Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 mai 2012 - Anul XVII, nr. 112 (5017)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lincu: Poliţiştii, în imposibilitatea de a acţiona la momentul potrivit din cauza lipsei carburantului

Joi, 17 Mai 2012 (20:00:47)

Preşedintele Sindicatului Pro Lex, Vasile Lincu, susţine că poliţiştii se află de multe ori în imposibilitatea de a acţiona la momentul potrivit din cauza lipsei carburantului, susţinând, totodată, că foarte puţine dintre maşinile din dotare sunt în stare de funcţionare.

Preşedintele Sindicatului Poliţiştilor şi Vameşilor Pro Lex, Vasile Lincu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, că lipsa carburantului nu este singura problemă cu care se confruntă poliţiştii, aceştia fiind de multe ori în situaţia de a găsi soluţii imediate pentru a suplini lipsa de dotare, aceste nereguli fiind semnalate ministrului de resort, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Avem probleme la nivelul întregii ţări în ceea ce priveşte logistica necesară pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu, în ceea ce priveşte combustibilul, piesele de schimb. Există practica de a se baza instituţia pe resursele financiare ale poliţiştilor. Să spună că se descurcă, trebuie să se descurce. Ei bine, de ceva vreme nu se mai pot descurca, deşi au interesul de a-şi îndeplini sarcina de serviciu şi conştientizează că au nevoie de o maşină care să fie în stare de funcţionare. E interesul lor în primul rând, dar din cauza reducerilor salariale acest lucru nu mai e posibil. Din numărul mare de maşini care sunt în dotare, foarte puţine sunt în stare de funcţionare. Multe nu îndeplinesc condiţiile tehnice şi aş mai da un exemplu: imposibilitatea de a acţiona la momentul potrivit din cauza lipsei carburantului. Avem situaţii concrete în ţară: dacă eu trebuie să alerg după suspect cu maşina, risc să rămân fără carburant", a spus Lincu.

Potrivit sursei citate, au fost cazuri în ţară când poliţiştii aflaţi în urmărire au solicitat colegilor din teren ajutor pentru prinderea suspectului într-o altă zonă, după ce au rămas fără carburant.

"Am aflat de situaţii în care dau prin staţie (unui alt echipaj - n. r.), ca să nu se facă de râs, să oprească în altă parte. Sau apelează la un alt echipaj să aducă etilotestul, că nu au minimul necesar. Aceste aspecte au fost remarcate şi de actualul ministru de Interne", a afirmat Lincu.

Vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor Pro Lex, Pavel Abraham, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că este nevoie de o evaluare serioasă la nivelul ministerului, pentru a stabili distribuirea cadrelor în raport cu sarcinile care le revin.

"Trebuie făcută o evaluare serioasă la nivelul ministerului. Apreciem că efectivele nu sunt bine distribuite în raport cu sarcinile care le revin. Suntem ca o echipă de fotbal care joacă ori toată echipa în apărare, ori toată echipa în atac. Trebuie o reevaluare la nivel naţional, o reaşezare în raport de atribuţiile care le revin, dar şi de anumite suplimentări dacă va fi necesar", a spus Pavel Abraham.

Reprezentanţii Pro Lex spun că au trei pretenţii de la noul ministru de Interne: să asigure resursa financiară necesară desfăşurării activităţii poliţieneşti şi de salarizare a angajaţilor, să asigure cadrul legislativ necesar desfăşurării acestei activităţi şi să stabilească liniile directoare de urmat ale instituţiei.

Liderii de sindicat Pro Lex din ţară au participat, la Sibiu, la o conferinţă naţională având ca temă protecţia poliţistului şi siguranţa cetăţeanului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lincu: Poliţiştii, în imposibilitatea de a acţiona la momentul potrivit din cauza lipsei carburantului.
 Vizualizări articol: 661 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lincu: Poliţiştii, în imposibilitatea de a acţiona la momentul potrivit din cauza lipsei carburantului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei