Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 mai 2012 - Anul XVII, nr. 112 (5017)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Ameninţări prin sms

Şeful IPJ Suceava l-a lăsat fără pistol pe un poliţist acuzat că îşi terorizează soţia şi copiii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un poliţist sucevean acuzat de soţia sa că i-a trimis zeci de mesaje pe telefonul mobil, prin care o ameninţă atât pe ea, cât şi pe cei doi copii minori ai lor, a fost lăsat fără pistol de şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ, care i-a suspendat dreptul de a purta armamentul din dotare.

Reacţia şefului IPJ Suceava vine după terifiantul caz Vlădan, agentul de poliţie care la începutul lunii martie a acestui an a împuşcat opt persoane într-un coafor din Capitală, omorând două dintre victime, una dintre persoanele decedate fiind soţia celui care a apăsat pe trăgaci.

 

„Mi-au dat şi copiii mesaje, că tatăl lor umblă prin casă cu cuţitul, îi ameninţă, spunându-le că îi omoară…”

Adriana (34 de ani) şi Vasile Juravle (42 de ani), din Brodina, au fost căsătoriţi vreme de 18 ani şi au împreună doi copii minori, un băiat şi o fată, în vârstă de 14, respectiv 12 ani.

În luna august a anului trecut, femeia a plecat la muncă în Germania, iar de aici a început scandalul, soţul susţinând că a aflat în ultima clipă de intenţiile sale şi nu a fost de acord, acuzând-o pe aceasta că l-a înşelat.

De cealaltă parte, Adriana Juravle susţine că la îndemnul soţului ei s-a dus în Germania şi că, la câteva zile după ce a plecat în străinătate, au început certurile dintre cei doi şi s-a ajuns la divorţ. A urmat apoi avalanşa de telefoane şi sms-uri de ameninţare. “Că mă omoară, că mă mutilează în fel şi chip, că-mi scoate ochii, că vor rămâne copiii ai nimănui”, povesteşte cu lacrimi în ochi Adriana Juravle.

Iniţial, copiii au rămas la tatăl lor, însă, spune femeia, au trăit clipe de coşmar: „Mi-au dat şi copiii mesaje, că tatăl lor umblă prin casă cu cuţitul, îi ameninţă spunându-le că îi omoară… i-a luat în pod, sub pretextul că o să le arate ceva. A legat un cablu de o grindă sus şi a spus că după ce-i omoară pe ei, el acolo se va spânzura. Copiii plângeau, erau distruşi complet, mi-au trimis şi un mesaj că băiatului de frică i s-a făcut rău”.

 

„A spus că mă împuşcă într-o mână, apoi în cealaltă, şi apoi în picioare, după care se împuşcă şi el”

Adriana Juravle povesteşte că atunci când instanţa i-a încredinţat copiii, soţul ei i-a lăsat pe aceştia lângă cimitirul din Sadău, la mai bine de un kilometru distanţă de locuinţa părinţilor ei.

Femeia a povestit un alt episod dramatic. “Mi-a trimis un sms: <Care ţi-e mai drag dintre copii>, iar apoi m-a sunat şi mi-a spus că ăla care mi-e mai drag, pe ăla îl va tăia primul. A spus că după ce îşi va face treaba, se va sinucide şi el, trimiţându-mi un mesaj că se va spânzura”.

Adriana Juravle mărturiseşte că a fost ameninţată şi cu pistolul de către soţul ei. S-a întâmplat în urmă cu aproape un an: “Ne-am certat, a scos pistolul din rastel şi m-a ameninţat. Am ieşit în curte, iar el, în prezenţa copiilor, a spus că mă împuşcă într-o mână, apoi în cealaltă, şi apoi în picioare, după care se împuşcă şi el”.

 

Ce scria în mesaje

Adriana Juravle citeşte câteva dintre mesajele pe care le-a primit de la cel căruia i-a fost soţie vreme de 18 ani: “Jur pe viaţa mea că mă răzbun până la moarte, ce am în plan numai eu ştiu”, “Ştiu eu ce am de făcut, jur pe viaţa mea că nu o să-ţi trebuiască nimic… sunt foarte hotărât şi nu mai am ce pierde”, “Nu o să aibă parte nimeni de tine, jur pe viaţa mea”, “Am să te las în viaţă, dar nu cum eşti”, “Până nu mă răzbun de moarte nu mă las. Jur pe Sfânta Cruce…”.

Adriana Juravle citeşte şi un mesaj trimis de Vasile Juravle băiatului lor: “Cum arde lumina lumânării aşa să ardă sufletul de amar şi supărare celui ce mi-a făcut reclamaţii şi-mi doreşte numai rău, carnea să se topească de pe el cum se topeşte lumânarea în candelă pentru tot răul pe care mi l-a dorit”.

 

Protecţia Copilului, implicată în scandalul dintre cei doi soţi

Scandalul dintre soţii Juravle a ajuns şi la Protecţia Copilului, instituţia care a trimis o echipă pentru a sta de vorbă cu cei doi copii.

“Erau bine îngrijiţi, însă puţin speriaţi în acel moment de nişte mesaje ale tatălui, le spunea că nu le va da mâncare, că îi va bate dacă vor spune că îi ameninţă…”, îşi aminteşte Margareta Isăilă, director executiv în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

Margareta Isăilă a precizat că a cerut Primăriei Brodina să monitorizeze cazul şi că va trimite din nou o echipă să evalueze situaţia copiilor în acest moment, după ce-au fost daţi în grija mamei.

 

Poliţistului i s-a retras avizul de poliţie judiciară

Vasile Juravle a refuzat să comenteze acuzaţiile ce i se aduc. “Pentru asta sunt organe abilitate în drept, care îşi fac datoria şi dacă mă găsesc vinovat, voi suporta consecinţele”, a declarat poliţistul.

Vasile Juravle a fost acuzat de un sătean din Arbore, comuna în care a lucrat ca poliţist, că l-a lăsat cu datorii, după ce i-a închiriat casa timp de un an. Săteanul lucra în străinătate şi povesteşte că s-a înţeles cu poliţistul să stea fără nici un leu de chirie. Vasile Juravle a vrut să facă contract de închiriere, pentru a încasa alocaţia oferită de stat poliţiştilor care stau în chirie. Proprietarul a fost de acord, cu condiţia să-i plătească şi impozitele pe chirie.

 „Am început să mă trezesc cu somaţii de plată acasă. Cu tot cu penalizări, suma a ajuns la vreo 14 milioane de lei vechi”, explică Ioan Josan, cel care regretă şi acum că l-a primit pe poliţist în casa sa.

Recent, acelaşi Vasile Juravle a fost amendat de colegii lui şi lăsat fără certificat de înmatriculare, după ce, în urma unei sesizări primite de conducerea IPJ Suceava, s-a constatat faptul că pe geamurile lateral faţă ale maşinii personale a poliţistului, un Audi A4, erau aplicate folii negre.

La propunerea procurorilor, date fiind reclamaţiile împotriva lui Vasile Juravle, acestuia i s-a retras avizul de poliţie judiciară, situaţie în care nu mai are voie să instrumenteze dosare penale.

 

„Bombă” la Parchet: NUP faţă de poliţist 

Adriana Juravle a primit zilele trecute răspunsul la plângerea sa înaintată Parchetului împotriva soţului ei, pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare. Femeia a rămas stupefiată de soluţia procurorilor: neînceperea urmăririi penale faţă de Vasile Juravle.

În actele primite de la Parchet, se arată că poliţistul a recunoscut că şi-a ameninţat soţia, “pe fondul emoţiilor şi al împrejurărilor stresante în care s-a aflat”.

Concluzia procurorului care s-a ocupat de reclamaţia Adrianei Juravle a revoltat-o pe aceasta din urmă: “Din analiza situaţiei existente între cei doi soţi aflaţi în divorţ, la sfârşitul anului 2011, şi a materialului probator administrat în cauză apreciem că atitudinea învinuitului faţă de partea vătămată nu a fost de natură să o alarmeze pe aceasta din urmă în sensul textului incriminator”.

În cursul zilei de ieri, Adriana Juravle a făcut contestaţie la procurorul general al Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, Vasile Mandici, susţinând că se teme pentru viaţa ei, mai ales după ce poliţistul care i-a fost soţ aproape două decenii a scăpat basma curată.

„Cel care îi va da pistolul înapoi să dea în scris că va fi direct răspunzător de viaţa mea, a copiilor şi a familiei mele”, a fost mesajul disperat al femeii către autorităţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful IPJ Suceava l-a lăsat fără pistol pe un poliţist acuzat că îşi terorizează soţia şi copiii.
 Vizualizări articol: 1584 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.72/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 18 voturi
Şeful IPJ Suceava l-a lăsat fără pistol pe un poliţist acuzat că îşi terorizează soţia şi copiii4.7518

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo trimis de
(17 mai 2012, 13:12:58
Bine Todirut, ai procedat cum trebuie fara sa maschezi cazul cum se intampla de obicei cand e vorba de ''organe'' implicate in diverse ...
2.   Bine trimis de
(17 mai 2012, 13:14:04
Acuma si nevastasa cine stie ce poama e, e si prost asta daca la varsta lui plange dupa o parasuta chiar nevastasa fiind, exista divort.
3.   Popsv=AGRAMAT !!! trimis de
(17 mai 2012, 13:23:27
Bre popsv, bre !!! Decat sa planga cititorii vazand cum ai scris nevasta-sa , mai bine te-ai intoarce sa mai faci de cateva ori clasa a II-a . Sau ti-e frica de faptul ca ai putea plange de umilinta ? Rusineeeee !!!
4.   PTR.POPSV trimis de
(17 mai 2012, 13:24:08
Ai copii?
Tine-ti gura!
Cu cine ai facut limba romana la scoala?
of, gramatica asta........
5.   Ce gabor ratat... trimis de
(17 mai 2012, 14:09:49
ce e greu de inteles?se stie ca politaii sunt niste ratati in viata personala mai ales cea sexuala...adik, femeia cauta ceva mai bun..si javra asta nu vrea sa o lase sa isi refaca viata..a facut bine sefu lui k i-a luat pistolul..ca doar curand uremeaza si el....:):):)
6.   Vizitatorule trimis de
(17 mai 2012, 14:47:17
nu in toate cazurile, ii cunosc bine pe amandoi, nu am nimic cu ei dar el este un barbat adevarat, prezentabil respectos si un tata model dar ea este o mare penala o femeie serioasa mama la doi copii nu sta la privat la Hochian si Palea cu bericica in mana si cu trei mucosi dupa ea. Zdreanta tot zdreanta ramane, se lauda prin Brodina ca la dat afara. De unde bun simt la Sadau, pe toti ii reclama nimeni nu poate lua o surcica din padure ca taicasu a doua zi e la ocol . Pazitiva de acesti oameni ca de capuse mortale aveti sanse de supravetuire dar de ei nu .
7.   Spectatorule trimis de
(17 mai 2012, 15:04:05
parerea mea ca ai putina dreptate, ei sunt divortati de anul trecut , el a dat la divort ca am vazut cererea nici decum ea , acesta femeie sa crezut regina in Brodina, era cat un tanc, acuma a ajuns ce si-a dorit , femeia libera si cea buna numai pentru barbati puternici. Nu-mi place de primu ma duc la al doilea, treilea si tot asa , cand nu ma mai baga in seama nimeni ma intorc la primu dar a ratat ocazia ca primul nu o mai primeste , motivil disperari.
8.   Of femeia trimis de
(17 mai 2012, 15:21:45
Dupa fata ei se vede perversitatea si pofta de viata. Omul si-a vazut de viata lui . Saracu a fugit in lume sa scape de traficanti de tigari de-a lui Dabaca . Li s-au terminat bani , de carat tigari nu mai pot ca au fot prinsi si se tem sa nui mai prinda ca fac bulau si acum au inceput sal tortureze sa scoata ceva poate banuti de la el. Procurorii sunt oameni cuminti si dau soluti legale , daca era vinovat era arestat.
9.   Pentru cei ce nu cunosc trimis de
(17 mai 2012, 17:09:49
Cine nu a apucat sa citeasca comentariu anterior care a fost sters, Josan nu e serios deloc , am sai demonstrez ca si pe mine ma tepuit , la toate magazinele are datorie tot se plange ca nu are ce manca ii prosteste pe toti ca ii va plati dupa ce vine din Germania dar in zadar . Ionica Josan, de ce nu-ti platesti datoriile tale , mai ai pretenti la altii ? De bun ce erai au fugit toti de la tine din gazda dupa trei luni Neata valutistu si politistu, cereai bai pentru curent si de la unu si de la altu pentru aceiasi luna, teai dus si la primaru sa ceri . Mi-ai povestit ca te-ai intalnit cu nevasta politistului la Radauti la judecatorie si ea tia zis ca el a dat la divort ca a banuit-o ca a plecat cu altu in Germania, te-a pus ea sa-l urmaresti dar pentru ce ? . Daca erai gospodar nu te lasa nevasta cu 2 copii, a doua din Solca cu o fetita de 4 ani si a treia din Botosana cu un baiat. De asta au spus femeile ca nici de pensie la copii nu le trebuie numai sa nu te vada. Eu nu am auzit nimic rau de acest politist, este un om de omenie si ai cu cine discuta cu tine toata lumea se fereste , ca stie ca numai dupa cerut si prostit umbli. Cand te vad gestionari parca vad garda financiara .
10.   In atentia ocolului silvic trimis de
(17 mai 2012, 17:35:40
Daca tot Dabaca reclama pe toata lumea de ce nu cere si pentru el un control la banzicul lui ca tot lemnul de la Hudema Mihai , mam lui Vergil si strajeni ia furat pentru casa lui Alin. Banzicu la cumparat dar padure de unde ca el are 30 de ari teren de tot ? E in varfu muntelui si nu vede nimeni s-au ca e sifonul lui paduraru Mihai Calancea . Lemn fura din padure pe rupte, tigari cara de Sacalasu geme , avantajul lui ca sta pe deal in padure si langa granita si e mai greu de prins .
11.   Mai mai trimis de
(17 mai 2012, 18:14:18
Daca tot au divortat de ce nu-si da numele sau de domnisoara DABACA, s-au ii este rusine . Mai lasal in pace domnisoara cu doi copii pe politistu Juravle Vasile,nui mai purta si stirbi numele de Juravle , ca nenea Vasilica e prea cuminte si frumos pentru tine . Daca erai cuminte si la locul tau erai si acum cu el dar ti-ai luat adio pentru totdeauna . Sincer sa fiu eu nu as avea curaj sa stau cu asa o femeie , nu stiu ce curaj a avut el . Oana Zavoranu e copil mic in reclamatii pe langa tine . Aviz amatorilor de femei periculoase , daca la facut pe politist pe altu il mananca de viu.
Politistu Juravle e un om puternic cu mare caracter , de un an de zile daca nu a reusit sa scape de cosmar se vede cine e ea, s-au ii duce doru si lipsa sponsorului si a ajuns la disperare, nicidecum nu se teme de moarte ca iam vazut la tribunal cum il sorbea din priviri si el se uita pe geam .
12.   Buni doar de povesti trimis de
(17 mai 2012, 21:31:22
desteptilor care comentati macar sub numele anonime fiti cinstiti si corecti ca pe fata sunteti niste lingai. am lucrat cu curcanul cativa ani si nu tin partea nimanui ca e mult de cand nu am mai vb. cu el dar ...... mai usor cu "omul de caracter si cinstit si .....". sunt multi ani de cand nevasta statea aksa si el cu ..... cea de peste drumul principal. cine stie cunoaste. si sunt multe de zis. intradevar pacat de copii si de 18 ani de casnicie. pacat si de el. era oarecum baiat bun dar pana la laudele din comentarii e mult. cred ca ar fi stat mai bine la frontiera si poate familia nu se destrama. macar era acasa si se distra doar prin brodina. dar nu ajungea vedeta.
13.   Pentru Vasileu trimis de
(17 mai 2012, 22:19:04
Domnule Vasileu, omu cand e tanar poate greseste dar eu de cand il cunosc nu am cei reprosa, baiat bun e si acum . Ea daca tine asa de mult la el se muta la el in Arbore, nu patrula prin Brodina ca o domnisoara de petit. Ea il acuza dar nu si oameni legi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei