Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 mai 2012 - Anul XVII, nr. 112 (5017)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Denunţ la şpagă

Un poliţist şi-a anunţat şefii prin sms că i s-a oferit o „ciocolată” de 1.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus zilele trecute trimiterea în judecată a unui afacerist din oraşul Vicovu de Sus, Constantin Cârstean, acuzat că i-a oferit o „ciocolată” de 1.000 de euro unui poliţist, pentru a-l ajuta să scape basma curată în urma unui control la societăţile sale, care au ca obiect de activitate prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos.

Toată povestea s-a petrecut spre sfârşitul lunii ianuarie a acestui an, când o echipă formată din doi poliţişti de la Biroul Combatere Delicte Silvice şi specialişti ai Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare (ITRSV) au făcut verificări la societăţile lui Cârstean.

Pe timpul controlului, afaceristul l-a luat deoparte pe unul dintre poliţişti şi i-a promis suma de 1.000 de euro, pentru a-i spune dinainte rezultatul inventarierii materialului lemnos şi a-l corela cu datele din evidenţele scriptice.

Deşi refuzat, Constantin Cârstean a insistat să-l corupă pe poliţist, moment în care acesta a denunţat totul şi le-a trimis un sms şefilor săi: „Mi-a oferit Cârstean 1.000 de euro să-i spun stocurile”.

Flagrantul a fost organizat a doua zi (pe 27 ianuarie) în sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, fiind înregistrat audio-video.

„Cât o ieşit?”, a întrebat afaceristul. „Cu ce te ajută pe matale?”,  întreabă poliţistul. „Na, da zic o ţâră să ştiu cât îs de aproape de nivel”, răspunde Cârstean, referindu-se la evidenţa scriptică a materialului lemnos, după care precizează: „Şi vă spun sincer, am aici o ciocolată”. „Am 1.000 de euro pentru dumneavoastră aicea, faceţi să iasă bine”, a aşezat Cârstean un plic pe biroul poliţistului.

La scurt timp după acel moment au intervenit poliţiştii Anticorupţie, care l-au reţinut pe Cârstean şi l-au dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Audiat de procurori, afaceristul din Vicovu de Sus şi-a recunoscut fapta: „au fost situaţii în care cele două firme au vândut material lemnos şi fără acte şi au fost situaţii în care m-am aprovizionat fictiv cu material lemnos”.

Constantin Cârstean a fost trimis în judecată pentru dare de mită.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un poliţist şi-a anunţat şefii prin sms că i s-a oferit o „ciocolată” de 1.000 de euro.
 Vizualizări articol: 763 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.77/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 31 voturi
Un poliţist şi-a anunţat şefii prin sms că i s-a oferit o „ciocolată” de 1.000 de euro4.8531

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Da ... trimis de
(17 mai 2012, 12:37:27
Uite ca nu toti politistii din Romania sunt corupti.
2.   HMMMMMMMMMMMM trimis de
(17 mai 2012, 20:26:37
POATE I A DAT PREA PUTIN..PARODIE..............JA REPORTAJ LA CATA MAFIE ESTE IN JUDETUL ASTA SUPER CORUPT...
3.   Gafa trimis de
(18 mai 2012, 03:13:24
A fost o neintelegere dintre politistul trimis pe teren si sefii lui. Telefoanele amandorura erau supravegheate. Omul din teren trebuia sa recurga la celalalt mijloc de comunicare, pentru a-si anunta seful la cat a ajuns negocierea.
4.   Comentariu trimis de
(18 mai 2012, 14:54:05
da a fost prea putin,la cata mita au dat ei,numai ca sa inchida gurile la politisti,dar acuma li s-a infundat cu toate! au falsificat avizele au facut mizerii in toate hartiile ,astia se numesc penticostali ,astia sunt gunoaie,rebuturile societatii!!!mizerabilii ce sunt ei,rapanosii!!!sa li se infunde ca au taiat padurea ilegal au fraudat statul.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei