să coboare pe partea cealaltă. Se caută ei ce se caută prin buzunare; nimic. Pînă la urmă găsesc o lanternă aruncată pe acoperiş. Unul dintre ei spune:
- Fii atent. Eu aprind lanterna, iar tu te cobori frumuşel pe rază în jos.
Da’ zice celălalt:
- Ce, mă crezi nebun, să stingi lanterna şi să cad?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei